Nvidia Geforce GT 650M ve Intel HD Graphics 4000 Sorunu

deuxiemetoroman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhabalar. Bundan yaklaşık bir ay önce Asus N56VZ notebook aldım. Aldığım günden beri 9 farklı mavi ekran verdi(Özellikle irql not less or equal) ve bu hataları 3-5 gün dışında hergün aldım. O 3-5 gün de bilgisayarı açmadığım günlerdir. Hata kodları aşağıda sıraladığım gibidir;

1 - SYSTEM SERVICE EXTENTION
2 - NTFS FILE SYSTEM
3 - IRQL NOT LESS OR EQUAL
4 - DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
5 - VIDEO MEMORY MENAGEMENT INTERNAL
6 - VIDEO SCHEDULER INTERNAL ERROR
7 - CLOCK WATCHDOG TIMEOUT
8 - DPC WATCHDOG VIOLATION
9 - UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP

Notebookta Nvidia gt 650m ve Intel hd graphics 4000 ekran kartları var. Hataların bu iki karttan birinden kaynaklandığını düşündüm. İki kartından en güncel sürücülerini kurdum fakat durum değişmedi. Sonra sorunun daha çok Nvidia'dan kaynaklandığını düşündüm ve daha eski sürücüleri kurdum ama durum yine değişmedi. Şu an en güncel sürüm olan 320.49 mevcuttur. Daha sonra Intel'den şüphelenmeye başladım ve aygıt yöneticisinden Intel hd graphics 4000'i devre dışı bıraktım. Mavi ekran hataları sona erdi fakat bu sefer de nvidia ekran kartını kullanamaz oldum. Şu anda Nvidia GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz hatası almaya başladım. Aygıt yöneticisinden baktığımda bu aygıt doğru çalışıyor şeklinde görünüyor ama oyunlarımı açamıyorum. Ayrıca videoları oynatırken takılamalar meydana gelmeye başladı. Yani sonuç olarak Intel hd graphics 4000'i mavi ekran almadan çalıştırmak istiyorum, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
20r1h0i.png

buradan varsayılanı nvidia olarak seçtin mi

burak1709

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NecronomicoN o ayarı yapıncada hata alıyom, sürücü yanıt vermeyi kesti diyo. Adam akıllı oyun oynayamıyom, bendede asus N56v var