Okul Değiştirme Yardım

coox1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merheaba arkadaşlar mağlum pazartesi günü okullar açıldı ve ben lise 3 dil bölümüne geçtim ve bi sorum olucak benim halen okul dğeiştirme başka bi anadolu lisesinin dil bölümüne gitme şansım varmı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şu anki okuluna velin, dilekçe ile başvuracak. Gitmek istediğin okuldaki kontenjan ve puan durumu önemli.

Yönetmelikteki ilgili maddeler şöyle:

a) Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, öğrencinin okula yerleştirmeye esas puanı dikkate alınarak açık kontenjan bulunması halinde puan üstünlüğüne göre yapılır

a) Nakil ve geçiş başvurusu, her ayın ilk iş gününden son iş gününe kadar veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.

b) Ortaöğretime geçiş sistemine bağlı olarak yapılan yerleştirmeye esas nakil işlemleri, puan üstünlüğü ve okulların açık kontenjanlarına göre kılavuz hükümleri doğrultusunda Bakanlıkça yürütülür.

(...)

Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 10, 11 ve 12 nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına nakil şartlarıyla birlikte yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılabilir. Bu kapsamda başvuruda bulunan ve nakil şartlarını taşıyan tüm öğrenciler bulundukları sınıf seviyesi dikkate alınarak bu Yönetmelik kapsamında nakil başvurularının değerlendirildiği gün yeterlilik sınavına alınırlar. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılır. Başarısız olanların başvuruları ise reddedilir.

Naklen gidilmek istenilen okulda birinci yabancı dil farklı ise, nakil şartlarının taşınması durumuna bağlı olarak, öğrenci velisinin yazılı isteği doğrultusunda yabancı dil değişikliği yapılarak nakil gerçekleştirilir.

Nakli gerçekleşen öğrencinin yabancı dil seviyesi belirlenir.
Okul yönetimi, öğrenci velisiyle işbirliği yaparak 31/5/2006 tarihli ve 26184 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alır ve uygular.

Kontenjanlar
MEB - e-Okul Uygulamaları

xcvzcv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben 9. Sınıfı bitirdim ve 10. Sınıfta okulumun farklı olmasını istiyorum yani nakil vermek istiyorum ancak bir şey kafamı kurcaladı ben nakil vereceğim okulun 9. Sınıf puanına bakarak mı nakil vereceğim yoksa 10. Sınıf puanına mı