Okul sitesi için ücretsiz ziyaretçi defteri?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Okul sitesi sonuçta, kimsenin umursayacağını sanmam. En iyisi siz jotform üzerinden bir form oluşturun. iframe ile form sonuçlarını sitenizde yayınlayabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
189
Ziyaretçi defteri gibi bir şeyi PHP + MySQL ile yazmak en kolayı olur açıkçası...

Reaksiyon puanı
189
Öyle yaptım hocam zaten de güvenlik falan dendi güvenli yapmak için yapabileceğim birşey var mı?

Formdan gelen verileri karakter filtresinden geçirip kodu bozabilecek karakterleri dönüştürmeni tavsiye ederim. Zira karakterler direkt olarak sorguya dahil oluyorsa SQL Injection yemen kaçınılmaz olur...

Reaksiyon puanı
2,148
Formdan gelen verileri karakter filtresinden geçirip kodu bozabilecek karakterleri dönüştürmeni tavsiye ederim. Zira karakterler direkt olarak sorguya dahil oluyorsa SQL Injection yemen kaçınılmaz olur...

Javascriptle yapsam yeterli olur mu?

Reaksiyon puanı
2,148
Nasıl? :P

http://jejeje.comeze.com/

Beyler alta doğru sürekli uzamasını istemiyorum da SDN anasayfadaki son konular gibi 1 2 3 4 diye butonlar olsun istiyorum, javascriptle mi oluyor bu?

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence boşuna uğraşıyorsun okul devlet okulu ise http://www.meb.k12.tr/index.php bu linkte deki yazıları incele ftp erşimi 30.12.2012 kapatılıyor panel sistemine geçilecek tüm okul siteleri aynı içerikte olacak ziyaretçi defterini sitene entegre edemezsin

Reaksiyon puanı
2,148
Reaksiyon puanı
189
Okulun sitesini farklı bir yerde host da edebilirsin aslında niye MEB ile uğraşıyorsun ki...

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
panel yapıldığı için Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, BT Rehber Öğretmeni (yoksa Bilgisayar Öğretmeni), Türkçe Öğretmeni, Rehber Öğretmen, varsailgili kulüp sorumlu öğretmeninden oluşacak bir WEB Yayın Ekibi kurulması gerektiği, bu ekibin görevi;
sıralamayı böyle yapmışlar
okul müdürü düzenleyecek diyor

@cgrszone devlet okullarında böyle bir şansın yok gelen yazıda illa bunu kullanacaksın diye şart var

Reaksiyon puanı
2,148
Okulun sitesini farklı bir yerde host da edebilirsin aslında niye MEB ile uğraşıyorsun ki...

Kendim bi host domain alsam ücreti var hocam. Zaten sadece bu sayfada lazım php ve mysql desteği.

Veysel hocam ben farklı bi yerde host edilebilir diye biliyorum yeni mi değişti bu?

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 madde aynen bu: Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullar tarafından kullanılması gereken bir uygulamadır.
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/bgb/WEBPanelKullanimEsaslari.pdf burayı bir oku bizim okula yazı daha gelmedi ama diğer okullara yazı gitmiş mecburen bunu kullacaksın önceden bakanlığın sitesinde başka host lar yazılıyordu şimdi olmuyor direk meb.k12.tr site çıkıyor sen yazıyı bir incele istersen

Reaksiyon puanı
2,148
Tasarım da ortak olacakmış, iyi o zaman tasarım bulmakla uğraşmayayım hazır şablon versinler.

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok hocam şablon falan yok panel sistemi html veya kod bilmene bile gerek yok . panele ekliyorsun o direk sayfaya ekliyor

Reaksiyon puanı
2,148
Anladım hocam o zaman haklısın gerek yok bu hazırladığım sayfaya.

Reaksiyon puanı
189
Sadece o sayfa olarak düşünmeyin bence. Okul içi sistem yazılıp öğrenciler ve öğretmenler arası sosyal ağ kurulabilir. Bunun için de okulda herhangi bir bilgisayarı sunucu yapabilirsiniz. Tabi Türkiye'deki uploadlar ile bu iş sıkıntılı olur :) En iyisi yine bir hosting firmasından ek domain ve hosting almak en mantıklısı. Okul meb'in istediği koşulların yanında kendi sitesini de sunabilmeli bence...

Reaksiyon puanı
2,148
Hocam bu okulda burada bu iş zor, sosyal ağ yapsak ayda 10 hit alır onlar da ben olurum :) Yatılı okul bi de burası çocukların bilgisayar gördükleri yok pek.
Ama haklısın hobi olarak uğraşabilirim kendimi geliştirme açısından.

yourleo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boşun uğraşma bakanlık okul web siteleri yasakladı. bakanlık kendisi site verecekmiş. orada sen wordde düzenler gibi düzenleyeceksin. yani boşuna uğraşma 31 aralığa kadar bu siteye geçmez zorunda tüm okullar. www.men.gov.tr adresinde haber var