Nvidia'dan Intel'e Sıkı Cevap

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Nvidia, Intel'in "bizim tümleşik grafik çözümümüz daha iyi" iddiasına karşı destekli bir cevap verdi. İlk defa SDN'de yayınlanan belgeler belli ki ortalığı biraz karıştırdı.

Geçtiğimiz günlerde forumlarımızda yayınladığımız ama kaynağı net olarak belli olmayan belgeler, Intel'in Nvidia'ya karşı dizüstü bilgisayar yongaları konusunda ne denli ciddi ve derinden bir mücadele içinde olduğunu ortaya sermişti. Hatta yayınladığımız belgeler başka önemli yayınların da dikkatini çekti. Eh bu durumda Nvidia'dan bu iddialara bir yanıt gelmemesi hata olurdu.

Intel Ne Demişti?

Intel'in iddiası, Nvidia'nın MCP79M yongasının en yaygın sürümünün Intel'in GM45'i altında ezildiğini belirtiyor, özellikle bazı oyunlarda Intel'in Nvidia'yı birkaç defa katladığını belirtiyordu. Tabii burada çok ciddi bir sorun var: GM45 üst seviye bir yongayken MCP79M, giriş seviyesi bir yonga.

nvidiainteltablo1239135470.jpg

Intel'e cevaben yayınlanan testler.

Nvidia'nın Cevabı

Nvidia, bu gelişmeler karşısında yukarıda gördüğünüz şekilde kendi tablolarını yayınlamış durumda. Burada hepsini bir arada görebileceğiniz sunumlarda, Nvidia hem görüntü kalitesinde hem de performansta Intel'e karşı ciddi bir duruşa sahip. Her ne kadar tarafların yaptığı test çok geçerli kabul edilmez ama bu testlerin sonuçları arasındaki fark, hem rahatsız edici hem de suların burada durulmayacağının bir teminatı.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Nvidia inteli döver..
Bence nvidia doğru olan test sonucunu yayınlamıştır..

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Nvidia ile Intel' in her tartışmasını gördüğümde üzülenlerdenim.. İleride bir gün nvidia intel destekli üretmeyeceğim, intel de nvidia destekli üretmeyeceğim durumuna gelecek sanırım... Sıkı bir nvidia taraftarı olarak üzülüyorum acıkcası.. AMD ' ye yarar bu durum. Nvidia nın grafik konusunda tartışmasız lider oldugunu dusunuyorum. Ati demeyin sakın :) Herşey en yüksek fps veya performans ta bitmiyor. Sorunsuz calısması, stabilliği, ısısı, driver desteği cok cok onemli. Intel işlemcilerinide beğeniyorum. Sevdiğim 2 taraf savaş halinde :)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Burada Intel'in Nvidia'yla uğraşmasının sebebi, Intel işlemciler için yonga seti üretimi konusunda Nvidia'nın ikinci oyuncu olması. Malum artık bazı firmalar Centrino kavramını "yemişim sentriğnosunu" şeklinde sallayıp Nvidia'nın daha güçlü olan tümleşik grafik çözümlerine yöneliyorlar. Bunun başında ise Apple var.

CUDA ve OpenCL ile birlikte, Nvidia'nın tümleşik grafik yongaları daha fazla işe yaramaya başladı/başlayacak. Intel bu açıdan biraz zor durumda.

AMD tarafıyla Nvidia'nın tek rekabeti ekran kartı konusunda. O tarafta iki firma da güzel gidiyor. Rekabet dengeli. Zaten AMD, Nvidia'sız tek bir Opteron işlemci satamayacağını söyleyen bir şirket. Yani rekabet ve iş birliği bir arada. Gül gibi geçiniyorlar.

Nvidia her iki işlemci üreticisi için de yonga setleri üretiyor. Dolayısıyla cevapları aslında çok sert ve aşağılayıcı olamıyor. Testlere bakınca, yine insaflı davranmışlar, sinkaflı söz kullanmamışlar diyorum :)

Güzel günler dilerim

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
nvidia mobil piyasasına gir artık cepten quake 3 oynamak bizimde hakkımız

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ne nasıl olur İntel'in en büyük düşmanı Nvidia ise ve Nvidia'nın en büyük düşmanı İntel ise AMD'yi adamdan saymıyorlar:DAmd gizli gizli gelişir pat ortaya atar yonga setini
Adı:Adammısınız lan siz:D.İntel kaybetsin, Nvidia kazansın İntel havalanmaya başlamıştı çabuk sönüyor havası:Dİkisi de çok iyi ama Nvidia'ya yalancı diyemem ve grafiklerin hepsi doğruysa İntel 2 şeyde kazanmış gerisi Nvidia'nın.Nvidia yani grafiklere göre çok iyi.

umuthvr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd-ati
intel-nvidia diye biliyordum demekki yanlıs biliyormusum cidden böyle bişey var mı amd uyumlu anakartlar ati mi destekler ?

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
güzel güzelrekabetin artması demek direk fiyatların düşmesi demektir bu en çok bizson kullnıcılara yansıyacaktır diye düşünüyorum :D