Öğrenci için Tavsiye

ounaldi11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba. Yeni Bir telefon almak istiyorum. Çok fazla pdf, word, sunum işiyle uğraşıyorum yani bayağı çalışıyorum. Max 2100 tl bandında telefona ihtiyacım var. Bu konuda Galaxy S6 yı düşünüyorum. Android 7 den sonra çok akıcı olduğu söyleniyor. Telefonda performans isterim, nadir oyun oynarım, tarayıcıda çok araştırma yapar, gezinirim. 2 sene götürmesi yeterlidir. Bu konuda tavsiyelerinize acilen ihtiyacım var, 1 aya almam lazım çünkü. Herkese şimdiden teşekkürler....

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bu fiyat bandinindaki tavsiyem sony xperia xz. Butceniz artarsa samsung s7 veya htc10 da bakabilirsiniz. Ama 2000 lira bandinin suan en iyisi diyebilecegimiz model sony xz.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Galaxy s6 için önerileriniz alabilir miyim mesela neden s6 değilde xz?

Galaxy s6 için önerileriniz alabilir miyim mesela neden s6 değilde xz?

Samsung s6 ciktigi zamanlarda guzel bir tercihti. Onerdigim bir urundu. Pil performansi kotu. Geriye kalan akliniza gelebilecek butun konularda kullanicisini memnun eden bir urun.

Neden s6 degilde xz;

En temel sebep xz daha yeni bir amiral gemi. Baktiginiz zaman s6 artik eski kaldi. Hani eski olmasinin dezavantaji su biliyosunuz android platformundaki markalar her yeni modelde surekli seviye atliyor sunulan ozelliklerde. İphone'lar gibi bir yerini degistirip ortaya yeni bir urun sunmuyor. S6'ya bakin bide s8'e bakin demek istedigimi anlicaksiniz. Hem sunulan ozellikler bakimindan hemde tasarim konusunda hep bir ilericilik var android markalarda. Tabi samsung'da bu ileriye gidis tasarim konusunda biraz daha fazla. Ama ben tasarimdan cok sunulan ozelliklere one veriyorum. Cunku zaten asagi yukari butun markalar bi tasarimsal basariyi yakaladi.

Neden xz;

* Bariz bir performans farki var. Xz sd820 ile cok guclu bir urun.
* Bence kamera konusuda daha iyi. (Dxomark puanida zaten ortada xz'nin :) )
* Pil performansi konusunda bariz bir fark var. Xz cok daha iyi.
* Daha guncel bir os kullaniyor xz. Hele uzun vadede xz daha yeni bir cihaz oldugu icin daha fazla destek alir s6'ya gore.
* Parmak izi sensoru konusundada gunumuz sartlarini xz karsiladigi icin daha atak daha hassas bir sensore sahip.

Yani s6 ile xz arasinda bariz bir seviye farki var. Bu seviye farkinin sebebi s6'nin kotu bir cihaz olmasi degil eski bir cihaz olmasi.

O nedenle tavsiyem sony xperia xz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bence kamera konusuda daha iyi. (Dxomark puanida zaten ortada xz'nin :) )
LG V20ye G5den daha düşük puan veren DxOmarka mı güveniyorsunuz ?
S7nin 88 foto 88 video puanı varken geneli 88 htc 10 foto 88 video 86 iken genele 88 puan veren dxomarka mı güveniyorsunuz . Yapmayın lütfen

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
S7nin 88 foto 88 video puanı varken geneli 88 htc 10 foto 88 video 86 iken genele 88 puan veren dxomarka mı güveniyorsunuz . Yapmayın lütfen

Ha bak v20 konusunda evet yerden goge kadar haklisin. Ona lafm yok. Genel puani benim icin onemli degil. Bak simdi ben ordan bakarak telefon almam da onermemde. Simdi misal. Xz ile s7'nin puanlari aynimiydi cokmu yakindi oyleydi demi. Hangisi daha iyi. Murat dxomark ayni puani vermis olabilir ama s7 sabahtan aksama kadar daha iyi. Bu konuda xz daha iyi denemez yani goz goruyor sonucta. E simdi ben onlarin dedigine guvenmismi oldum ? Kesinlikle hayir. Dedigim gibi ben onlarin lafina bakarak ne cihaz oneririm nede alirim. Zaten burdada kendim incelemedigim cihaz hakkinda yorum yapmiyorum.

Peki diceksin neye bakiyon dxomark'ta. Genel puana hic bakmam. Banane kendileri ne vardiyse. Ama kriterlere bak. Adam diyo misal a1018 modelinin :) stabilizasyonu kotu. Al cihazi incele hakkatten kotu. Misal gece noise olusuyo fazla diyo hakkatten olusuyor. He hersey dogru degil. Hala orda sony'nin stady shot varya ona iyi puan veriyolarda abi kimse kusura bakmasin ama kamera isinde donanim 10 onemli yazilim 5 onemli. Dogruya dogru. O nedenle ios herzaman iyidir ois adamdir.

Yani demek istedigim dxomark'i baz alan biri degilim ama fikir alinmasi gereken bir yer. Cunku dogru tespitte mevcut. Ama markacilik.olayi var yani aramizda oda :) O yuzden sende bakiyorsan puanlara hic bakma bile benim gibi kriterlere bak sadece. Yoksa ne itimat etcem onlara. Sony xz icinde bak gunduz cekimlerindeki falan olaylarda dogru ama hakkatten iyi cekiyor cihaz. Ama ne olursa olsun s7 ile ayni veya cok yakin puan almasi dogru olmamis bence. Eksik yani cok s7'ye gore. İos yok, diyafram farki cok... Yani anladin sen beni hani :) Ama xz de kamera konusunda genel skalada iyi yani. Hatirlamiyom simdi gecmis zaman ama tabi ama 88 aldiysa s7'de 88 aldiysa misal xz'nin hakki 86-85 olmasi lazimmis. Daha da dusuk verilmez ama. Kotu degil yani oldurmemek lazim ama bi s7 kadar da degil kanaatimce.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ha bak v20 konusunda evet yerden goge kadar haklisin. Ona lafm yok. Genel puani benim icin onemli degil. Bak simdi ben ordan bakarak telefon almam da onermemde. Simdi misal. Xz ile s7'nin puanlari aynimiydi cokmu yakindi oyleydi demi. Hangisi daha iyi. Murat dxomark ayni puani vermis olabilir ama s7 sabahtan aksama kadar daha iyi. Bu konuda xz daha iyi denemez yani goz goruyor sonucta. E simdi ben onlarin dedigine guvenmismi oldum ? Kesinlikle hayir. Dedigim gibi ben onlarin lafina bakarak ne cihaz oneririm nede alirim. Zaten burdada kendim incelemedigim cihaz hakkinda yorum yapmiyorum.

Peki diceksin neye bakiyon dxomark'ta. Genel puana hic bakmam. Banane kendileri ne vardiyse. Ama kriterlere bak. Adam diyo misal a1018 modelinin :) stabilizasyonu kotu. Al cihazi incele hakkatten kotu. Misal gece noise olusuyo fazla diyo hakkatten olusuyor. He hersey dogru degil. Hala orda sony'nin stady shot varya ona iyi puan veriyolarda abi kimse kusura bakmasin ama kamera isinde donanim 10 onemli yazilim 5 onemli. Dogruya dogru. O nedenle ios herzaman iyidir ois adamdir.

Yani demek istedigim dxomark'i baz alan biri degilim ama fikir alinmasi gereken bir yer. Cunku dogru tespitte mevcut. Ama markacilik.olayi var yani aramizda oda :) O yuzden sende bakiyorsan puanlara hic bakma bile benim gibi kriterlere bak sadece. Yoksa ne itimat etcem onlara. Sony xz icinde bak gunduz cekimlerindeki falan olaylarda dogru ama hakkatten iyi cekiyor cihaz. Ama ne olursa olsun s7 ile ayni veya cok yakin puan almasi dogru olmamis bence. Eksik yani cok s7'ye gore. İos yok, diyafram farki cok... Yani anladin sen beni hani :) Ama xz de kamera konusunda genel skalada iyi yani. Hatirlamiyom simdi gecmis zaman ama tabi ama 88 aldiysa s7'de 88 aldiysa misal xz'nin hakki 86-85 olmasi lazimmis. Daha da dusuk verilmez ama. Kotu degil yani oldurmemek lazim ama bi s7 kadar da degil kanaatimce.
X performanceye 88 verdiler. XZye 87 verdiler.
S6 edgeye 88 foto puanı verip S6 Edge plusa 87 foto puanı veren anormal bir site,
Ne yaptıkları belli değil

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
X performanceye 88 verdiler. XZye 87 verdiler.
S6 edgeye 88 foto puanı verip S6 Edge plusa 87 foto puanı veren anormal bir site,
Ne yaptıkları belli değil

Puanlıyamıyolar demekki :) yapamiyolar yani bu isi :) dedigim gibi salla blader puan onemli degil. İnceleme makaleleri o kadar da rezil degil yani ama en guzeli insanin kendi inceledigi..

-Altar-

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Eğer güncellemeye önem veriyorsan herzaman güncel telefonları öneririm. O sebeple samsung galaxy A7 (2017) alabilisin.

tolga26esk26

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Herkese merhaba. Yeni Bir telefon almak istiyorum. Çok fazla pdf, word, sunum işiyle uğraşıyorum yani bayağı çalışıyorum. Max 2100 tl bandında telefona ihtiyacım var. Bu konuda Galaxy S6 yı düşünüyorum. Android 7 den sonra çok akıcı olduğu söyleniyor. Telefonda performans isterim, nadir oyun oynarım, tarayıcıda çok araştırma yapar, gezinirim. 2 sene götürmesi yeterlidir. Bu konuda tavsiyelerinize acilen ihtiyacım var, 1 aya almam lazım çünkü. Herkese şimdiden teşekkürler....
samsung akıcı falan değil sadece internet dolaşımı yuksek oda zaten downloada bağlı hissedilemez bi fark sadece testlerde görürsün s6 için değil tabi buda s7 s8 için s6 tarih olmuş bi alet seni uzun götürmez sıfır alırsan en fazla donmadan taş çatlasa 1 sene illa samsung alıcaksanız bozdurma s7 al kvk onlarında fiyatı 2100 2200 tl