Ogame yasaklandı

savawar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En popüler tarayıcı oyunu Ogame yasaklandı!

Türkiye'de 600 bin üyesi olan popüler tarayıcı oyunu Ogame'e mahkeme kararıyla erişim yasağı geldi.

Dünyanın en kalabalık tarayıcı oyunu Ogame Türkiye'de yasaklandı.

Ogame.com.tr'ye bugün bağlanan kullanıcılar "T.C. Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 16.02.2010 tarih ve 2010/44 D.İş sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir." yazısıyla karşılaştılar.

Yaklaşık 60 ayrı oyunda 600 bine yakın oyuncunun oynadığı Ogame.com.tr 6 yıldır hizmet veriyordu

KAYNAK

Sizler bu konuda ne düşünüyosunuz.Bende bir ogame oyuncusu olarak kararın gereksiz oldugunu düşünüyorum.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Dns yasak olsa ne yazar olmasa ne yazar...

savawar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dns üstündede siteye girilmiyo zaten sitede herhangi bir mahkemem kararı yazısı bulunmuyor.
Sadece kenarda ''it works'' yazıyor.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kapatma sebebi ne acaba. Kendi sitelerinde bir açıklama yok. Sadece http://tr.ogame.org adresinden devam edileceği söylenmiş. Açıkcası kapatılma sebebini merak etmiyor değilim. Sadece com.tr nin bu sorunu yaşaması ilginç.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bende merak ettim doğrusu kapatma sebebini. Nasıl bir bahane buldular acaba.

scientist

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yıllarımı vermiştim bu oyuna iyi de bir konumum vardı..Sansüre sansür !!

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Oyunun yapımcısı Gameforge, bu yasağın ardından Ogame Türkiye'de tüm kullanıcılara "saldırı yasağı" uyguladı. Böylece oyuna bağlanamayıp filolarını savunmayacak kullanıcıların filoları bu yasaktan en az seviyede etkilenecek.
-------------
http://www.tr.ogame.org/

burdan giriyormuş..

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
sanırım yasaklanmadı, telif hakkı nedeniyle böyle bir kapatma oldu diye düşünüyorum

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
2003 lerde bulaşmıştım ben buna. arkadaşlarla nöbetleşirdik oyun başında.. 3.5milyon puan varken 5. ay peşinde koşmaktan banlaanmıştım :)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Gameforge suçlu bu konuda. Klan Savaşları oyunu da kapanmıştı.

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden neden neden !!!

çıldırmamak elde değil

chirkin_01

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"T.C. Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 16.02.2010 tarih ve 2010/44 D.İş sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir." yazısıyla karşılaştılar.

diyor arkadaşlar yani işlediği bir suç yüzünden değil o markanın daha önce başkası tarafından türkiyede tescillenmiş olmasından olabilir.öbür türlü sınai haklar mahklemesi bu olaya karışmaz

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Türkiye'deki internet yasakları içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamış gibi görülüyor. Artık herkesin bildiği YouTube yasağı, sık sık yasaklanan bazı Google servisleri, irili ufaklı onlarca sitenin başına gelenler...
Şimdi sıra kimde sorusunun cevabını almamız da pek uzun sürmedi. Gameforge tarafından yayınlanan ve Türkiye'de 600.000'e yakın oyuncusu olan dev online oyun Ogame, Türkiye'de yasaklandı.
Siteye erişmeye çalışan kullanıcılar büyük şaşkınlık yaşadı. www.ogame.com.tr adresinde "T.C. Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 16.02.2010 tarih ve 2010/44 D.İş sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir." Yazısı yer alıyor.
DNS ayarlarını değiştirerek girmeye çalışan, örneğin OpenDNS kullanan oyuncular sadece "It Works" yazısıyla karşılaştılar.
Popüler bir strateji oyunu olan Ogame, internet tarayıcı üzerinden oynanıyor. Devasa multiplayer yani çoklu oyunculu bu oyun bilim kurgu türüne ait. Oyuncular kendi uygarlıklarını ve filolarını kuruyor, devasa uzay savaşları yapıyor.
Bu konuyla ilgili detaylı bir resmi açıklama olmadı; ancak oyunda bu durum çözümlenene kadar saldırıların durdurulduğu aktarılıyor.

http://www.haber3.com/simdi-de-ogame-yasaklandi--554471h.htm

oynayan arkadaşlar ogame.org tan hesaplarınıza girebilirsiniz...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ne var ne yok yasaklayın töbe töbe.:D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konular birleştirildi...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Burası Türkiye İnternete Girmek Yasaktır Yazısı Goruruz Artık :)

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yaklasık 5 yıldır oynuyordum... yazık oldu gerçekten...