Bugün Odtü tanıtım günlerine gittim. Zaten hukuk düşünmüyodum, onun için Odtü işletme-iktisat arasında bi değerlendirme yapıyorum.
İktisat standında işletme okumuş, iktisatta yüksek lisans yapan bi abi, işletme standındaysa iktisat okumuş, işletmede yüksek lisans yapan bi abi vardı.
İkisiyle de bi süre sohbet ettim ve akademik olarak devam etmeyeceksen işletmeyi tavsiye ettiler.
işletme daha sözeldir, psikoloji pazarlama gibi şeyler öğrenirsin. iktisat okuyabilmek için ise matematiği sevmen şart. hukuk okuyabilmek için ise ezberinin kuvvetli olması lazım. son kararı sen ver yine ama gazi hukuk gibi kampüsü olmayan ve çok siyasi olay yaşanan bir okulda okumaktansa odtü kampüsünde okumak her zaman için daha iyidir.
Allah için bu okullardaki Rehberlik hocaları ne iş yapıyor?
Adam puanına göre hangi üniversiteyi hangi bölümü seçeyim diyor...
Bir Lise öğrencisinin lise 2'ye ulaştığında artık sabit bir hedefi olmuş olur.
Puana göre bölüm mü seçilir? Puana göre araştırma mı yapılır?
"O kadar sözel zekaya sahip değilim yüksek puan alamam derdim.Ama şimdi nerdeyse matematik sayesinde iyi bir puan aldım.Bu yüzden kendimi zorlayıp bu hayalimi gerçekleştirsem mi diyorum.Yoksa hiç bulaşmayıp biraz daha matematik içeren bir bölüme mi gitsem."Hayaline hiç bulaşmamaya çalışan ilk sensin sanırım. En çok istediğin sevdiğin meslek ne ise bölüm ne ise onu seç derim.Parası güzel okul güzel dedikten sonra meslek seçimi yapmak çok yanlış bana göre. Sevdiğin yapmak istediğin mesleği seç.
eğer seviyorsan ve yapabilceksen kesinlikle hukuk. sadece sevmek de yetmiyor. o mesleği icra edebilecek özelliklere de sahip olmak gerekiyor. bu özelliklere sahip isen hukuk seç gerisini düşünme derim. işletme, iktisat şans işi , piyasada çok mezun var, belirli bir iş profili yok, ne iş olursa yaparız abi diyor çoğu. eğer fark yaratabileceksen bu meslekte bir yerlere gelebilirsin. kariyer planlamasında çok kararsızlıklar yaşatabilir. ne istediğini yada nereden başlayacağını bir türlü bilemezsin. döner dolaşır bankacı olursun![]()
Arkadaşlar bende ODTÜ İşletme ile Bilkent Endüstri mühendisliği (% 50 burslu) arasında karasız kaldım..Gerçi biri TM diğeri MF ama ikisinide puanım tutuyor..Tercih süresi bu hafta sonu bitiyor..Yorumlarınızı bekliyorum..
İşletme, iktisat tercih etmezdim.[/QUOT
Sıradan bir üniversitenin İşletmesini bende tercih etmem ama ODTÜ İşletme olması kafamı karıştırıyor..Görüşleriniz için teşekkürler..