SOC VOLTAGE Yİ 1,15 yapalım.Ramler kaldırmadığı için mavi e.verdi.
Kararlılık testine girsin yine bakalım neolucak
Yine verdi mavi ekran
Mavi ekranı verdi biosa girdim şuanKararlılık testine girsin yine bakalım neolucak
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yine verdi mavi ekran
Mümkünse eğer yapmak isterim işlemciyede, çünkü 6 bakırlı soğutucu aldım onun için. Doğru yaptım demi3600 mhz hızı bellekle kaldırmıyor. Esasen 1,50 volta kadar yolu var belleklere verilen voltajın. 1,55 bile veren var. Ancak ben hiçbi zaman riske girmem. Kendi makinam olsa verir,geçerim. Ama başkasının makinada asla riske sokmam. Şu anda senin ram voltajın +0.100 verdiğimiz için 1,45 voltta. Default voltajı 1,35 volttur,ramlerinin.
Soc VOLTAJI DA ,Ram overclockuna yardımcı olur. İşlemci içindeki dahili bellek kontrolcüsüne verilen voltajdır. bunu ,1,15 yaptık demin. ,1,25 e kadar arttıranda var. Ama bunlar son limitler ve riskli.
Şimdi en son bi şey daha deniyelim,hiç risk almadan.Dram timing configurationa gir. 16 veya auto da olan CL yi , 17 yap. Rami biraz rahatlatalım.
Bu arada, işlemcine overclock yapmadık.Sadece ramleri arttırdık ve GFX denilen ,işlemci içindeki APU grafik kartının hızına overclock yaptık.
Cpu ratio: 39.00.cl doğru. işlemci overclocku için cpu ratio yu 39 yap. İşlemciye voltaj vermiyelim ,şimdilik auto kalsın Bi deniyelim.
Mavi ekran verdi yine,Cpu ratio: 39.00
F10 bastım 3900 olucak dedi tamam dedim, teste girsinmi şimdi ?
Cl 17 di ram, 39 du core ratioydu test yaparken, şimdi hangi ayarları kapatıp teste girsinŞimdi testte, acaba ramlerdenmi veya işlemcideki overclockdanmı ,yani hangisinden hata verdiğini anlayamayız ama.
Bu yüzden önce işlemciye overclock yapmadan CL17 olarak bi test yap. Daha sonnra diğer bütün ayarları defaulta alarak ,sadece core ratioyu 39 yaparak test et.
Auto ya çeviremedim, 17 ye indi.ÖNCE core ratioyu eski haline al,auto yani.
Teste 1.30 dakika sürdü durdu sonra mavi ekran vermedi, ama temel hız 1.70 de görünüyordu, küçük biryerde warning diye bişe çıktı durduBırak kalsın öyle. Test nasıl Bi süre dir çalışıyormu.
Şimdi bütün ayarları defaulta al. Sanırm F7 tuşu olabilir Biosta hangi tuş olduğu yazar. load optimized falan diye. Biosu default yaptıktan sonra sadece core ratioyu 39 yaparak tekrar test yapalım.
Bastım f10 a, cpu ratio 19.25 yaptı başka bişe yapmadı,şimdi neyapıyımF10 optimized defaults var onamı basıyim
Hiç bişe olmuyor, herşeye basıyorumAuto olması lazım. core rationun üzerine gel. tıkladıkça auto gelecektir.
o sayfanın bi fotosunu at.
cpu clock auto olmuş.ekranın sağında F tuşlarının işlevsellik özellkleri var sanırım sadece orayı bi göster.
Herşey default oldu, çok özür dilerim görememişimBiosu default yapan F10 değil F3 tuşu.
Cpu ratioyu sadece 39 yaptım, f10 a bastım bu çıktıCore rationun değişmediğinden F10 tuşu olmadığını zaten anlamıştım.
Şimdi sadece işlemciyi deniyelim önce.
39 yaptım, ramler felan ellemedim hiç, 2667 de, testte şuan bekliyorumCpu ratioyu sadece 39 yaptım, f10 a bastım bu çıktı![]()
6 dakikadır testte hiç bişe çıkmadı, işlemci 37 derecede,%100 kullanımdaTamam,son durumu yazar. yes de
Hiçbişe çıkmadı, neyapitim şimdi, 37 derecede çalışıyor işlemci, teste devam ediyor6 dakikadır testte hiç bişe çıkmadı, işlemci 37 derecede,%100 kullanımda
60 derece max yazdı işlemci6 dakikadır testte hiç bişe çıkmadı, işlemci 37 derecede,%100 kullanımda
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hiçbişe çıkmadı, neyapitim şimdi, 37 derecede çalışıyor işlemci, teste devam ediyor
Deniyorum şuanişlemciye overclock oldu. Voltaja yüklensek biraz daha çıkabilir.Ramleri 3600 yapamadık gibi görünüyor. Tabi bu ram ile de alakalı HER RAM 3200 mhz den 3600 olur diye bi kanun yok .Ramlerin çipseti ile alakalı bi durum .Voltajı daha arttırıp denenebilir ama risk var. bi de en son cl yi 18 yaparak da deneyebilirsin. gfx frekansını 1800 yapalım Onunda fps lere faydası olur.
Cl 20 görünüyor şuan, 2667 mhz de, 18 yapıyorum onu, rami 3200 yapıymmi kalsınmı yoks arttıralım mıDeniyorum şuan