Odin kurulum ortasında Fail hatası veriyor

aLoNeDaRk1121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Telefonumu Android 8'den Android 6.0.1'e geçirmeye çalışırken download mode da atmanın ortasında Odin fail verdi.
Sonraki denemelerimde atmaya başlamadan fail verdi direk starta bastığım gibi.
6.0.1. Atma sebebim cihazı rootlamak.
Stok ROM'da TWRP atınca stok ROM'da başlatma yapamıyorum maalesef.
İllaki wipe işlemi yapıp Custom ROM atmam gerekiyor.
Odin ile Android 8'e de atamadım.
Android 6 için kolay atma yolu buldum onu deneyecektim.
Ama yapamadım.
Nasıl düzeltirim?
1673631764058.png

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
174
forumdaki diğer konulara bakınca zor bir soru olmuş. sıkıntının indirdiğiniz rom ile telin uyumlu olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. samsungun aynı model telefonunun bir sürü versiyonu mevcut. uygun olanı bulmalısın. bu arda yüklemeye çalıştığın versiyon telefonun orjinalinde var mıydı? yoksa olmayacağı kanaatindeyim. saf android de yüklemeye çalışsan donanım desteklemeyecektir. cihazın tam model ve sürümüne uydun versiyonu bulmalısın. eskiden sammobile.com da cihaz ayrıntısına kadar rom bulabiliyoduk.. ayrıca android 8 ve sonrasında rom atma işlemleri çok sıkıntı olmaya başladı. ben de samsung note 3 ten sonra rom atma işini terk ettim. uzun zamandır odin görüntüsü görmemiştim.

sorununu çözebildiysen buradan paylaşırsan çok sevirim. başkalarına da yardımın olur en azından

aLoNeDaRk1121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
forumdaki diğer konulara bakınca zor bir soru olmuş. sıkıntının indirdiğiniz rom ile telin uyumlu olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. samsungun aynı model telefonunun bir sürü versiyonu mevcut. uygun olanı bulmalısın. bu arda yüklemeye çalıştığın versiyon telefonun orjinalinde var mıydı? yoksa olmayacağı kanaatindeyim. saf android de yüklemeye çalışsan donanım desteklemeyecektir. cihazın tam model ve sürümüne uydun versiyonu bulmalısın. eskiden sammobile.com da cihaz ayrıntısına kadar rom bulabiliyoduk.. ayrıca android 8 ve sonrasında rom atma işlemleri çok sıkıntı olmaya başladı. ben de samsung note 3 ten sonra rom atma işini terk ettim. uzun zamandır odin görüntüsü görmemiştim.

sorununu çözebildiysen buradan paylaşırsan çok sevirim. başkalarına da yardımın olur en azından
hocam bu romdan sonra başkasını indirdim
o çalıştı
dediğiniz gibi doğru rom olmamış olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

uygun olanı bulmalısın. bu arda yüklemeye çalıştığın versiyon telefonun orjinalinde var mıydı?
elimdeki telefon j7 prime android 6.0.1 ile çıktı, android 8.1 güncellemesine kadar yükseldi
android 6 atma sebebim stock romda bir sorun yaşamazken custom romlarda imei okumuyor cihaz
baktığım zaman custom romlarda efs dosyası yok root klasöründe
stockta root atıp bir işlemler yapıp customa onu geçirmeyi deneyecektim
ama stock romda twrp atınca stock rom açılmıyor silinmiş gibi birşey oluyor
dolayısıyla odinden atmam gerekiyor rootu
android 8 de bir türlü atamadım
odinden root atmayı araştırırken cf auto root adlı siteye denk geldim
cf auto root sitesinde android 6 için benim cihaza kolay root atma varmış
supersu kuruyor odinden samsunga
android 6 kurup rootu attım işlemleri hallettim
sağolun genede
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama imei işlemi hallolmuş değil
custom romda cihaz imei yi görse bile 0000000000 gibi birşey olarak görüp simi algılayıp yanlızca acil aramalar için yazıyor
buda bişeydir eskiden simi ve sd kartı hiç algılamıyordu
sinyal çekme işareti yoktu mesala şimdi gelmiş durumda

Son düzenleme: