Okul nakiki ile ilgili sorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DMZMAli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DMZMAli

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Öncelikle selamlar.. 1hafta önce okulumu değiştirdim yani nakil aldım ancak şimdi gene değiştirmem gerek sizce sorun olurmu yani kısa bir süre içerisinde değiştirebilir miyim?

ahmclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
bir ara her hafta nakil başvurusu yapılıyordu ama şimdi durum nedir bilmiyorum. ve araştırma sonucuna göre haftalık olarak devam ediyormuş halen kontejan olduğu sürece değiştirebilirsin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ben merak ettim, konuya bakayım dedim... Cevabı bilenler yazsın :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle selamlar.. 1hafta önce okulumu değiştirdim yani nakil aldım ancak şimdi gene değiştirmem gerek sizce sorun olurmu yani kısa bir süre içerisinde değiştirebilir miyim?
Lise mi senin?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri başladı. Resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler için isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri sayfası açıldı. Peki, Nakil işlemleri nasıl yapılır? Ortaöğretim nakil işlemleri ne zaman yapılacak? MEB Ortaokul ve lise nakil işlemleri 2021!

MEB öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin başladığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi/özel eğitim kurumlarında öğrenciler için isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri açıldı. Nakil işlemleri E-Devlet kapısına e-Devlet Kapısı yazarak giriş yapıp E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

ORTAÖĞRETİM NAKİL VE GEÇİŞ İŞLEMLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında daha önce resmi/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemlerinin öğrenci hareketliliğinin azaltılması adına durdurulduğu hatırlatıldı.

Salgınının yayılım hızının düşmesi, etkilerinin azalması, hayatın olağan akışına dönmesi sürecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına nakil ve geçiş işlemlerinin açılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Temel eğitim düzeyindeki öğrenciler için Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra, ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 ve 38'inci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılan isteğe bağlı öğrenci nakil işlemlerinin yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren haftalık olarak yapılmasına karar verilmiştir."

ORTAÖĞRETİM NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri MEB Öğrenci Nakil İşlemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sorması ayıp, neden nakil istiyorsun :D

DMZMAli

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Sorması ayıp, neden nakil istiyorsun :D
Hocam bı başka konuda açmıştım bu okula alışamadım tek bir arkadaşım yok benim dersler pek iyi değil zaten okumicam ama sınıftakler inek öğrenci kafa dengi kimsem yok hatta derste yalnızlıktan gözlerim doldu anlamadım tam garip gelebilir ama böyle oldu o yüzden değiştirmek istiyorum zaten liseyi açık okuyacağım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Hocam bı başka konuda açmıştım bu okula alışamadım tek bir arkadaşım yok benim dersler pek iyi değil zaten okumicam ama sınıftakler inek öğrenci kafa dengi kimsem yok hatta derste yalnızlıktan gözlerim doldu anlamadım tam garip gelebilir ama böyle oldu o yüzden değiştirmek istiyorum zaten liseyi açık okuyacağım
Çok şey kaybedersin, eğer maddi durumunuzda sorun yoksa sırf arkadaşlık için Liseye gitmelisin. Bugün sana mantıksız gelebilir ama ileride tanışacağın kız veya erkek arkadaşların olacaktır ve belki de birbirinizi çok seversiniz, yakın arkadaşlıklarınız dahi olur...

Dersleri de ihmal etme sana tavsiyem olsun...