Odinsiz md5 uzantılı dosya yükleme?

Mertesmeeses

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar s3 kullanıcısıyım sorum ise şu telefonu recervery moda (ses acma+home+power) ile acıp istedigimiz md5 Dosyasını secebilir ve yükleme nasıl yaparız??

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Odin olmadan .md5 uzantılı dosyalar yüklenemez. Çünkü sadece Odin e göre yazılmışlardır. Odin olmadan Stock rom yuklenemez.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
.zip uzantılı recovery den yüklenen stock romlarda vardır :)

3 senedir android dünyasının içindeyim ve böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Varsa link atar mısın? Çünkü recovery den sadece Üzerinde oynanmış Tw Romlar (Deodex) Flashlanabilir.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Deodex romlari yuklemeyi 3 ay once biraktim. Artik stock romlar eksiksiz. Samsung custom romlari gore gore stock romlari duzeltti. Stock rom yuklemek icin odin kullanacaksin, telefonun root edilmis ise odin mobile kullanabilirsin.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
3 senedir android dünyasının içindeyim ve böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Varsa link atar mısın? Çünkü recovery den sadece Üzerinde oynanmış Tw Romlar (Deodex) Flashlanabilir.

cwm ile odexed veya deodexed rom yüklenebilir. genelde sızdırılan romlar veya port yapılan romlar stock romdur ve ilk önce .zip li versiyonları piyasaya düşer

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
cwm ile odexed veya deodexed rom yüklenebilir. genelde sızdırılan romlar veya port yapılan romlar stock romdur ve ilk önce .zip li versiyonları piyasaya düşer

Şu ana kadar CWM den odex rom yüklendiğini görmedim ve asla da yüklenemez diyorum açık ve net. Çünki CWM den yükleme yapabilmek için custom recovery gerekir. Custom recovery de yasal değildir. Söyler misin hangi firma kendi odex romunu cwm den yüklemeye açmış?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Şu ana kadar CWM den odex rom yüklendiğini görmedim ve asla da yüklenemez diyorum açık ve net. Çünki CWM den yükleme yapabilmek için custom recovery gerekir. Custom recovery de yasal değildir. Söyler misin hangi firma kendi odex romunu cwm den yüklemeye açmış?

:)

Deodexed romlar odexed romlara göre daha iyidir. Bellek kullanımı azdır, Hafızada daha az yer kaplar, düzenlenmesi daha kolaydır. o yüzden geliştiriciler deodexed rom yüklemeyi tercih eder. ama bu odexed romların yüklenemediğini göstermez.

3 yıl öncesinde bende Sony x10 varken yüklediğim çoğu rom odexed idi. çünkü o zamanlar geliştiriciler hep odexed rom yapıyorlardı

Ayrıca cwm recovery dediğin zaten custom recovery dir.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
:)

Deodexed romlar odexed romlara göre daha iyidir. Bellek kullanımı azdır, Hafızada daha az yer kaplar, düzenlenmesi daha kolaydır. o yüzden geliştiriciler deodexed rom yüklemeyi tercih eder. ama bu odexed romların yüklenemediğini göstermez.

3 yıl öncesinde bende Sony x10 varken yüklediğim çoğu rom odexed idi. çünkü o zamanlar geliştiriciler hep odexed rom yapıyorlardı

Ayrıca cwm recovery dediğin zaten custom recovery dir.

Ne dersem ne anlatsam anlamayacaksınız zaten. Biraz araştırın o zaman interneti bakalım; Stock rom odinsiz yükleniyor mu yüklenmiyor mu diye.

Enano

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Odex'li custom romlar vardır. Şuan tabletimde kullanmış olduğum rom custom romdur ve odexlidir. Bu arada tabletim, Asus Transformer Pad TF 300T dir. Eğer ihtiyaç olursa özelden link gönderebilirim.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Odex'li custom romlar vardır. Şuan tabletimde kullanmış olduğum rom custom romdur ve odexlidir. Bu arada tabletim, Asus Transformer Pad TF 300T dir. Eğer ihtiyaç olursa özelden link gönderebilirim.

Beni krize mi sokmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Arkadaş S3 diyor!!

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
hocam hiç stock tabanlı bir rom yükledin mi? cwm den?

Şu an Galaxy Note umda Stock tabanlı Alliance rom kullanıyorum. TW rom diye geçiyor adı ( Touchwizden geliyor sanırsam ) ve Recovery ile yükledim.

Arkadaşın dediği stock tabanlı rom değil, bildiğiniz sadece Odinden yüklenen .md5 uzantılı stock rom. Karıştırıyorsunuz sanırsam.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Beni krize mi sokmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Arkadaş S3 diyor!!

ne farkeder ki bir model için varsa diğer modeller içinde vardır/oluyordur :)

Şu an Galaxy Note umda Stock tabanlı Alliance rom kullanıyorum. TW rom diye geçiyor adı ( Touchwizden geliyor sanırsam ) ve Recovery ile yükledim.

Arkadaşın dediği stock tabanlı rom değil, bildiğiniz sadece Odinden yüklenen .md5 uzantılı stock rom. Karıştırıyorsunuz sanırsam.

ister tar yada md5 uzantılı olsun odinden yüklensin isterse de .zip uzantılı olsun cwm den yüklensin her ikisinde de aynı sonucu alıyorsun. cwm den yüklenen romlar genelde değiştirildiği için stock halini zor bulursun.

bu tartışmanın da pek bi anlamı yok. iyi forumlar :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
ne farkeder ki bir model için varsa diğer modeller içinde vardır/oluyordur :)

ister tar yada md5 uzantılı olsun odinden yüklensin isterse de .zip uzantılı olsun cwm den yüklensin her ikisinde de aynı sonucu alıyorsun. cwm den yüklenen romlar genelde değiştirildiği için stock halini zor bulursun.

bu tartışmanın da pek bi anlamı yok. iyi forumlar :)

Nasıl biliyorsanız öyle olsun ben arkadaşa doğrusunu dile getirdim, artık cwm den STOCK ROM nasıl yüklenir ise arkadaşa da öyle anlatırsınız, iyi forumlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar note II cihazım varbigün kapandı aylardır açılmıyor. odinle yazılım yüklemeyi denedim ama sürekli hata veriyor. sebebini araştırırken birşey fark ettim telefonumda download moda girince orda model numarası yazmıyor. Yani telefon kendini bile tanımıyor. Ne yapmalıyım ? Başka türlü yeniden yazılım atabilir miyim? Yada tanıtmanın bir yolu var mı.? Lütfen yardım edin arkadaşlar.