Oğluma mektup...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ta2ccc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
CANIM OĞLUM...

Benim yaşlandığımı düşündüğün gün (ki yaşlı olmayacağım), Sabırlı ol lütfen ve beni anlamaya çalış…

Yemek yerken üstümü kirletirsem… üzerimi değiştirecek gücüm yoksa… lütfen sabırlı ol. Benim sana birşeyler öğretmek için seninle ilgilendiğim zamanları hatırla...

Seninle konuşurken, sürekli aynı şeyleri 1000 kere tekrarlıyorsam… sözümü kesme… beni dinle. Sen küçükken, uyuyana kadar sana aynı hikayeyi 1000 defa tekrar tekrar okumak zorunda kalıyordum.

Banyo yapmak istemediğimde; Beni utandırma yada azarlama… Seni banyoya götürmek için icad ettiğim küçük yöntemlerimi ve oyunlarımı hatırla…

Yeni teknolojiler karşındaki cahilliğimi görürsen… bana zaman tanı ve beni yüzünde alaycı bir gülümseyle izleme…

Bazı zamanlarda unutkan olursam yahut konuşmalarımızda ipin ucunu kaçırırsam… lütfen hatırlamam için gerekli zamanı bana tanı… eğer hatırlayamazsam, sinirlenme… çünkü asıl önemli olan benim konuşmam değil, senin yanında olabilmem ve senin beni dinliyor olmandır.

Ben sana bir sürü şeyi nasıl yapacağını gösterdim… İyi yemek yemeyi, iyi giyinmeyi… yaşamı göğüslemeyi… Eğer birşey yemek istemezsem, baskı yapma bana. Ne zaman yemem yada yememem gerektiğini ben gayet iyi bilirim.

Ve yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde... … bana elini ver… Tıpkı, benim sana ilk adımlarını atarken verdiğim gibi.

Ve birgün artık daha fazla yaşamak istemediğimi söylediğimde… ve ölmek istediğimi… kızma… Birgün anlayacaksın… yaşımın; zevk alma değil artık idareten yaşama yaşı olduğunu anlamaya çalış,

Birgün şunu anlayacaksın, hatalarıma karşın hep senin için iyi olanı gerçekleştirmeye çabaladım ve senin yolunu hazırlamaya çalıştım

Senin yanında olduğumda üzgün,kızgın yada güçsüz hissetme kendini. Benim yanımda olmalısın, beni anlamalısın ve bana yardım etmelisin.

Yürümeme yardımcı ol… ve yolumu sabır ile, sevgi ile bitirmeme.... Benim için yaptıklarını, bir gülümseme ve senin için her zaman taşıdığım çok derin bir sevgi ile geri ödeyebilirim ancak.

SENİ SEVİYORUM OĞLUM :clover:

BABAN

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
bunu bize değilde oğluna yollasaydın daha iyi olurdu

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Keşke benim babam da bunları bana yapmış olsaydı...

freenet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yapmadığını nereden biliyorsun? Eğer baban sen çok küçükken yanında yoksa saygı duyarım dediklerine ama, çoğu baba bunu yapmıştır ve bunları hatırlamaman gayet doğal, Çünkü sen o zaman bunları hatırlamayacak kadar çok küçüktün.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Çok anlamlı bir yazı.Biz gençler çoğu zaman babamızın bizim için pek bir şey yapmadığını sanırız.Ama bu yazı tam tersini anlamlı ve kısaca anlatıyor :)

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yapmadığını nereden biliyorsun? Eğer baban sen çok küçükken yanında yoksa saygı duyarım dediklerine ama, çoğu baba bunu yapmıştır ve bunları hatırlamaman gayet doğal, Çünkü sen o zaman bunları hatırlamayacak kadar çok küçüktün.
EMin ol biliyorum bir baba çocuğunun sadece küçükken değil her zaman yanında olur

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bunu benim oğluma demek lazım kerata eziyet ediyor her zaman:D gerçi şikayetçi değilim onun bir gülüşü dünyaya bedel benim için. bunları ben yaşlandığımda yapmasada canı sağolsun. sevgi karşılıksızdır...

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
18 yaş üstüyseniz ve babanız yaşıyor ise dünyanın en şanslı insanlarından biri olduğunuzu sakın unutmayın ve bence kıymetini iyi bilin sonra dökülen gözyaşları hiç bişeye kar etmiyor !

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
@ta2ccc; ellerinizden öpüyorum, saygılar..
@Silence; kesinlikle katılıyorum....

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Kardeş kardeşin başarılarını kıskanabilir hırslanabilir ancak baba evladının başarısını kendi başarısı gibi görür gurur duyar, onların sadece varolmaları bile biz evlatlar için bir güç kaynağı diyebilirim.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
eğer yazıyı sen yazdıysan kusura bakma...ama bana daha çok amerikan tarzı kişisel gelişim kitaplarından alınmış gibi geldi...
orada aile kavramı nerdeyse yok olduğu için babalar artık oğullarına böyle mektup yazıyor demek ki...işin üzücü yanı bizde de bu tarz şeylerin yaşanmaya başlamış olması...ne olursa olsun ailemiz bizim herşeyimiz...bunu hayatta yapayalnız kalmış yada yapayalnız bırakılmış biri daha iyi anlar...
ayrıca yıllarca emek verip bizi her konuda BÜYÜTEN insanlar yaşlanınca onlara bakamıcaksak yüzümüze tükürülse azdır...
saygılarımla...