Nvidia gt540 ekran karti tanimlanamama sorunu

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, ben bir gt540m kullanıcısıyım. Sorunun ne zaman başladığını bilmiyorum fakat bir kaç hafta öncesine kadar yoktu. Nvidia denetim masası açılmıyor. Masa üstünde sağ tıklayınca simgesi çıkmıyor. Sağ alttaki minimum boyuta getirilen simgelerden nvidia simgesine tıkladığımda ise "sisteminizde nvidia grafik kartı algılanmadı" diyordu. Nerdeyse 5-6 saattir internette bunu araştırıyorum. Bazı şeyler denedim ama başarılı olamadım. Driverleri tekrar silip yükledim, silip eski versiyonunu yükledim. Bazı yerlerde bios hakkında öneriler vardı. Asusun sitesinden son bios'unu indirdim fakat içinden setup dosyası değil not defteri gibi bir şey çıktı. Bios hakkında bilgim tam olarak "sıfır". O açıdan bios hakkında öneri yapıcak arkadaşlar ayrıntısıyla aktarırlarsa sevinirim. Bu arada laptopum asus k53sv. Bazı sitelerde ekran kartının yanmış olabileceğinden bahsedilmiş ama bu kadar kolay yanıcağını tahmın etmıyorum cunku bir zorlama yapmadım. Laptopa reset attıktan sonra şu anda hata vermiyor, tamamen tepkisiz kalıyor nvidia denetim masasını açtığımda. Neyse arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum bu sorunun altından kalkamadım. Yakın zamanda yardım bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden, kolay gelsin ...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Oncelikle gt540m ve intel internal grafik karti surucu ve yazilimlarini bilgisayarindan kaldir,
http://treexy.com/products/driver-fusion linkini ac ve download from cnet yazan yere tikla ve programi indir, programin turkce destegi var, sistemin Turkce ise Turkce acilacak, analiz butonuna tikla bak bakalim nvidia kalintilari neredeymis, sonra da sil butonuna bas ve bilgisayari kapat ac, eger normal modda surucu yukleme islemi basarisiz olmussa bilgisayari guvenli modda ac ve orada bu islemleri tekrar yap, tekrar surucu yukleme isleminde ilk once internal ekran karti olan intel surucusunu yuklemen gerekiyor, sonra da nvidia surucusunu yukleyerek islemi tamamla.

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dediğin programı indirdim. Framework 4 istiyor. Farklı sitelerden indirdim yükleme başarılı olmadı diyor, şaka gibi. Yüklenirse deneyeceğim o dediğin şeyi. Sağol.

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yukarda ki arkadaş, dediklerini aynen yaptım. Güvenli modda falanda denedim. Olmadığı gibi artık intel ekran kartınıda görmüyor laptopum. Niye görmüyor bu ekran kartlarını anlamıyorum, geçmiş olsun bana. Format attırsam kesin çözüm olur mu sizce ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yukarda ki arkadaş, dediklerini aynen yaptım. Güvenli modda falanda denedim. Olmadığı gibi artık intel ekran kartınıda görmüyor laptopum. Niye görmüyor bu ekran kartlarını anlamıyorum, geçmiş olsun bana. Format attırsam kesin çözüm olur mu sizce ?

bu ekran kartina sahip laptop kullaniyorum, aynisi basima geldi ve bu sekilde cozdum,verdigim program icin degil sadece bir cok program icin net freamwork gerekiyor, formata gerek yok aslinda ama formattan sonra sorun donanimsal degilse mutlaka cozulur, format yapmadan once ekran karti surucusunu nvidia sitesinden indir, windows isletim sisteminin otomatik tanimasina izin verme,sistem geri yukleme noktasi olustur ve sonra suruculeri yukle, ilk kuracagin surucu ekran karti surucusu olsun yani, ilk intel, ikincisi nvidia surucusunu yukle, Kolay gelsin.

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"windows isletim sisteminin otomatik tanimasina izin verme" bunu nasıl yapacağım ? Teşekkür ederim bu arada yardımcı olduğun için.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
bir çeşit virüs buy benim de başıma gelmişti ne yazık ki bir çaresini bulamamıştım ben recovery yapmak zorunda kaldım :( çözüm recovery veya format dosyalarını yedekleyip bir recovery yaparsan sorun hallolucaktır :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
"windows isletim sisteminin otomatik tanimasina izin verme" bunu nasıl yapacağım ? Teşekkür ederim bu arada yardımcı olduğun için.

internete baglanma, windows kurulumu yapmadan once nvidia ekran karti suruclerini indir hazir bulundur, sonra format at ve windowsa ilk kuracagin surucu ekran karti suruculeri olsun, physX bileseninden kaynaklanan bir sorun bu, tabi donanimsal degilse,format atacagim diyorsan recovery bolumunu silmediysen recovery bolumunden geri yukleme yap istersen, degilse format ve yeni kurulum.

ilk mesajda yazdigim program net framework tabanli calisiyor, asagidaki linkten net freamworku indir, sonra programi dene, format yapmaya gerek olmaz belki, intel ve nvdia seceneklerini seciyorsun program acildiktan sonra, sonra da analiz ediyorsun ve siliyorsun.

Microsoft net framework

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internete baglanma, windows kurulumu yapmadan once nvidia ekran karti suruclerini indir hazir bulundur, sonra format at ve windowsa ilk kuracagin surucu ekran karti suruculeri olsun, physX bileseninden kaynaklanan bir sorun bu, tabi donanimsal degilse,format atacagim diyorsan recovery bolumunu silmediysen recovery bolumunden geri yukleme yap istersen, degilse format ve yeni kurulum.

ilk mesajda yazdigim program net framework tabanli calisiyor, asagidaki linkten net freamworku indir, sonra programi dene, format yapmaya gerek olmaz belki, intel ve nvdia seceneklerini seciyorsun program acildiktan sonra, sonra da analiz ediyorsun ve siliyorsun.

Microsoft net framework

Ben o programı kurdum zaten, dediğiniz şekilde ekran kartları hakkındaki şeyleri sildim, ama olmadı sağlık olsun. Format atacağım artık internette okumadığım konu kalmadı iki gündür ama olmuyor ya da beceremedim. Geri yükleme noktası oluşturulmamış ne yazıkki. Formattan sonra dediğiniz şekilde yükleyeceğim ilk olarak. Sağolun ilgilendiğiniz için teşekkürler, iyi akşamlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benimde ekran kartım asus eax 1330. saatlerdir internetteyim ama bu modeli bulamadım. disketini de kaybettim. yardımcı olursanız sevinirim.