deatmania
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 62

Galatasarayın yıldızı Nurettin Amrabat, Zamana verdiği özel röportajda iddialı açıklamalar yaptı.
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madridin kendilerinden çekinmesi gerektiğini söyleyen Faslı futbolcu, Onlara deplasmanda Allahın izniyle sürpriz yapacağız. dedi. Teknik Direktör Fatih Terim ve takım arkadaşlarını da değerlendiren başarılı krampon, çocukluğundan bu yana Sarı-Kırmızılı renklere gönül verdiğini belirtti.
Galatasarayın Arsenali yenip UEFA Kupasını kazandığı 2000 yılında henüz 13 yaşındaydı Nurettin Amrabat. O gün gönlünü kaptırmış Sarı-Kırmızılı renklere. Her gün dua etmiş, Allahım, bir gün o formayı bana nasip et. diye. Yolu PSVden Kayserispora düştüğünde Arenada Cim Bomla oynadığı ilk maçta da aynı duayı tekrarlamış. Teknik Direktör Fatih Terimin talebesi olma şansını yakaladıktan sonra da dudaklarından şu cümle dökülmüş: En büyük hayalim gerçekleşti.
Sancılı bir transfer döneminin ardından Galatasaray için ter dökmeye başlayan Faslı yıldızla 3 Nisanda Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynayacakları Real Madrid maçını ve hedeflerini konuştuk. Sarı-Kırmızılı ekibin sol kanadının çalışkan ismi Zamanın sorularını içtenlikle cevapladı.
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3 Nisanda Real Madridle karşılaşacaksınız. Takımdaki atmosferi anlatır mısın?
Devler Liginde son 4e kalmak için büyük bir maç oynayacağız. Bizim açımızdan gurur verici karşılaşma olmasını diliyorum. Real Madrid, Avrupanın en iyi kulüpleri arasında. G.Saray olarak çıkacağımız iki karşılaşmada da Türkiyeyi gururlandırmak istiyoruz. Moral olarak üst seviyedeyiz. Onlara deplasmanda Allahın izniyle sürpriz yapacağız.
Santiago Bernabeunun atmosferi seni ve takım arkadaşlarını tedirgin ediyor mu?
Hayır, hiç korkmuyoruz. Orası Türk Telekom Arena değil. Türkiyedeki hava İspanyadaki gibi olmayacak. Stat ve atmosfer etkili olabilir. Ancak taraftarlarımıza güveniyoruz. Ve burası, dünyanın hiçbir tarafıyla karşılaştırılmayacak kadar etkili. Ses olarak kıyasladığımızda bile bizim taraftarımız onları kat kat bastırır. İyi bir kadro ve teknik ekibimiz var. Onlar bizden korkuyor olabilir.
Devler Ligindeki şansınız nedir?
Yarı finalden çıkabiliriz. Real Madrid büyük bir kulüp. İspanyol ekibinin tarihine ve futbolcularına bakarsanız belki biraz şanslı olabilirler. Ama bizim çok iyi bir antrenörümüz var. Tecrübemiz onlardan fazla. Terimin çizeceği taktik doğrultusunda onlara sürpriz yaparak iyi bir skorla döneceğiz. Bu futbol. Şans da yanınızda yardımcı olarak bulunursa o zaman birçok engeli aşarız. Futbol, kulüp tarihiyle oynanmıyor.
Ronaldo ve Realin yıldızlarına karşı oynamak nasıl bir duygu?
Cristiano Ronaldo ve diğer futbolculara karşı oynayacak olmam beni fazla etkilemeyecek ve heyecanlandırmayacak. Beni, Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada boy göstermek heyecanlandırıyor. Biz bu karşılaşma için hazırız. İsimler ve özellikle Ronaldo bizim için önemli değil. Onları takım olarak düşünmeliyiz.
TAKIMDA EN İYİ ANLAŞTIĞIM FUTBOLCU SNEİJDER
Sneijder ve Drogbanın gelişiyle takımda neler değişti?
Bu iki arkadaşım geldikten sonra teknik anlamda bir değişikliğe gidildi. Daha önce 4-4-2 oynuyorduk. Sneijder ve Drogbayla birlikte oyun kurgumuz değişti. Onlarla oynamak çok sıra dışı bir deneyim. Tecrübeleri açıkça ortada. Gruplardan önce bu iki arkadaşım yoktu, geldiklerinden sonra Schalkeyi geçtik. Daha güzel işler yapacaklarına inanıyorum. Tam kapasitelerini bütün futbolseverler biliyor. İnşallah kulübümüzün menfaatleri için güzel işler ortaya koyacaklar.
Sneijder geldikten sonra oynadığın süre kısaldı, bu performansını nasıl etkiledi?
Sneijder geldikten sonra eskisine kıyasla maçlarda daha az süre alıyorum. Süper Ligde sadece 6 yabancı oyuncuyla oynayabiliyorsunuz. Teknik Direktörümüz Fatih Terim de diğerlerini seçti. Eskiden Umut Bulutla ben oynardık. Galatasaray, Türkiyenin en iyi ekibi ve şimdi Avrupada da iyi olduğumuzu kanıtladık. Takımda büyük bir rekabet var. İyi oyunculardan kurulu. İlk 11e girebilmek için elimden geleni yapıyorum. Teknik direktörümüzün gözüne girebilmek için çok çalışıyorum. Büyük oyuncularımız var ve forma için savaşmam gerektiğini biliyorum.
Şu an Kayserisporda olsan yine Galatasaray için kariyerini zora sokar mıydın?
Evet, elbette yine gelirdim. Bana, Galatasarayın benimle ilgilendiğini söylediklerinde, direkt olarak evet dedim. Hiç düşünmedim bile. İnsanlar bana Neden şimdi Galatasaraya gidiyorsun Türkiyede diğer takımlar da var. dediler. Ama ben küçüklüğümden bu yana Galatasaraylıyım.
Kendini hangi mevkide daha rahat hissediyorsun?
Ofansif sol kanat oynamayı çok seviyorum.
Bu sezon Arenadaki puan kayıplarını neye bağlıyorsun?
Bazen kazanmak zor olabiliyor. Haftada iki maç yapıyorsunuz. Avrupa ve ligde karşılaşıyorsunuz. Çok seyahat ediyorsunuz, geri geliyorsunuz, bazen bacaklarınızı hissedemiyorsunuz bile. Ama bunların hiçbiri Galatasaray için mazeret olamaz. Her maçta uyanık ve ayakta olmamız gerekli. Aslında bir problemimiz yok. Elhamdülillah hâlâ ligde lideriz, sekiz maç kaldı ve en yakın rakibimizle aramızda 4 puan fark var. Şimdi kalan karşılaşmalara konsantre oluyoruz. İstanbul Bş. Bld. maçını kazanmayı umuyoruz.
Fatih Terimi anlatır mısın? Çekiniyor musunuz kendisinden?
Fatih Terimden neden çekineyim. Onunla çalışmak bir zevk. Terim, çok tecrübeli, iyi bir hoca. Terimin takımında bulunmak benim için onur verici bir durum. Korkudan ziyade ona sadece çok saygı duyuyorum. Hocamın bana ihtiyacı olduğu sürece buradayım. Ben, Galatasarayın askeri gibiyim. O şuraya git derse oraya giderim. Her şeyimi veririm. Benim işim bu.
Burak Yılmazın Şampiyonlar Liginde gol krallığı için Ronaldo ile yarışmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Buraka çok saygı duyuyoruz. İnanılmaz bir futbolcu. Şampiyonlar Liginde 8 gol attı. Adeta bir gol makinesi. Çok başarılı. İnşallah performansını daha da yukarı çeker.
Takımda en iyi anlaştığın arkadaşın kim?
Takımda en iyi anlaştığım isim Sneijder. Çünkü aynı dili konuşuyoruz. Flemenkçe.
İnşaallah Türkiye Brezilyaya gider
-Türk Milli Takımının maçlarını izliyor musun? Dünya Kupasına katılma şansımız sence nedir?
Türk Milli Takımını takip ediyorum. Futbolcularınız çok kaliteli. Ama şu anki durumu, Fas Milli Takımı gibi. Bizim de çok iyi oyuncularımız var ama iyi sonuçlar alamıyoruz. Brezilyaya gitmek için şansınız epey azaldı. Dört karşılaşma var, onların hepsini kazanacaksınız. Ardından rakiplerinizin elde edeceği sonuçlar sizin konumunuzu belirleyecek. İnşallah her şey Türkiyenin dilediği gibi olur ve Brezilyaya gidersiniz.
Türkiyele ilgili izlenimin nedir ve buradaki yaşamın nasıl?
Türkiye gerçekten çok güzel. Fantastik bir ülke. Yeşilköyde yaşıyorum, buralarda yiyorum içiyorum. Burada da ezan okunuyor. Camiye gidiyorum ve dua ediyorum. Aşağı yukarı biraz Fası andırıyor Türkiye. Ama Fastan daha gelişmiş. Hollandada da Türkiye çok meşhur. Hollandalılar tatil için Türkiyeyi seçiyor. Benim ülkemin insanı da tatile Türkiyeye geliyor. Antalya-İstanbul çok güzel. Türkiyenin köklü tarihi, güzel havası, yemekleri, kolay ulaşım gibi artıları var.
Müslüman olman Türkiyeyi seçmende etkili oldu mu?
Evet, Türkiyenin Müslüman bir ülke olması burayı seçmemde etkili oldu. İbadetimi rahatça yapabiliyorum. Eskiden öncelikli olarak İngiltereye gitmeyi tercih ederdim ama şimdi öncelikli olarak Türkiye. Bazı yönleriyle Türkiye, Hollandadan bile çok daha iyi. Burada yaşamak çok güzel.
Turkfutbol