Nvidia GeForce GTX 470 overclock yardım

Destrugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben Nvidia Inspector programını kullanarak Nvidia Geforce GTX 470 ekran kartıma overclock çektim yavaş yavaş arttırarak sınırları buldum daha fazla arttırınca sorun çıkartıyor. size sorucağım şey ise önemli bi yanlış yapmışmıyım veya bunun stabil olduğunu nasıl örenicem ? furmark, kombustor gibi programlar ile stres testine soktum, overclocku açtığımda fan ı da %100 e getiriyorum o yüzden overclocksuz haliyle nerdeyse aynı oluyor sıcaklıkları yani sıcaklıkta problem yok gibi duruyor.. boşta 58-62 derece, ağır yükte 85-90 kartın max temparature 105 derece zaten geforce gtx serisinin çok yüksek sıcaklıklarda çalışmak için tasarlandığını biliyorum :dil: . Performans artışını görmek istedim ve steamdan 3DMARK demoyu indirdim overclocksuz skor 2451 overclock ile 2742. oyunlarda ise 5-10 fps fark ediyor. Overclockun riskli bi iş olduğunu biliyorum ama benim için sorun değil ekran kartı bozulursa bana GTX 760 Twin Frozr alıcaklar sorun yok yani :lol: Sizce daha neyi yükseltmeliyim veya onu abartmışsın indir ekran kartına zarar vericek dediğiniz birşey varmı ? bu stabilmi ? ben bu konuda yeniyim biraz. Şimdiden Teşekkürler Fotoğraflar Aşağıda :cool:

asd.jpg
nvidia_20140324_180528.png

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
OC'da sınır tamamen sensin :D MSI afterbruner programı ile voltaj olarak daha ciddi oynayabilirsin. Bildiğim kadarı ile biraz elektrik tüketiyor bu kart, PSU da sıkıntı yoksa MHZ oynamaktan sorun olmaz. Isınmaya dikkat et sadece ;) Eski bir kart olduğu için çok rahat en iyi OC değerlerini bulabilirsin. Araştırmaya devam et ;) bir de işkence değerleri yeterli değil. Render işine giriştiğinde hata alabiliyorsun. Murat gamsızın lafıdır , windows açılıyor mu, testlerde dayanıyor mu, render yapabiliyor musun :D

Destrugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MSI Afterburner i de kullandım onda Nvidia inspectorda oynayabildiğim ayarların bazıları kilitliydi yeni ayarlarda vardı ama onlarda kilitliydi sanırım bunun nedeni ekran kartını tanımlayamamasıymış. ve şu voltaj ne işe yarıyo onu arttırmam gerekiyomu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

PSU Xıgmatek 700w. bazı sitelerde pc nin kaç w çektiğini hesapladım hiç de ucu ucuna yeten bi PSU değil oldukça yetiyo. ve evet overclockladığımda boşta bile hızla ısısı yükseliyo yukarıdada belirttiğim gibi overclockladığımda kartın fanını da %100 e getirdiğim için sorun yok. biraz araştırdım gigabayte ın GTX 470 Super O.C. editionu varmış onla gerçekten yüksek performanslar elde ediliyomuş ama bu kartı alırken O.C. ile hiç işim olmadığı için düşünemedim.

Destrugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada Cinebench ile render testi yaptım hiç bi sorun yok biraz daha yükselticem fotoğraftaki değerleri umarım sorun çıkmaz :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu arada Cinebench ile render testi yaptım hiç bi sorun yok biraz daha yükselticem fotoğraftaki değerleri umarım sorun çıkmaz :D
Render testi render değildir. Basit bir programda deneyebilirsin artık ne biliyorsan, after effect olur, primier olur, 3d programları olur. Onları kullanmıyorsan oyunda dene. Saatlerce oynarsın, çökmezse bitmiştir. Voltaj en riskli şey. Birazcık artış aşırı ısınmaya neden olabilir. Ram ve çekirdeği sona dayarsan, performansa bağlı ısınma olur. Çok iyi soğutman yoksa onları deneme. En iyi ayarlarını bulduğun yerde bırak.

Destrugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu o.c değerleriyle yarım saate yakın crysis 3 oynadım msaa devre dışı her şey en yüksekte ve full hd. oynarken garip grafik bugları olmaya başladı garip renkler ortaya çıktı etraf ta mavi yuvarlaklar falan çıktı. dikkatsilziğimden oyunun olayı sandım ama yarım saat içinde arıza verdi ekran kartı

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=396246]Destrugh[/MENTION]

Ekran karti O.C'dan dolayi isiniyordur o zaman. Bahsettigin garip renkler genelde ekran karti isininca meydana geliyor.

Unutma: Overclock icin iyi bir sogutucuya ihtiyacin var.