Nvıdıa Denetim Masası Açılmıyor.

coixeisgood

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartım gt 1030 işlemcim ise intel g5400.Ama istediğim performansı alamıyorum. Nvıdıa denetim masası açılmıyor ''şu anda nvidia gpu'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz'' hatası alıyorum bunun nedeni eski bir monitör kullandığım için vga kablosu ekran kartına değil de anakarta bağlı olduğunu öğrendim ve bu yüzden işlemcinin ekran kartını kullanıyormuş.(yakında yeni bir monitör alıcam). Kafamı kurcalayan şey şu ekran kartım aygıt yönetisin gözüküyor ve oyuna girdiğim zaman görev yöneticisin de ekran kartım %85-%99 arası kullanırken işlemcim %50 kullanılıyor. Youtubeden bu donanımın fps testlerine baktığım zaman benimki nerdeyse aynı performansı sergiliyor ama videodaki ne göre düşük kalıyor(fps drop yaşıyorum).Sizce yeni bir monitör alırsam bu sorun düzelir mi ? Veya size göre sorun nerede lütfen yardım edin.(Bıos,Ekran Kartım hepsi güncel ve temiz kurulum yaptım)

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Monitörü anakarta takarsan işlemcinin gpu'sunu kullanırsın droplar yaşamanda bu yüzdendir ekran kartını kullanmak istiyorsan ekran kartına takmalısın aktif çevirici ile bu işi çözebilirsin..

coixeisgood

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitörü anakarta takarsan işlemcinin gpu'sunu kullanırsın droplar yaşamanda bu yüzdendir ekran kartını kullanmak istiyorsan ekran kartına takmalısın aktif çevirici ile bu işi çözebilirsin..
Ama görev yöneticisin de kullanıldığı yazıyor.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Tamamda sen onboard'a taktığında onboard'dan görüntü alıyorsun yani işlemcinin gpu'sunu kullanıyorsun o zaman herkes böyle kullanır işlemcin nedir..

coixeisgood

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamda sen onboard'a taktığında onboard'dan görüntü alıyorsun yani işlemcinin gpu'sunu kullanıyorsun o zaman herkes böyle kullanır işlemcin nedir..
işlemcim g5400 işlemcinin ekran kartı ise uhd 610 bu ekran kartının oyun performansına baktığımda benim aldığımdan çok daha düşüğünü alıyor.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Sen bir çevici al öyle dene..