Nvidia 196.21 Driver Sorunu

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar, geç de olsa vistadan w7'ye transfer oldum son sürücüleri de indirip kurdum amma velakin büyük umutlarla geçtiğim 7 beni hayal kırıklığına uğrattı. Biri 2009, diğeri 2008 yapım iki oyun kurdum ve malesef vista ile canavar gibi oynadığım bu oyunlar w7 altında tekleye tekleye çalışır oldu :(

Ekran kartı driverını sildim sonra yeniden başlatıp oyunu açtığımda bu sefer stabil çalıştı. Driverı (196.21) tekrar kurduğumda ise problem tekrarlandı.

Nvidia'nın son sürücüsünde bazı sorunların olduğunu okudum bikaç yerde ama overclock'la ilgili olduğu için pek üzerinde durmadım; aranızda bu veya benzer bi problem yaşayan oldu mu? Çözüm önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...

EDİT (03.03.2010):

Yeni çıkan driverı da kurdum (196.75) ama sonuç değişmedi oyunlardaki donma ve yavaşlamalar hala devam ediyor arkadaşlar sizde durum nedir?

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Aynı sorun bende de var. Vista sp2 ile canavar gibi çalışan Pes10 win7 ye geçişimle birlikte kasılmaya başladı. Nvidia denetim masasından bir kaç ayar yapıp azıcık düzeltsem de hala eski performansı arıyorum.

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
evet nıvidanın 196.21 nolu drıveri sorunlu windows7 ile alakalı degil çözümünü bilmiyorum bilenler açıklasın eski drıveri yükleyin sorun çözülür yeni bir drıver çıkana kadar eskisiyle idare etmek lazım

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bilgilendirme için saolun arkadaşlar ben de artık kendimden şüphelenmeye başlamıştım neyse artık yeni driverı bekleyecez inşallah problem çözülür yeni versiyonda...

GEXZIR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar fırsattan istifade ben de sorunumu söyleyeyim. Ekran kartım geforce fx5200. Nvidianın yeni sürücülerinden (Kednime uygun olanı aratıp buldum) hangisini yüklersem yükleyeyim sonuç hep aynı oluyor. Bilgisayar açılınca bir bakıyorum 640x420 ve 4bit hale gelmiş ekran ve düzeltemiyorum bir türlü internette uzun süre aradım orada yazan pek çok şeyi denedim hatta windows yardım zımbırtısının bile komutlarını takip ettim malesef hiçbiri olmadı. Sadece bilgisayarla verilen cd deki sürücüde normal görünüyor.

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bugün yeni çıkan driverı da kurdum (196.75) ama sonuç değişmedi oyunlardaki donma ve yavaşlamalar hala devam ediyor arkadaşlar sizde durum nedir?

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
pes10 da herhangi bir sorun yok güncellemeden sonra

---------- saat 03:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 03:07 eklenmişti ----------

Bugün yeni çıkan driverı da kurdum (196.75) ama sonuç değişmedi oyunlardaki donma ve yavaşlamalar hala devam ediyor arkadaşlar sizde durum nedir?

donmalar ekran kartından olabilir eskiyse

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
pes10 da herhangi bir sorun yok güncellemeden sonra

---------- saat 03:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 03:07 eklenmişti ----------

donmalar ekran kartından olabilir eskiyse

Eski sayılmaz pek (9600 GT) bi de şöyle bişey var hadi diyelim eski, ben aynı oyunları vistada gayet güzel oynuyordum :hammer:

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
aynı sorun benim arkadaşımdada var,win 7 de bozuk açılıyo ama vista da normal oynuyo rahat rahat,9600 gt eski değil yeni yani:D

2014 e kadar xp deyim ben rahat rahatım

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aynı sorun benim arkadaşımdada var,win 7 de bozuk açılıyo ama vista da normal oynuyo rahat rahat,9600 gt eski değil yeni yani:D

2014 e kadar xp deyim ben rahat rahatım

Yok canım 9600 çıkalı nerdeyse 3-4 sene oluyor :) artık orta seviye bi kart ama gene de 7'ye geçene kadar nerdeyse tüm oyunları max.optimizasyonda gayet iyi oynuyordum. Anlamadığım 3-4 senelik oyunlar 7'de gayet stabil çalışırken (f.e.a.r ya da painkiller gibi) yeni nesil oyunları çalıştırmakta hep bi problem çıkartıyor ki öyle ahım şahım grafikli oyunlar da değiller (fifa-pes gibi) hatta bazı oyunları hiç çalıştırmıyor(muş) (örneğin cod waw-moh serisi)

Gelen gideni aratırmış dedikleri bu olsa gerek vay be...

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar saçma gelebilir ama çözüme dolaylı olsa da ulaştım. Canım sıkıldı öylesine bi fifa açayım dedim takıla takıla oynarken oyun bi anda eskisi gibi çalışmaya başladı o sıra bi baktım modemin ışık yanıp sönüyor net kopmuş. İçimden -mi acaba? dedim ama netin gelmesiyle oyun yeniden kasmaya başladı. Şüphelendim ve çektim modemin fişi sonuç : pozitif :) Dedim rastlantıdır vs başka bi oyun daha kurdum ve sonuç aynı :

Windows 7'de nete bağlıyken oyunlar ciddi anlamda kasıyor.

Sorun kısmen çözüldü en azından sorunun ekran kartından veya w7'den kaynaklanmadığını geç de olsa öğrendim ama her oyuna girişte neti kapamak biraz sinir bozucu oluyor tabi...

Benim gibi her şeyi denemiş fakat sonuç alamamış olan tüm arkadaşlara bunu denemelerini tavsiye ederim :)