Öcalan : 'Baykal'ın tespitleri doğrudur'

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Öcalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal�ın �AKP İmralı�nın yol haritasını uyguluyor� saptamasının doğru olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK�nın lideri Abdullah Öcalan, demokratik açılım sürecine ilişkin üç aşamalı yol haritasını açıkladı. Öcalan, bundan sonra Türkiye�ye gelmeleri için yeni grup çağırmayacağını söyledi.

ANF�nin haberine göre, Öcalan İmralı�da avukatlarıyla yaptığı görüşmede, yol haritasını üç aşamalı olarak açıkladı. Öcalan, yol haritasını şöyle anlattı:�Birinci aşama, devlet Kürtlerin tüm haklarını güvence altına alacak. Bu konuda bize güvence verecek, bizi ikna edecek. Biz de bir, bölücü olmadığımızı devlete ispatlayacağız. Ayrılıkçı, bölücü olmadığımızı beyan edeceğiz. İki, şiddeti yöntem olarak esas almadığımızı ilan edeceğiz. Şiddet yöntemini devreden çıkaracağız. Bu aşamada çatışmasızlık ortamı oluşturulur. Çatışma-şiddet yaşanmayacak. Devlet de demokratik çözümü kabul edecek, Kürtlerin saydığım beş boyutunu dikkate alacak. Kürtlerin kendi kendini yönetmesine imkân tanıyacak. Ancak bunların olabilmesi için benim önümün de açılması lazım. Bütün bunları çok uzun tartışmak gerekiyor.Bu olursa ikinci aşama olarak sınır dışına çekilme gerçekleşecek. Üçüncü aşama olarak da devlet verdiği güvenceyi hukuki mevzuata yansıtacak, bunun anayasasını, kanunlarını, yönetmeliklerini yapacak. Mevcut mevzuatta değişiklik yapacak. Devlet bunu yaptığı oranda da geri dönüşler olacak. Benim bu süreçte kendimi ifade etmem lazım. Benim bu çözümü gerçekleştirebilmem için devletin de bunu göz önünde bulundurması lazım, devletin destek olacağını belirtmesi lazım. Yol haritamda on tane ilke var. Ben yol haritamda demokratik çözümün nasıl olacağını yeterince açıkladım.

�-BAYKAL�IN TESPİTİ DOĞRUDUR-

Öcalan, AKP hükümetinin kendi belirlediği yol haritasından yararlandığını iddia etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal�ın �AKP İmralı�nın yol haritasını uyguluyor� saptamasının doğru olduğunu söyledi. Öcalan şöyle dedi:�AKP benim yol haritamdan, ellerinde olduğu için yararlanıyorlar. Deniz Baykal meseleyi biraz biliyor; 'AKP, İmralı�nın yol haritasını uyguluyor' diyor. Baykal�ın bu tespiti doğrudur. Ancak AKP, benim yol haritamı uygulayamaz. Fakat yol haritamdan yararlanıyorlar. Davutoğlu dışarıda, Erdoğan içeride bundan yararlanıyorlar. Ben yol haritamda da Ortadoğu�daki demokratik çözümleri belirtirken Dicle-Fırat Havzası Demokratik Konfederalizmini önermiştim. Davutoğlu şimdi bunun görüşmelerini yapıyor Irak ve Suriye�yle. Doğrudur yol haritamı kullanıyorlar. AKP�nin şimdi paçaları tutuşmuş. Ağrı�daki konuşmalarından da bu anlaşılıyor. KCK, özgürlük temelinde toplumun demokratik örgütlenmesidir. Ne devlet ne de federalizm temelindeki bir örgütlenmedir. Toplumun kendi kendini devlet dışı bir şekilde örgütlemesidir. Toplumun kendi kendini demokratik yönetimidir. Demokratik özerklik dediğimiz de odur. Kavramlar farklı olabilir, özü aynıdır.

�-AÇILIM AKP�NİN DEĞİL DEVLETİN PROJESİDİR-

Öcalan, demokratik açılım sürecinin AKP�nin değil Devletin projesi olduğunu söyledi. Öcalan, �AKP, bu demokratik açılımdan sonra her şeyi yapacak, tüm imkânlarını kullanacak. CHP ve MHP bu soruna karşı durarak ayakta kalmaya çalışıyor. AKP de bunu başararak ancak ayakta kalabileceğini biliyor. Bunun için elinden gelen tüm imkânlarını kullanacak. AKP tamamen seçim hesaplarıyla hareket ediyor. AKP�nin yaptığı kesinlikle bir hiledir. Bu demokratik açılım da AKP�nin projesi değildir. Devletin bir projesidir. Hatta devletin de tüm kesiminin değildir. AKP, bundan sonra iyi çalışılırsa bölgede geriler, etkisi azalır� diye konuştu.

-BUNDAN SONRA GRUP ÇAĞIRMAYACAĞIM-

Kandil ve Mahmur�dan gelen grupların �barış elçisi� olduğunu iddia eden Öcalan, �Sadece bu grupların gelmesiyle bu sorun çözülmez. Bunlar sadece barış elçileri. Avrupa�daki grup da gelecek. Ama bundan sonra grupların gelmesi için benim çağrım olmaz. Bu doğru da olmaz. Ama Devlet gider PKK�yle görüşür, anlaşır, PKK kendisi gönderirse ona bir şey diyemem. Bu onların vereceği bir karar olur. Bu gruplara çağrı yapmamdaki amaç şuydu; sınamaydı. Hem tıkanan siyasetin önünü açmak hem de bağlılıklarını göstermek için çağrıda bulundum, onlar da dinlediler ve geldiler, bağlılıklarını gösterdiler. 99�da gelenler hazırlıksız geldiler. Onlara biraz haksızlık ettik. Bir belirsizlik vardı. Biz o zaman devlet bu fırsatı değerlendirir diye tahmin ediyorduk. Devlet de onları cezaevine gönderdi� diye konuştu.

Kaynak

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya artık bu saatten sonra şu adamı da asmazlarsa...

Adam resmen "Geliyorum!" diyor.

Bu ülkeyi bölmeye...

Geldikleri gibi giderler...

:)

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
By haberleri okudukça iktidar partiden nefret geliyor insan, iki dönem oyumu ben bunun için vermedim kendilerine!

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Siz şimdi bu yaratığın söylediğine inanacaktınız madem niye asılmasını istiyorsunuz ki :)

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bunlar bana tanzimat fermanını hatırlattı .. Boşuna tarih tekerrür eder dememişler , önemli olan bundan ders almak.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Peki biz bu yaratığın söylediklerinin gereçek olduğunu anlamayacak kadar . mıyız?

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Maşallah gazetevatan'da püfür püfür döktürüyor yalanları

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu adamın bu söylediklerine inanmak zavallıların işi.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bozacının şahidi Şıracı olmuş..
veya
Körler ve sağırlar birbirini ağırlar.

Tayyibin işi çok zor valla. içerdeki ilede uğraşıyor dışardaki ile de..Alalh yar ve yardımcısı olsun...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Maşallah gazetevatan'da püfür püfür döktürüyor yalanları

Sadece vatanda değil akşam gazeteside dahil birçok yayın organında çıktı. Tek vatan yayınlasa haklısın derdim ama bence sen gazeteleri tam takip etmiyorsun. Bu habere yalanlama geldi mi hükümetten ? Bence hemen yalan deyip kestirip atma

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
AKP'liler Devlet Bahçeli'nin de söylediği gibi yaptıklarının hesabını Yüce Divan'da verecekler. :hammer:

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
AKP'liler Devlet Bahçeli'nin de söylediği gibi yaptıklarının hesabını Yüce Divan'da verecekler. :hammer:

inşallah o güzel günler en kısa sürede gelecek. İnşallah. Hükümet ihanetlerinin ve yolsuzluklarının hesabını verecek. Hem burada hemde Ahirette

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ülke ne hale geldi..

metallica91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bunlar bana tanzimat fermanını hatırlattı .. Boşuna tarih tekerrür eder dememişler , önemli olan bundan ders almak.

kesinlikle katılmaktayım.. bunlar başımızda kalmaya devam ederlerse ülkeyi bölücekler ! şuanda yaptıkları bir nevi kapitülasyondur ve bunlar yakın zamanda diğer devletlerin iç işlerimize karışmasına neden olucaktır !

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Adam kodesten memleketi yönetiyor, helal olsun.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
akp & dtp elele ulkeyı bölmeye...

akp oy atanlara sasarım hangı zıhnıyetle attılarsa artık dusundurucu...

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
sabır arkadaşlar sabır..şu seçim gelmeden ya iç savaş çıkmasa bari

Tek Başına

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bozacının şahidi Şıracı olmuş..
veya
Körler ve sağırlar birbirini ağırlar.

Tayyibin işi çok zor valla. içerdeki ilede uğraşıyor dışardaki ile de..Alalh yar ve yardımcısı olsun...

Olsun olsun. Kendisinin bir şey becerebildiği yok zaten.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
akp & dtp elele ulkeyı bölmeye...

akp oy atanlara sasarım hangı zıhnıyetle attılarsa artık dusundurucu...
lafınıza dikkat edin terbiyesizlik yapmayın, ak artiyi hazmedemiyenlere akpirin tafsiye ederim kullanın iyi gelir.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ortamı gerek mesajlar yazmayalım arkadaşlar..:)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Açılımı baltalamak için yapılan birşey çünkü açılımla kürt sorunu ortadan kalkarsa bu piyonlarda ortadan kalkıcak tek çareleri açılımı Yaptırmamak buda Yandaş medyayı kullanarak Halk'a gaz vermek Bu adam kaç kişinin katili buna inanıcak kadar cahil olmayın lütfen....

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
lafınıza dikkat edin terbiyesizlik yapmayın, ak artiyi hazmedemiyenlere akpirin tafsiye ederim kullanın iyi gelir.

Farkındamısın çok iyi laf türetmişsin. Akpirin, aspirin gibi. Ama hemen benim aklıma bir tane daha geldi . Akpiriz. Dokunanı çarpıyor :)

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
akp ye oy atanlar zaten kesın carpık kısılerdır :D

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Açılımı baltalamak için yapılan birşey çünkü açılımla kürt sorunu ortadan kalkarsa bu piyonlarda ortadan kalkıcak tek çareleri açılımı Yaptırmamak buda Yandaş medyayı kullanarak Halk'a gaz vermek Bu adam kaç kişinin katili buna inanıcak kadar cahil olmayın lütfen....
AKP açılımı PKK'ya değil de saydam bir şekilde, somut adımlarla bölge halkına ve Kürtlere yapsaydı şu anda çok daha iyi bir ortam olurdu. Belki bazıları gövde gösterisi yapamazdı ama bazı anneler de televizyon başlarında ağlamazdı, insanlar isyan etmezdi. :thumbdown:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...