Okul Formasıyla Okul Dışında Öpüşmek Suç mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okul Formasıyla Okul Dışında Öpüşmek Suç mu?

• Evet suçtur

Kullanılan: 8 25.8%
  • hayır Suç değil

Kullanılan: 22 71.0%
  • Fikrim yok

Kullanılan: 1 3.2%

• Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bana göre suç değil ..:)

Ayrıca öyle bir kanunmu var öpüşen disiplin cezası alır diye saçmalık...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
cezayı hangi başlık adı altında verdiler bilmiyorum zaten henüz netleşmedi de.Ancak o şekilde görüldükleri için okul müdürü tarafından cezai işlem yapılmak üzere disiplin kuruluna verildiler.

Ben yine yorum yapmıyorum.olan bu.Sizlerin fikirlerini merak ediyorum

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Normal bence heryerde öpüşüyor bu liseliler hep görüyoruz.. disiplin cezası alanı ilk kez gördüm. Okul dışındaki adama dokanamazsın ayrıca. O zaman okul okuyan adamda okul dışında çıktığı an hocasını dövsün kırsın ağzını burnunu madem...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Şaka gibi ya bu olay benim başıma gelecek ve müdür bu yüzden ceza kesecek bende katil olmayacam.....

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bana göre suç olmamalı. Orası bir okul kimsenin ajanı değil. Okul içinde eğitir öğretir dışarısı okul yönetimini ilgilendirmez. Saçma sapan bir ceza olur çocuklar yanar.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sıpay sakin ol herşey kontrol altında :D

Ya iyice saçmaladılar son günlerde mert yok dershane aşk olmaz yasak yakalarsam atarız yok öpüşmek disiplin suçu hadi ordan.........................:angry:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
öpüşmeyi suç olarak görürseniz eğer (Okul forması var diye)
bu sizi çelişkiye sokar
çünkü öğretmenlerde okul kapısından çıktıktan sonra püfür püfür sigara içiyolar
çalışma saatleri içersinde öğle arası olmadan nöbetçi bi öğretmenin görev yerini terketmesi suç değil midir?
Hani bu bizim okulda yok demeyin kandıramazsınız bizi :D
o yüzden forma var diye öpüşmek suçsa
görev yerini terkeden öğretmenede ceza verin
ama tabi veremezsiniz çünkü meslektaşınızdır ;)

bu arada bu olay okul bitiminde oluyosa hiçbir suçtan yargılayamazsınız (Bildiğim kadarıyla okul bitiminden sonraki saatte formayla ilgili bi kural yok)
ama tenefüsde gerçekleşmişse bu olay
en fazla abarta bilceğiniz okuldan kaçtığı yönünde disiplin cezası vermektir
eğer abartırsanız kabak size patlar müfettişin bakması halinde kızın dışarı çıkmasını engelleyecek olan nöbetçi öğretmen faktörünün olmadığını görücektir
kızada bu durumda bişi olmaz en fazla uyarı alır
kısacası abartamanın bi anlamı yok sizinde başınız yanar abartırsanız

çok ceza vermek istiyosanız babasını arayın
kızın infazına kadar varabilir bu durum sizde ceza vermiş olursunuz ne güzel :)

(Belki sen ceza verilmemesinden yanasındır bilemiyorum ama siz dememdeki neden öğretmenlere karşı dolu olmamdır uzun yıllarda değişmez bu durum)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
okul disinda derken ne kadar disinda. kapisinin hemen disindami , yoksa pastenedemi. ona gore oy verelim.simdi dersen fark edermi evet cok fark eder. mesala okullara yakin bazi ticari isletmeleri acmak yasak diye hatirliyorum. mesala ateri salonu gibi. :)

gecenlerde boyle bir haber cikti, bir ozel dersane bazi ogrencileri arasinda duygusal bag tespit ettigi icin dersanaden atti. sebebini ise distraction olarak acikladilar :) yani dikkatin dagilmasi , dikkatin baska yerlere cekilmesi gibi ki bence haklilar. okula insanlar egitim ,ogretim almaya gidiyorlar, okul ask yuvasi degil.ask yasayanlar digerlerinin dikkatinide dagitiyor.

chaylak1

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bizim zamanımızda kızlar tek kaşlı,hafif bıyıklı,etekler bileklere kadar falandı.Gel de öp bakalım erkek mi öpüyorsun kız mı belli değil :D Şimdiki liselilerde bir karış mini etek makyaj desen 5-10 yaş büyük gösteriyo erkekler napsın öpmekle kurtuluyosa o kızlar şanslılar :D

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102

Yeni bir kanun daha çıkıyor çıktımı bilmiyorum dershanelerde birbirine aşık olmak yasaklandı
gençlerin dokunma hakkını elinden almak isteyen her şeye yasak getiren bir zihniyet

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Konu komik geldi bana açıkçası. Hadi okul içinde tamam olmaz böyle şeyler ama okul dışında ister okul formasıyla ister çıplak istediğini yapabilir gençler. Böyle bir yasak mı var? Öpüşme yasağı? Okul içinde uygulanan disiplin yetmiyormuş gibi bir de okul dışında mı uygulanacak disiplin.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Ayşe armanın bir yazısında okumuştum şöyle diyordu

Biz öpüşmek istiyoruz, bizi kimse anlamıyor.

Öpüşecek yer yok.

Okulda öpüşemezsin.

Yasak.

Sokakta öpüşemezsin.

Yasak.

Parklarda banklarda otursan şüpheli şüpheli bakıyorlar, gençleri oralardan kovalıyorlar.

Piknik yerlerinde filan, delirdin mi sen, jandarma basıyor, kimlik soruyor.

Kabus yani.

Öpüşmeyi, aklından bile geçirmeyeceksin.

Bunun sebebini asla anlayamadım ben.

Neden gençlerin öpüşmesinden insanların bu kadar korktuğunu, rahatsız olduğunu da...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Neden gençlerin öpüşmesinden insanların bu kadar korktuğunu, rahatsız olduğunu da...
şeytan onlar :D
hep sanıyolarki öpüştükten sonra illa sevişmeleri lazım milletin
anlatamazsın :D

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Okul olsun okul dışı olsun fak etmiyor benim için:tt2:

Şaka bir yana çok gereksiz bir olay.

Okul Müdürü İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göz dikmiş olabilir. :rolleyes:

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bence okul dışında böyle şeyler yapılırsa displin cezası verilmemeli...

Fakaaat...

Benim görüşüme göre iki sevgilinin sokak ortasında öpüşmesi ahlaksızlıktır.. Bana ister geri kafalı deyin ister yobaz deyin görüşüm budur. Batının ilmi yerine ahlaksızlığını aldığımız bir gerçek. Bizim kültürümze uyan bir davranış değildir. Biliyorum beni eleştireceksiniz hakaretler edecekseniz fakat kendinizi bir sorgulayın. Sizin kız kardeşiniz başka bir erkekle böyle yaparsa hoşunuza gider mi?

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben lisedeyken de babam etrafta kız erkek sarmaş dolaş gezen öpüşen gençleri görürdü sonra beni de öyle zannederdi herhalde:) hep kötü örnek temsil etmiştir bu sokakta öpüşen liseliler:)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
sen söyleyince beşiktaş sayılındeki çocuklar aklıma geldi. yapışmış gibiler.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
okul forması okulun adını yansıtmaktadır. Dışarıda okul formasıyla yapılan davranışlar (iyi ya da kötü) şu okulun öğrencileri bilmem ne yapıyolarmış dedikodusuna neden olur. Bu da okulun prestijine olumlu-olumsuz etki eder.

Durumu bu açıdan değerlendirip disiplin cezası verilmiş olabilir diye düşünüyorum. Disipline vermek isteyen kişinin ne düşündüğü de önemlidir ancak şahsen ben müdür olsam okulum hakkında böyle bir imaj çizilsin istemem. Bunun çözümü ceza mıdır? orası tartışılabilir tabiki ancak öğrenciler tarafından yapılanın doğru olmadığı kanısındayım.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
liseye giderken suçtu bizde :D müdür hergün derdi doğru eve :D

Reaksiyon puanı
4
Okul Resmi Kurum ya O Formada Resmi Oluyor. Ondan Öyle Mallıklar Oluşabiliyor. (Başımdan Geçmişti Benzeri)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bir saat önce bankaya para yatırmak için gittim giderken iki tane liseli kız iki erkek çayırlara uzanmışlar gerisini söylerim bu kadarıda fazla ama öpüşmeye bişey demiyorum.:)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Eğitim ve öğretim sadece okul sınırları içerisinde gerçekleşen bir olgu değildir ki. Bir öğrencinin hem okul içerisinde hem de okul dışarısında, öğrenciliğin gerektirdiği hal ve hareketlere dikkat etmesi, bunlara uyması gerekir. Okul binasından dışarıya çıktım, artık istediğim haltı yiyebilirim diye bir düşünce olamaz. Öğretmenlerin de öğrencilerini gerek okul içerisinde gerekse okul dışarısında öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği sosyal sorumluluk çerçevesinde kollaması ve gözetmesi gerekir.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
:) Çok ilginç. Normalmiş ya böyle şeyler. Öğretmenleri ve diğer idarecileri okul dışında dövmeleri vs. disiplin suçu olmuyor da bu suç oluyor.

Bizim zamanımızda ibadette gizliydi ,münasabette diye neden dediklerini daha iyi anlıyorum. Benim görevli olduğum okulda da böyle bir şey yaşandı ama disiplin cezası verilmedi. Aileleri haberdar ettiler. Ceza versen ne olacak,nasıl tutacaksın?

Bu rahatlığı ise kesinlikle onaylamıyorum.

Tekno½Bilişim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şaka gibi ya bu olay benim başıma gelecek ve müdür bu yüzden ceza kesecek bende katil olmayacam.....

ulen gece şurupçu sabahları şeftali dostu olan ahlaki değerlerden yoksun boş herif

katil olacak mış ulen sen bir horozdan korkarsın sen kim katil olmak kim

nerde birisi diğerini becermişse hemen bunu siteye iğneleyen ezik tipsin

çok defa dile getirildi, hani her siyasetçinin hayatta bir hatası olurda, onu basına ömürlerinin sonuna doğru itiraf ederler ( ne işe yaracaksa o da ayrı bir muamma )

işte Troy'un bu sitede hayatının en büyük yanlışı böyle sapık birini mod yapmasıdır

adamda ne alabileceğin bilgi ve birikim var ne ahlak işi gücü post kasmak

hadi medeni şekilde görüşlerini ifade etse bişey demeyeceğim

sapık herif dışarı sinirleri germe

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Tekno½Bilişim , gerçek kullanıcı adın ne?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...