O ne yaparsa doğrudur.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan honen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Peygamberimiz (s.a.v) azadlı kölesi Zeyd bin Hârise'yi çok severdi. Oğlu Üsame'yi de. Babayı da oğulu da gerektiğinde kollardı.

Hz. Ömer bir gün ganimet malı dağıtıyordu. Oğlu Abdullah'a üç verirse Üsame'ye dört veriyordu. Abdullah bunun sebebini öğrenmek istedi:

- Ben Üsame'nin katılıp da benim katılmadığım tek gaza (savaş, cihad) hatırlamıyorum. Neye dayanarak ona benden fazla veriyorsun?

Hz. Ömer şöyle açıklamada bulundu:

- Hz. Peygamber onun babasını senin babandan, Üsame'yi de senden çok sever ve kollardı. O'nun her işinde muhakkak bir hikmet vardır. Ben O'nun sevdiğini kendi sevdiğime tercih ederim.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
ne güzel demiş Hz. Ömer (r.a.) ^^

''O'nun her işinde muhakkak bir hikmet vardır. Ben O'nun sevdiğini kendi sevdiğime tercih ederim.''

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hz.Ömer (Radiyallahu anha) 'nın adaleti Peygamber Efendimiz (s.a.v) in adaletinden geliyor zaten.Onun huyu ne güzel huydur.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Elmacik dedi ki:
İyi ama bu adalet değil ki. :(

O ne yaparsa doğrudur. Adalet mülkün temelidir; mülk sevginin yeğenidir. Sevgi Hikmet'in kız kardeşidir... Bunda da bir hikmet vardır ama artık tam çözemediysek de araştırmalar sürüyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Berkin hocam, sen şahısları karıştırdın. ;)

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peygamber sevgisi bu Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammet (sav) a olan bağlılık.

ihsan719

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana göre Hz Ömer adalet şehrinin kapısıdır.