Öneri Okul Tercihini Nasıl Yapmalıyım

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Arkadaslar 408 puan 4.53 yuzdelik dilim yaptim sizce nasil bir tercih listesi yapmaliyim tekirdagin ilcesinin bir koyundr mahallesinde oturuyorum

Reaksiyon puanı
1,766
Ah be 50 puanın daha olsaydı direk aselsan meslek lisesine git derdim?hayalimde ki liseydi ama puanım yetmedi

Sen ne olmak istiyorsan ona göre liseye git
Yatılı liselere de bak şehirdışından
Eğer üniversite de daha detaylı seçerim diyorsan anadolu lisesi
Ama meslek üzerine yoğunlaşıcam diyorsan meslek lisesi (ve meslek liselerini karalayanlara uyma sadece okulda ki tipler asalak onun dışında eğitimde vs bir eksiği yok da mesleki derslere ağırlık verdiğinden TYT AYT de biraz daha zorluk çekersin)

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Ah be 50 puanın daha olsaydı direk aselsan meslek lisesine git derdim?hayalimde ki liseydi ama puanım yetmedi

Sen ne olmak istiyorsan ona göre liseye git
Yatılı liselere de bak şehirdışından
Eğer üniversite de daha detaylı seçerim diyorsan anadolu lisesi
Ama meslek üzerine yoğunlaşıcam diyorsan meslek lisesi (ve meslek liselerini karalayanlara uyma sadece okulda ki tipler asalak onun dışında eğitimde vs bir eksiği yok da mesleki derslere ağırlık verdiğinden TYT AYT de biraz daha zorluk çekersin)
Hocam sehir disi sehir ici farketmez fen lisesi olarak neler onerirsiniz

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Puan sebebiyle fen liselerinin adını bile aratmadım o yüzden bişey diyemicem?
Hocam seval ahmet cetin fen lisesi olabilir dedi rehber hpcasi kirklareli fen lisesi canakkale can , gelibolu edirne kesan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüzdeliğinin yettiği en yakın fen lisesine gidebilirsin.
Hocam seval ahmet var o da 4.31 di galiba sizce bu sene yuzdelik dilimler geriler mi 700 800 bin kisi 300 ustu alamamis

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Hocam seval ahmet cetin fen lisesi olabilir dedi rehber hpcasi kirklareli fen lisesi canakkale can , gelibolu edirne kesan

Hocam seval ahmet var o da 4.31 di galiba sizce bu sene yuzdelik dilimler geriler mi 700 800 bin kisi 300 ustu alamamis
Bu sene geriler. Geçen sene çok kişi girmişti bu yüzden geriler.

Okulun daha önceki yıllardaki yüzdelik dilimlerine baktım, kesin geriler.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Öncelikle şunu söyleyeyim illa fen lisesi diye uzakta bir yere gitmenin hiçbir mantığı yok.

Zaten senin aynı puanla gireceğin fen ve anadolu liseleri aynı düzeyde öğrenci barındıracak.

Şuan da yatılı gitsen zorlanırsın diye düşünüyorum iyi bir ailen varsa yani ailenden uzaklaşmak istemiyorsan aynı ilde bi liseye gitmen daha iyi olur.

İlindeki fen liselerinden biri tutmuyorsa nitelikli anadolulara da gidebilirsin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Seval-Ahmet fen lisesini hatta bi kaç tane daha yüksek puanlı girmek istediğin liseyi yaz mutlak, gelir ise Allah'a dua edersin gelmez ise hayırlısı olsun dersin :)

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Öncelikle şunu söyleyeyim illa fen lisesi diye uzakta bir yere gitmenin hiçbir mantığı yok.

Zaten senin aynı puanla gireceğin fen ve anadolu liseleri aynı düzeyde öğrenci barındıracak.

Şuan da yatılı gitsen zorlanırsın diye düşünüyorum iyi bir ailen varsa yani ailenden uzaklaşmak istemiyorsan aynı ilde bi liseye gitmen daha iyi olur.

İlindeki fen liselerinden biri tutmuyorsa nitelikli anadolulara da gidebilirsin.
Tutuyir ilde birkac tane

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Memleketinde iyi bir fen lisesi var ise orayı da düşün, akrabalarının desteğiyle okumak daha kolay olur .

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094

Memleketinde iyi bir fen lisesi var ise orayı da düşün, akrabalarının desteğiyle okumak daha kolay olur .
Ha birde ALLAHIN izniyle fen lisesine gidersem amcaoglu bana iphone alabilir kendisi soylemisti onunda biraz seyi var yani

Sivasta cok uzak be zaten cogu kisi buralara geldi

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Ha birde ALLAHIN izniyle fen lisesine gidersem amcaoglu bana iphone alabilir kendisi soylemisti onunda biraz seyi var yani

Sivasta cok uzak be zaten cogu kisi buralara geldi
Çan Fen Lisesine gelme bu arada kutu gibi okul. Nakil aldırmak zorunda kalabilirsin yoksa.