Öğretmenlik Alan Bilgisi için örnek test...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
9388.jpg

ÖSYM, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin konu ağırlıklarıyla örnek sorularını internet sitesinden adaylarla paylaştı.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, test konularının ağırlıkları ve örnek sorulara ilişkin bilgi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı'nın ''Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'' kapsamında imzalanan protokole göre yapılacak testin konuları ve test içindeki ağırlıklarıyla ilgili ÖSYM tarafından uzman kişilerden oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

SORULAR İÇİN TIKLAYIN..!

SORULARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN..!

Açıklamada, 2013'te Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında uygulanacak teste ilişkin konu başlıkları ve konuların test içindeki ağırlıkları, sınav yapılacak alanlara göre adayların bilgisine sunulduğu belirtildi.

Sınav yapılacak her alan için ayrı ayrı örnek soruların hazırlandığı bildirilen açıklamada, testteki sorular hakkında fikir vermesi amacıyla adayların ÖSYM'nin internet sitesinden konu ağırlıklarıyla örnek sorulara ulaşabileceği kaydedildi.

AA - TRT Haber

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
sınıf öğretmenleri yine eski sistem devam edecek galiba.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bilgi için teşekkürler.
Bakalım Nasılmış..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
konuların ucu çok açık 4 soruyla özetlemek tam olmamış bence

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sonunda zahmet ettiler. Alan sınavının adaletini tartışmak için biraz geç, bir şekilde geldi. Mühim olan bu noktadan sonra hazır olabilmek.

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beyler uyanın artık. maksat alan bilgisi falan ölçmek değil milleti oyalayacak yeni numaralar bulmak. işi daha da zora sokup millete lanet olsun dedirtmek. madem alan sınavı yapacan adam 5 sene üniversite okumuş niye okumuş diye sormazlar mı? senin üniversiteyin verdiği diplomanın geçerliliği nerde kaldı o zaman. hadi tüm bunları geçelim bugün yayınlananları gördünüz muhtemelen. adamlar nereden hangi oranda soru geleceğini yazmışlar. Normal gözüküyor dimi. Birde o alanda uzman birine sorun bakim normal mi? öyle geniş öyle hayali sınırlar belirlemişler ki nerden hangi soru gelecek kimsenin tahmin ihtimali bile yok. birde dalga geçer gibi 3 soru yayınlayıp böyle olacak sorular demişler ya daha da bir şey demeye luzum yok sanırım

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bir insana bu kadar bilgi sorulur mu? Hem Türkçe-mat-tarih-cografya-vatandaşlık ve 6 eğitim bilim dersiyle ölç. (eğitim dışında üniversite almadığı dersler) hemde örnek veriyorum ingilizce gibi 4 yıldır eğitimini aldığı ama geçerliliğini saymadığı bir sınava sok tekrardan ?.¿
ihtiyacın kadar öğrenci okut o zaman demezler mi adama ?

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
alan sınavı olması gereken bir sınav evet ama biz lise öğrencilerine diferansiyel denklem çözümü mü öğreteceğiz ki bunu alan bilgisi sınavında soruyorsun? Allah'tan ben bu sene atanmıştım Allah yardım etsin bu sene gireceklere :(