erenakbas57
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 12
Telefonum Samsung Galaxy m20 Google asistan a geldiğim zaman bütün OK Google ile çalıştır sekmeleri açık ama ok Google deyince asistan açılmıyor
Bunu yapmıştım ben bir ara. Türkçe söylediklerimi ingilizce gibi yazıya çeviriyordu. İşe yaramamıştı.bildiğim kadarı ile ok google asistan o konuda türkçeyi desteklemiyor sadece google açık olduığunda ok google geçerli oluyor hey siri komutu gibi her yerde aktif olmasını istiyorsan ingilizce yapmalısın
madde madde açıklamak gerekirse
1-Cihazınızın dilini cihaz ayarlarından ingilizce (united states) yapın
2-daha sonra google asistana giriş yapın 1.diliniz ingilizce(us) (2.diliniz ise türkçe olacak)
3-Daha sonra sesinizi tanıtmanızı isteyecek google oraya söyleyin
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
teknoloji haberleri ve yardımcı olmamı istediğiniz konular için blogumu ziyaret edebilirsiniz
TEKNOLOCKS BLOG
Bende aynılarını yaptım tüm her şeyi ingilizce ayarladım yine olmadı. Ve Google açıkken de olmuyorbildiğim kadarı ile ok google asistan o konuda türkçeyi desteklemiyor sadece google açık olduığunda ok google geçerli oluyor hey siri komutu gibi her yerde aktif olmasını istiyorsan ingilizce yapmalısın
madde madde açıklamak gerekirse
1-Cihazınızın dilini cihaz ayarlarından ingilizce (united states) yapın
2-daha sonra google asistana giriş yapın 1.diliniz ingilizce(us) (2.diliniz ise türkçe olacak)
3-Daha sonra sesinizi tanıtmanızı isteyecek google oraya söyleyin
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
teknoloji haberleri ve yardımcı olmamı istediğiniz konular için blogumu ziyaret edebilirsiniz
TEKNOLOCKS BLOG