Okuduğum mesleği sevmiyorum!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N4O1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu yıl lise 2 ye geçtim Lojistik okuyorum. Fakat lojistik mesleğini zorlamayla seçtim ailem yüzünden. Aslında ailem yüzünden demekte yanlış ben bu mesleği yapmak istemiyorum gibi birşeyde söylemedim.
Mesleğin geleceği çok parlak vs diyordu çevremdekiler ben de seçmek zorunda kaldım.

Puanımda düşüktü ya düz lise ya da meslek lisesi seçmek zorundaydım. Bulunduğum bölgedeki düz lise de çok kötüydü. Ben de mecburen meslek lisesi seçtim. Aslında bilgisayar bölümünü seçmek istiyordum ama olmadı daha doğrusu seçmemi istemediler herkes bilgisayar okuyorda ne oluyor hepsi işsiz vs diyerek. Aslında en çok istediğim şeydi bilgisayar bölümünde okumak.

Tabi bundan 2 yıl önce liseye geçmeden yani bir anadolu kazanıp ileride hukuk okumaktı gönlümden geçen.Hâlâ da içimde uktedir hukuk bölümü. Annem ile babamın ayrılması daha sonrasında annemin kanser olup vefat etmesi durumumuzun kötü olması ( ayrıldıklarında kötüydü maddi durumumuz. şu an iyi fakat bir işe yaramıyor ) birazda yaşama isteğimi yok etti.

Gerçekten çalışan bir insan her duruma rağmen kazanabilirdi tabi ama ben onu yapamayanlardanmışım demek. Ben ileride lojistik mesleğinide iyi yapamayacağımı biliyorum. Kendim yüzünden hayatımı daha şimdiden mahvettim.

Ayrılma ile annemin ölümüne kadar bu yazdıklarım yaşadıklarımın 100 de 1 i kadardır ancak. Fakat o kadar detaya giremeyeceğim için şimdilik bu kadarını yazabilirim yüzeysel olarak.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Yalnız olmadığını biliyorsun değil mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tam onu yazacaktım; hangimiz okuduğumuz mesleği seviyoruz ya da yaptığımız mesleği okuduk ki? Türkiye gerçeği budur çözümüde yoktur ona göre kendine telkinde bulunursan ileride üzülmessin.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Lojistik gittikçe yükselen meslek gizliden, iyi çalışırsan DHL,UPS gibi uluslararası firmalarda, yerli firmalarmızda aylık rahat 5 bin tl alırsın...

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lojistik gittikçe yükselen meslek gizliden, iyi çalışırsan DHL,UPS gibi uluslararası firmalarda, yerli firmalarmızda aylık rahat 5 bin tl alırsın...

Bu mesleği hiç sevmiyorum ve bu meslekte başarılı olamayacağımı biliyorum. Ayrıca 5 bin tl gibi bir fiyat için üniversite bitirmek gerekli. iyi bir üniversite...

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bu mesleği hiç sevmiyorum ve bu meslekte başarılı olamayacağımı biliyorum. Ayrıca 5 bin tl gibi bir fiyat için üniversite bitirmek gerekli. iyi bir üniversite...
İyi bir üniversiteye gerek yok. Bence ön yargılı düşünme,karamsar olma, ibreyi kendine çevir.

N4O1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi bir üniversiteye gerek yok. Bence ön yargılı düşünme,karamsar olma, ibreyi kendine çevir.

Karamsar olmamam mümkün değilki. Hiç sevmediğim bir mesleği mecbur olduğum için okuyorum. Okula her gittiğim gün daha da soğuyorum bu meslekten. Boşu boşuna geçen koskoca sefil bir ömüre sahip olacağımı bile bile

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
O zaman yol yakın mı bilmiyorum :) Ailenle konuş vazgeç.