Haber Öğrencilere Vergisiz Telefon Kampanyası Başladı mı?

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,603
7 Ağustos Pazartesi günü yapılan Kabine Toplatısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "seçim beyannamesinde gençlere verdiğimiz sözleri adım adım hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan 14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız” demişti.

Öğrencilere Vergisiz Cep Telefonu Şartları Neler Olacak ?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
766
ne zaman yürülüğe gireceği yazmıyor , eylül ayında olur

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
1 Ekimde açılacak olan mecliste ilk olarak yeni evlenceklere 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi ile gençlere alacakları ilk telefon ve bilgisayarda ötv muafiyeti konuları gündeme geleceği söyleniyor. Lakin AÖF öğrencilerine bu ötv muafiyeti hakkını verip ilk üniversite kaydı olması ve yaş sınırı getirselerdi daha iyi olurdu. AÖF öğrencilerinin dışarıda bırakılması 40 yaşında da ikinci üniversite olarak okuyup ulaşım vb şeylerde öürencilikten faydalanmalarıdır. Bizzat ben de öyleyim. Bana değil ama kardeşim ve kardeşim yaşındakilere bu hakkı verseler iyi olurdu. Kardeşim bu haktan yararlanacağını düşünürken maalesef yararlanamayacağı için duruma oldukça kızgın durumda.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
AÖF de okuyanları öğrenciden saymıyorlar ne güzel.
Kurunun yanında yaş yanıyor. Telefon ve bilgisayar için yalandan kayıt olanları engellemek için ciddi okuyanlar mağdur ediliyor. Haksızlık yapılıyor maalesef.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,447
Apple cihazları girmiyor anladığım kadarıyla.