Okul Otomasyona veri tabanı (SQL)

ozcan_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar programlamadan gayet iyi anlayan biriyim fakat bugüne kadar veritabanına bağlama ile ilgili pek birşey öğrenmedik. Şuanda bir okul otomasyon programıyla uğraşıyorum ama veritabanını nasıl şekillendirmem gerektiği konusunda bir fikre ihtiyacım var.

Örneğin ; Personel tablosuna ID,ad,cinsiyetID,sehirID gibi alanlar ekliyoruz ve ilişkilendirmek için
Cinsiyet tablosuna ID,Cinsiyet
Şehir tablosuna ID,Sehir

alanlarını ekleyip personel tablosundaki cinsiyetID ve SehirID ile ilişkilendiriyoruz ve o ID'lere göre bilgiler işleniyor. Fakat ben şöyle bir şey yapmak istiyorum. Mesela öğrenciye aldığı dersler programdan elle eklenecek. Mesela dönemlik 6 ders alacak ve programın içinde aldığı dersler bölümünde bütün dersleri görüntülenecek. Bunun için veritabanını nasıl kurmam gerektiği hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bende böylece kendimi geliştirmeliyim. Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.. :)

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Sadece öğrencinin aldığı dersleri görmek istiyorsanız Bir tablo dersler,diğer tabloda seçilen yada alınan dersler olsun.Alınan dersler tablosuna hangi dersleri aseçildiyse onların ID sini ve bu tabloya Öğrenci_No ekleyerek halledebilirsiniz gibi.FAzla anlamam ama bukadarını biliyorum :D

ozcan_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece öğrencinin aldığı dersleri görmek istiyorsanız Bir tablo dersler,diğer tabloda seçilen yada alınan dersler olsun.Alınan dersler tablosuna hangi dersleri aseçildiyse onların ID sini ve bu tabloya Öğrenci_No ekleyerek halledebilirsiniz gibi.FAzla anlamam ama bukadarını biliyorum :D

Sağol kardeşim eyvallah :)

Arkadaşlar başka fikirleri olanlar varsa paylaşabilirlerse sevinirim :)

beyazeyup

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
dersler tablosu olsa:ders_id,ders
donem tablosu:ıd, donem
ogrenci tablosuna da donem-ders1,ders2 diye dizi değişken olarak kaydetseniz. gerekince de verileri çekip - ve , lerle bölerek kullansanız olur mu? ben de kurumuna soru bankası ve okul otomasyonu hazırlıyorum (php mysql) kusura bakmayın sorunuzu da tam anlayamadım.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

ozcan_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar başka fikirleri olan varsa paylaşabilirse sevinirim :)