Nvidia Ekran kartı sorunu

sercannnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar oyunlara nvidia ekran kartıyla giremiyorum haliyle kasmalar oluyor,nvidia denetim masasına da giremiyorum sisteminizde nvidia grafik kardı algılanamadı diye bi yazı çıkıyor ,ekran kartım yanmış olabilirmi ? laptopu alalı 2,5 sene oluyor.bu arada nvidia ekran kartım gt 540m 1gb

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
muhtemelen sürücü hatasıdır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
driver sorunudur büyük ihtimalle kardeşim. sistemine uygun driver i indir kur yeniden başlat

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
arkadaşlar oyunlara nvidia ekran kartıyla giremiyorum haliyle kasmalar oluyor,nvidia denetim masasına da giremiyorum sisteminizde nvidia grafik kardı algılanamadı diye bi yazı çıkıyor ,ekran kartım yanmış olabilirmi ? laptopu alalı 2,5 sene oluyor.bu arada nvidia ekran kartım gt 540m 1gb

Muhtelemen laptopunuzda iki ekran kartı var, Ekran kartları arası geçiş yapılmadığı için sorun çıkıyor.

Öncellikle ekran kartınızın driverini güncelleyin.

Ekran kartları arası geçişi bu konuda detaylı şekil de anlattım.

Daha basit bir şekilde de yapabilirsiniz, Herhangi bir oyuna girin, masaüstüne sağ tıklayın, grafik özellikleri deyin, Orada girdiğiniz oyun gözükecektir, O oyun için yüksek performası seçin.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...5520-6169-ekran-karti-sorunu.html#post3089058

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtelemen laptopunuzda iki ekran kartı var, Ekran kartları arası geçiş yapılmadığı için sorun çıkıyor.

Öncellikle ekran kartınızın driverini güncelleyin.

Ekran kartları arası geçişi bu konuda detaylı şekil de anlattım.

Daha basit bir şekilde de yapabilirsiniz, Herhangi bir oyuna girin, masaüstüne sağ tıklayın, grafik özellikleri deyin, Orada girdiğiniz oyun gözükecektir, O oyun için yüksek performası seçin.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...5520-6169-ekran-karti-sorunu.html#post3089058

Arkadaşın belirttiği gibi cihazınızda 2 adet ekran kartı bulunmaktatır. Laptoplarda tasarruf ve performans uygulamalarını birbirinden ayırıp pil ömrünü uzatmak için düşünülmüştür diye düşünüyorum her neyse... İki ekran kartı entegre çalışmakta ve uygulaya göre switch lenmektedir. İşlemci üzerindeki ekran kartınız intel ise HD family 3000 veya 4000 işlemci modelinize göre değişir AMD ise ki şuana kadar bu sistemde cihaz ile karşılaşmadım HD7240 tarzında bir GPU desteği sunacaktır. Probleminiz %99 driverdır. Driverlarınızı Markanızın support bölümünden indirip öncelikle Birincil ekran kartınızı daha sonra GT 540m ekran kartınızı güncelleyin probleminiz çözülecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba; Bilgisayarıma format attım gerekli bütün driverları kurdum. Önceden dediğiniz gibi yapmıştım ben de önce ilk ekran kartını sonrasın da nvidia 650m driver kuracaktım ama driver indirdim kurmaya çalışıyorum sistem de böyle bir cihaz yoktur diyor neden böyle yapıyor anlamadım ne yapmam gerekiyor acaba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lenovo B570 i5 işlemcili 2430 cpu 4gb ram ekran kartları
İntel hd 3000 ve nvidia Geforce cuda 410m...
Selam Arkadaşlar
Benim sorunum nvidia ekran kartım önceden açtığı oyunları şimdi açmıyor yani nvidia devreye girmiyor...
Denetim masasından varsayılan yaptım, oyuna sağ tuş nvidia ile aç yaptım yine olmuyor. Nvidia inspec yükledim onunla ayarlamalar yaptım yine olmadı. Sinir olduğum yerse sadece Google Chrome Canary i nvidia açabiliyor. Nedenini anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. :yes:

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizinde probleminiz görüldüğü kadarıyla yazılım. İntel ekran kartınız switch leme yapmıyor. Her iki cihaz için de ekran kartınızı yeniden yüklemenizi tavsiye ederim. İşletim sistemini yazmamışsınız. Genel sürücü linki aşağıda. Windows 8 ve 8.1 lerde uefi sistemlerde daha sık karşılaşılan bir durum. Kesinlikle işletim sisteminize uygun sürücüyü kurun. Kurulum öncesi denetim masası sistem aygın yöneticisi yönergesinden görüntü bağdaştırıcıları sekmesinde önce nvidia daha sonra intel sürücülerinizi tamamen kaldırın daha sonra yeni sürücüleri kurun.

Laptops and netbooks :: Lenovo B Series laptops :: Lenovo B570 Notebook - Lenovo Support (TR)