Office 2007'de pdf kayıt hatası acil

cahid öz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi günler. office 2007 kullanıyorum. aylardır word dosyalarımı hiç sorunsuz pdf şeklinde kaydedebiliyordum. ancak birkaç gündür ilginç bir hatayla karşılaşıyorum. farklı kaydet bölümüyle word dosyamı pdf uzantısıyla kaydetmeye çalışırken her zaman değil de bazen "bu dosya bir başka uygulama ya da kullanıcı tarafından kullanılıyor." şeklinde bir uyarı geliyor ve kaydı yapamıyorum. acil yardıma ihtiyacım var. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler....

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım bir çok program var word dosyasını pdf ye çevirmek için. fine reader de bunların en iyisi (tam bilgim yok bu konuda kimse cevap yazmamış diye yazdım).

syilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler. office 2007 kullanıyorum. aylardır word dosyalarımı hiç sorunsuz pdf şeklinde kaydedebiliyordum. ancak birkaç gündür ilginç bir hatayla karşılaşıyorum. farklı kaydet bölümüyle word dosyamı pdf uzantısıyla kaydetmeye çalışırken her zaman değil de bazen "bu dosya bir başka uygulama ya da kullanıcı tarafından kullanılıyor." şeklinde bir uyarı geliyor ve kaydı yapamıyorum. acil yardıma ihtiyacım var. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler....

aynı sorunu ben de yaşıyordum. ben sizinkinin aksine her zaman değil de yalnızca bazen dosyayı kaydedebiliyordum. Genellikle "bu dosya bir başka uygulama ya da kullanıcı tarafından kullanılıyor." hatası alıyordum.
Daha sonra aklıma Kaspersky'yi kapatıp denemek geldi ve oldu, dosyayı kullanan program kaspersky imiş.
Şayet sizin de sonradan kurmuş olduğunuz bir antivirüs programınız varsa kapatıp denemeniz sorunu çözebilir.

engnturker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Office 2007'de direk .pdf olarak kayıt yapamıyordum. sonra Microsoft'un böle bir eklentisi olduğunu duydum ve indirdim. büyük ihtimal sizlerinki de öyledir.
eğer öle ise Program ekle kaldırda "Microsoft Office 2007 programları için Microsoft PDF Eklentisi Olarak Kaydet" başlıklı eklentiyi kaldırıp şu adresteki eklentiyi tekrar kurun.

Umarım Sorun Çözülür...
Kolay Gelsin...

cahid öz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sorunu çözdüm. aynı durumu yaşayabilecek arkadaşlar için şöyle bir açıklama yazayım.

öncelikle problem antivirüs programlarından kaynaklanıyor. kaspersky kullananlar için çözümü şöyle anlatayım.

kontrol altındaki uygulamalar bölümünde microsoftun programlarının olduğu bir bölüm var kaspersky internet security 8 sürümünde. microsoft word'un üstüne çift tıkladığımızda word uygulama kuralları çıkıyor. istisnalar sekmesine gelip "açılan dosyaları tarama" ve "uygulama faaliyetini izleme" bölümlerinin başındaki kutuyu işaretlediğimizde kaspersky wordu izlemiyor ve word açıldığında uygulamayı kullanmıyor. böylece pdf uzantısıyla farklı kaydet bölümünü rahatlıkla kullanabiliyoruz. aynı durum excell için de geçerli.

özellikle syilmaz kardeşime antivirüs programını aklımıza getirdiği için teşekkür ediyorum. iyi günler. hepiniz sağ olun.

syilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sorunu çözdüm. aynı durumu yaşayabilecek arkadaşlar için şöyle bir açıklama yazayım.

öncelikle problem antivirüs programlarından kaynaklanıyor. kaspersky kullananlar için çözümü şöyle anlatayım.

kontrol altındaki uygulamalar bölümünde microsoftun programlarının olduğu bir bölüm var kaspersky internet security 8 sürümünde. microsoft word'un üstüne çift tıkladığımızda word uygulama kuralları çıkıyor. istisnalar sekmesine gelip "açılan dosyaları tarama" ve "uygulama faaliyetini izleme" bölümlerinin başındaki kutuyu işaretlediğimizde kaspersky wordu izlemiyor ve word açıldığında uygulamayı kullanmıyor. böylece pdf uzantısıyla farklı kaydet bölümünü rahatlıkla kullanabiliyoruz. aynı durum excell için de geçerli.

özellikle syilmaz kardeşime antivirüs programını aklımıza getirdiği için teşekkür ediyorum. iyi günler. hepiniz sağ olun.

kayıt yapmak için her seferinde kaspersky'yi kapatmak zorunda kalıyordum, söylediklerini yapınca bu zahmetten kurtuldum. Sağolasın arkadaşım.