Oğlumu Vatan Haini İlan ettiler

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Adalet Bakanı Şahin, "askerlerin kurtulmasından sevinç duymadım" dedi, o 8 askerden birinin annesi, "beni anlımdan vursaydın bakan" dedi ve acı konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. O gece o teröristlerle birlikte gitmiş olmalarını içime sindiremedim. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım'' açıklamasına, rehin alınan askerlerden Denizlili piyade er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul sert tepki gösterdi. Evinde konuşan Aynur Atakul, “Bakan Bey, öyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı'' dedi.

Oğlunu davul zurnayla askere yolladığını belirten Aynur Atakul, “Şehit olsaydı, 'Bu vatan için öldü' diyecektim. Oğlum esir düştü diye bizim ve oğlumuzun onuruyla neden oynanıyor. Kurtulduğuna çok sevinmiştik. Ama Bakan Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarından sonra yıkıldık. Biz onurlu insanlarız. Ben oğlumu büyük bir gururla askere gönderdim. Ölseydi daha mı iyi olacaktı? Aylardır oğlum ve diğer askerler için dua ediyorum. Oralarda asıl ölenler analar. Şehitler için bir iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak bakana kolay geliyor. Benim anam öldü, beni öldürseler de fark etmez. Ama benim oğlumun anası yaşıyor'' diye konuştu.

Oğlum bronşitini gizleyip askere gitti

Aynur Atakul, oy verdiği AKP'nin bir bakanının bu şekilde konuşmasının kendini yıktığını söyledi. Anne Atakul, oğlunun bronşit hastalığı olduğunu, askere gitmeden önce bu rahatsızlığını ne şubesine, ne askerde komutanlarına söylemediğini sözlerine ekleyerek, “Binlerce ana her gün ağlıyor. Elbette çocuklarımızı bu vatan için yetiştirdik, ama ölmediler diye onurumuzla oynanmasını hazmedemiyorum. Benim çocuğum ölseydi Bakan Bey sevinecek miydi'' dedi.

Bu arada, Fatih Atakul'un babası Süleyman Atakul, gazetecilerin görüntü almasını istemedi, “AKP'nin Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ile görüştüm, Mehmet Ali Şahin'in bizi çok üzdüğünü söyledim. Deniz Baykal'ı hiç sevmem ama en mantıklı açıklamaları o yapıyor'' demekle yetindi.

KAYNAK

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Bence açıklama yanlış anlaşıldı konu çarpıtıldı anlatılmak istenen farklıydı ama sanırım söyleni tazı yanlış anlaşılmaya neden oldu Hem neden sevinmesinki kurtarılan askerler çoçuğu yaşında, bence bakan duygularını ifade ederken yanlış kelimeler kullandı buda yanlış anlaşılmayı peşinde getirdi...

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumda beni tanıyanların şaşıracağı bir yorum yazacağım.
Bilirsiniz bana faşist dendi, darbeci dendi, ırkçı dendi denmedik bırakılmadı. Askeri çok severim ama bu askerimizin annesi söyleyecekelrimden hoşlanmayacaktır.

Ona diyeceğim şey "Hanım Üsküdar'da sabah oldu uyan".
Bakan beye teşekkür ediyorum akp'den nefret ederim ama sayın Şahin az bile söylemiş, haa bu sayın Şahin'e hak vermemden dolayı değil yakalanan askerin annesinin ağlamaya, sızlanmaya hakkı olmadığı içindir.

Bakalım askerimizin annesi ne diyor.

“Şehit olsaydı, 'Bu vatan için öldü' diyecektim.

oy verdiği AKP'nin bir bakanının bu şekilde konuşmasının kendini yıktığını söyledi

Bir de başbakanımızın önceden şehitler için dediği sözleri hatırlayalım.

Şehit verince demişti ki o şehit için;
"askerlik yan gelip yatma yeri değildir"
Çok öncesinde ise;
"sayın öcalan aldığı kellelerin hesabını veriyor"
Kelle derken küçük baş hayvanlardan bahsetmiyor tabiki.

Sayın asker anası o şehit olanlar için bizler mesajlar attık, törenlere katıldık fişlendik.
Şehitlere hakaretler edilirken, onlar aşağılanırken, onlar için bir şeyler yapılmazken, bizler mitinglerde yürürken, faşist, darbeci, ırkçı diye nitelendirilirken sesinizi çıkartmamışsınız, bir de akp'ye oy verdik demişsiniz.

Şimdi kalkıp oğlunuz için laf eden bakana kızıp içerliyorsunuz.
Sizin hakkınız yok, siz nasıl hakediyorsanız öyle yönetiliyorsunuz adamlar seçimden önce bunları söyledi seçimden sonra söylemedi ki, siz bilerek oy vermişsiniz ne diye ağlıyorsunuz?
Şehit olanlara laf edilince görmezden gelin nasılsa şehit olan sizin oğlunuz değil oy verin, hala hayatta olan oğlunuza laf edilince ortalığı velveleye verin, ben oy verdim sayın bakan böyle demiş deyin.

Yok öyle, bravo sayın Mehmet Ali Şahin destekçinizim hak ettiğimiz şekilde bizi yönetin.

Amesfa siyaset adamı konuşmayı bilir, konuşmayı beceremeyen, düşündüğünü anlatamayan adam bakan oluyorsa biz külliyen mahvolmuşuz, bakan dediğin aklından geçeni sözlere dökme yeteneğine sahip olan adam olmalıdır, eğer onu beceremiyorsa bu sorumluluğu taşıyacak adama yerini bırakmalıdır.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Backdoor ben yazdıklarına sasıramadım yıne fasızan yorumlarına devam ediyorsun akp ye oy verdi bu insanlara her sey mubahtır mantıgı senin partilere göre yorum yapman bana cok yanlış geliyor ulkenın %48 basta olmak üzere herseye laıkmi
bu düşünce mantıgı bana seçimden önce "milliyetçi" bir patinin baskanının sözlerini hatırlattı " Akp ye oyvermek vatan haınlıgıdir" demişti Sonra hükümete destekte oluruz icabında demişti...

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın Tugbagaleri.
Bakın ben akp'ye temmuz'da oy verseydim bugün sayın başbakan çıkıp desyedi ki; "pkk'lılar doğuda 12 kelleyi aldılar" deseydi ben bu adama kızmazdım.

Çünkü bu adam aynı sözleri seçim öncesi söylemiş öğrendik, ben bunu bilerek oy veriyorsam seçim sonrası ettiği lafa kızmak mantıklı bir davranış olur mu?

Haa, seçim öncesi bunlar gibi açıklamaları yoktur kaldı ki size teröristlerle ilişkileri hakkında onlarca şey sıralarım, böyle sözler söylememişlerdir seçim sonrası bir akp'li olarak derim ki "kardeşim ben sana oy verdim ama seçim öncesi bunları söylemiyordun" o zaman haklıyımdır çünkü seçim öncesi farklı davranıp kandırmış olurlar.

Şimdi sana soruyorum sayın Tugbagaleri. Bir şeyi bilerek oy verip sonrasında bildiğin şeyle karşılaşınca buna kızmanın mantığı var mı?

Mesela siz her mesajınızda bana faşizan diyorsunuz, diyelim ki şu forumda bir seçim yapıldı, beni tanımayan adam geldi bana oy verdi, sonra kalkıp siz bana bile bile oy verdiniz.

Seçimi kazandım, sonrasında da size göre faşizan davranmaya başladım beni tanımayan adamın ağlamaya hakkı vardır zira o adam beni tanımamıştır, kandırmışımdır ama siz bana oy verdiyseniz sizin ağlamaya hakkınız var mı? Ben ya da başkası size der ki "kardeşim sen bu adamı tanıyan adamsın ne diye oy verdin" demez mi?

3. kattan atlayıp, her yerini kırınca söyleniyorsan ben de sırt üstü yatar gülerim, buna mantık denir faşizanlık denmez.

Yukarıdaki anne böyle, şehite kelle, yan gelip yatma vs. diyen adama oy ver, sapasağlam burnu kanamadan kurtulan oğluna laf edince bağır çağır.
Bana o şehit olan askerlerimizin bu annenin oğlundan daha değersiz olduğunu ispatlayabilir mi ki onlara hakaret edilmesine rağmen oy verip, kendi oğluna laf edilince üzülüyor.

Yapmayın sayın Tugbagaleri faşizanlıkla malesef bozmuşsunuz kafayı, her söylenen sözü faşistçe algılıyorsunuz ama mantıklı bir açıklama getiremiyorsunuz.

Çıkın bu söylediklerimde mantık dışı şeyler nelerdir açıklayın, neresi mantıksız ve faşizan.

system_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[size=10pt]BacKDooR arkadaşıma duygu ve düşüncelerinde ifadeleri için çok teşekkür ederim.Bazılarının ifade etmek istediği gibi öyle ırkçılık veya kafa avcılığı böyle olmaz.Merak eden olursa A.B.D'de halen devam etmekte olan siyahi ırka olan yaklaşım (Klu Klux Klan eylemleri) veya naziciliği incelerse çok ucuza kaçan ifadelerini görürler.Sizlerin faşistlikle suçladığı bu marjinal yaklaşımın Turancılıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur.Önce karşınızdakini anlamaya ve savını anlayın öyle izahat yapın.Karşınızdakini incitmek isterseniz ilk incinen sizler olursunuz önce dikkat...hoşgörü.. etki tepki olayıdır.

Gelelim bu olaya; Önce ŞURADA "8 asker kendisi mi gitti" konu başlığında Mardinli piyade erin korkuç itirafı var.İbretle seydin.Bir Türk evladına hele askerine bu sözleri zorla söyletemezsiniz.

Sonra bu anne utanç duyacağına duygu sömürüne kaçmaya çalışıyor.Yetiştirdiğin evladın bu mu? ŞURADA 8 askerin teslimine ilişkin resimler var.Özellikle 14 numaralı resime baktığınızda bu olayın analizi nettir.Sözde Mehmetçik terörist hatunla yanak yanağa samimi vedalaşmasi gözüküyor.İbretle bakın.Eyy Mehmetçik esir düşmek böylemidir..Yoksa başın önünde mi olmalıydı..

Bakınız başınızı kumdan kaldırın ve insanları kutuplaştıracak söylevlerden uzak durup polyanyacılık oynamanın gereği yoktur.

Sevgilerimle..
[/size]

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
backdoor çok güzel yazmışsın eline sağlık resmen düşüncemi okumuşsun

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
seçimle yönetime gelenler seçimle giderler. Oylarımızla bizi yönet dediğmiz iktidarlar insanların
taleplerini karşılamıyorlarsa onları eleştirme,iktidardan alma hakları vardır ummadıkları gibi olmadı diye iktidarın her yaptıgına olur demesi zorunludur diye bir seyi düşünmektir faşizim kim seçlirse seçilsin nasıl geldiyse oyle gider yeterki seçme özgürlüğü herzaman gecerli olsun. işin özü toplumda herkesim kendisini adil bir şekilde ifade etmesiyle ilgilidir.iktidara ben geldim artık bana tabisin ben nedersem o olur ben iktidarsam benim gibi düşünmeyen vatan hainidir veya bikere seçtik ne derse eyvallah secenegi hangi mantıga ters gelmez sadece bir mantık var o mantıgın adını tellaffuz etmek bile üzücü gerçekten... ve bunu ideal olarak benimsenmesi beni geleceğimiz kavgalı gürültülü gececeği olasılıgını düşündürüyor ve korkutuyor..

Burada askerden ölümden dönmüşbir annenin feryadından ona yapılan muameleden bahsediyoruz olayı yasayanlar olsaydınız boyle konusurmuydunuz diyecem ama yasanmayınca anlaşılmıyor cogu zaman galiba O annenin nedemesi bekleniyordu oglunun olemedi diye evlatlıktan red etseydi iyi bir annemi olacaktı ozaman mı vatansever olacaktı (boyle dusunenler için lafım) o askerlerin nasıl kaçırıldıgı ,aldıgı egitimin azlıgına niye kimse birşey demiyor? ozaman vatan haini denecek eleştiri herseye olmalı kimse bundan muaf olmamalı....

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın Tugbagaleri, sizinle farklı görüşlerde olsakta sizin sevdiğim en güzel yönünüz güzel konular bulup beyin jimnastiği yapmamızı sağlamanız, sevmediğim yönünüz ise yazılanı okumadan cevaplamanız.

Bakın ben sizin de, benim de, bir başka üçüncü şahsın da içinde olduğu örneği verdim boşuna mı yoksa?

Dedim ki akp anlayışı önceden biliniyordu yani bu tür patavatsız açıklamaları yaptıkları, şehitlere ettikleri laflar, teröre yaklaşımları vs. biliniyor bu admaların değil mi? Evet.

Oy verip ikinci kez seçiyorsanız o patavatsız olaylarda bu adamlara güven oyu vermiş olursunuz.
Bile bile oy veriyorsanız bunları, o halde iktidarın o bildiğiniz konularda eski şekilde patavatsız devam etmesine laf edemezsiniz, iktidar da iyi biliyor, yaptığı densizliklerin ardından hep "biz yüzde 47 oy aldık diyorlar" haksız değil ki, sen bu adamın bu huyunu bilip oy verdiğine göre, olanlara kızamazsın.

Adam da diyor ki "kardeşim ben eskiden de bu konuda böyleydim insanlar bana yüzde 47 oy verdi, o halde bu çizgide devam ederim" diyor, haksız değil ki adamlar, şehide kelle paça diye hitabedecek kadar saygı duyanların canlı askere ettiği bu lafları hoş görmeniz gerek, asker anasının da hoş görmesi gerek ben bundan bahsediyorum.