Odaklanma Sorunu

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
Arkadaşlar 10. sınıfım ders çalışmak istiyorum hazır pandemide fırsat bilip ama en fazla 1-2 saat çalıştıktan sonra odaklanamıyorum. Ders çalışmak yerine kitap/dergi okuyorum. İnternetten konu anlatımı dinlerken de yarısında canım sıkılıyo bırakıp başka bir şeyle uğraşıyorum. Çok zorunda kalmadıkça 2 saatin üstüne çıkamıyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Hi_Boomer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sevdiğin müzik varsa ders çalışmadan önce dinle,ritim tut böylece geçer ben böyle yapıorum,özet çıkar özet çıkarmak çok işe yarıo yazı yazdıkça konsantre oluorsun.Benim bildiğim bu kadar 8. sınıf olarak bunları rutin olarak yapıyorum.

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Arkadaşlar 10. sınıfım ders çalışmak istiyorum hazır pandemide fırsat bilip ama en fazla 1-2 saat çalıştıktan sonra odaklanamıyorum. Ders çalışmak yerine kitap/dergi okuyorum. İnternetten konu anlatımı dinlerken de yarısında canım sıkılıyo bırakıp başka bir şeyle uğraşıyorum. Çok zorunda kalmadıkça 2 saatin üstüne çıkamıyorum. Ne yapmalıyım sizce?
bende 10.sınıfım ve şuana kadar senin yaptıklarını bile yapmadım sadece canlı derslere giriyom bide ödevleri yapıyom ekstradan çalışma falan yok ama bence program oluşturmak lazım bu böyle gitmez pomodoro tekniğini kullanarak çalış verimli oluyor 25dk ders 5dk mola ben böyle 4 saat çalışmıştım

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Pomodoro tekniği var. Belki yararı dokunur.