Numetal Sorunsalı

Numetal sizce nedir ?

• Rock Müziğin alt türlerinden biridir. Rap öğelerine yer verir.

Kullanılan: 20 74.1%
  • Kendi başına bir müzik türüdür. Newmetal ve rapmetal olarak da bilinir

Kullanılan: 7 25.9%

• Kullanılan toplam oy
    27

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN :icon_:

Akşam gece geç saatte "@Chester Merve"'nin profilinde başlayan ve sonuçlanamamış bir tartışmayı buraya taşımaya karar verdim.
Zaten kendisinde "İsterseniz SDN üyelerine soralım" demiş...

SDN Forum - Profil bilgileri: Chester Merve
isteyen 2. ve 1. sayfalara bakarak olayı dahada iyi kavrayabilir ;)

Neyse . Tartışma konularımız
1-) "Numetal" , kendi başına bir müzik türümü yoksa Rock müziğin alt dallarından birimi yoksa rapmetal midir :wassat:.
2-)Rapmetal diye birşey varmıdır.
3-)Slipknot numetal türünü icra etmez mi ?

Genelde konuşulan konu bunlardı akşam.Görüşleri olan paylaşabilir :walkman:

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bende sıkı numetal dinleyicisiyim ve hem benim tespitime göre numetal ayrı bir müzik olamaz hemde wikipedia ya göre :)

Linkin Parkdan örnek vereyim dinleyenler bilir çok sıkı rock,metal örnekleri görürsünüz sesleri duyarsınız ancak kendisi nu-metal icra eder.:)

Bence bunu sorun haline getirmeye gerek yoktur.Müzik hertürlü müziktir isteyen ben rock dinliyorum diyerek nu-metal dinlesin isterse ben nu-metal dinliyorum diyerek nu-metal dinlesin.:)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Kendi başına müzik türü değildir bence , metal müziğin alt dalıdır (death,gothic,trash,speed vs) :)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Bize göre numetal rocktır.. size göre Rapmetaldir.. demek yanlış bi kere..
Biz şahsi görüşümüzü söylemiyoruz.. Dünyada Rock müzik vardır.. ve numetal onun alt dallarından biridir ve rock müzik tarzıdır.. bu bi evrensel görüştür şahsi değil.. size göre var bana göre yok demek.. evrenselliği kişileştirme olur ki bu yanlış..

tekrar hatırlatayım Numetal Rock müziğin alt dallarından biridir.. Kendi başına bi müzik değildir..

Slipknot 1992 yılında Des Moines, IOWA' da kurulmuş ve halen Roadrunner Records ile çalışan bir Nu-Metal grubudur.

Rapmetal diye birşey varmıdır peki :)

Evet arkadaşlar anketin yanı sıra RapMetal varmıdır bunuda cevaplandırsanız sevinirm..

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
iyide Neden sildin ki Mesajını ? :D Rock Grubu olmadığına göre Nu-Metal'de Rock Türü değil ;)

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dünya'da her canlı (insanlar bitkiler vs.) yaşadığı, bulunduğu yerin özelliklerini taşır, Almanların sarı sarı hansları, bizim garayağız deliğanlılarımızın olması gibi, bi bitkinin kayanın ortasından çıkması gibi...
Müzikte böyledir,
Doğduğu, geliştiği, bulunduğu yerin özelliklerini taşır.
Bir nevi bulunduğu yerin aynası gibidir müzik de. Bu müziğin her türlüsü için geçerli.
Rock müzikte amerikalarda doğduktan sonra dünya geneline yayılırken değişmelere uğrayıp bulunduğu yerlerden etkilenmiştir. Bugun rock müziğin alt türü olarak gördüğümüz heavy metal daha da derine inersek metal türleri bunlardan dolayı doğmuştur diyorum. Mesela Gothic olayını ele alırsak, Gothic metal da hristiyanlara ait olan kültürle metalin harmanından oluşup onlardan birşeyler taşımaz mı. Tıpkı bunu gibi...
Rock müzik çevrenin etkilerini taşıdığı gibi diğer müzik türleriyle de etkileşime girdiği için diğer müzik türlerinden de etkiler taşır. Tıpkı nu-metal gibi...
kısacası "bana göre" olsa olsa nu-metal asla bi müzik türü değil alt dal olabilir. Ha LP üyeleri demişlerdir bizimki metal değil - yok yeni birşey, yok yeni bi tür diye
Bende derim kendilerine zaten sizi nu-metal harikası içerisine sokan kim ki biz değiliz diyosunuz... diye.

Ha bu arada konuyu başlatanlardan kim üstüne alınırsa şu linke bakmasını önemle rica ediyorum...

Buyrun burdan alıyım...

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
numetal bir rock müziktir.rapmetal diyede birşey yoktur.pentegram uzun ince bir yoldayımı yorumlamış.içinde türkü unsuru var.kaval.ne bu şimdi türkümetal mi?gerçekten böyle bir türün oluşması için devrim niteliğinde birşeyler yapması gerekiyor numetalcilerin.
"to be a rock and not to roll"

tağsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN :icon_:

Akşam gece geç saatte "@Chester Merve"'nin profilinde başlayan ve sonuçlanamamış bir tartışmayı buraya taşımaya karar verdim.
Zaten kendisinde "İsterseniz SDN üyelerine soralım" demiş...

SDN Forum - Profil bilgileri: Chester Merve
isteyen 2. ve 1. sayfalara bakarak olayı dahada iyi kavrayabilir ;)

Neyse . Tartışma konularımız
1-) "Numetal" , kendi başına bir müzik türümü yoksa Rock müziğin alt dallarından birimi yoksa rapmetal midir :wassat:.
2-)Rapmetal diye birşey varmıdır.
3-)Slipknot numetal türünü icra etmez mi ?

Genelde konuşulan konu bunlardı akşam.Görüşleri olan paylaşabilir :walkman:

Rock ayrı Metal ayrı. Rock kendi içinde gruplara ayrılır, Metal kendi içinde gruplara ayrılır. Rap metal ancak rap sözlerinin Metal tarzı müzikle söylenmesidir. Elektro gitar ve sert davul ve bass tonları yani. Slipknot numetal türüne tamamen uymaktadır. Hatta Numetal e Rap ile Rock karışımı diyenler bile var. O zaman adı nu Metal olamaz zaten :D Metal çeşitleri ise;

heavy metal
black metal
thrash metal
power metal
nu metal
doom metal
death metal
progressive metal
speed metal
gothic metal

Edit: Metallica' ya Trash Metal yapmıyor diyenle Slipknot' a Nu Metal yapmıyor diyen benim gözümde aynıdır :) Bunu diyen Metallica' ya pop grubu bile diyebilir :D

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
rock müziğinin alt türüdür ayrıca içinde rap öğeleride barındırır...ben pek sevmem çünkü bir çok grup çizgisinden cıkmıstır..ayrıca çağlara da katılıyorum dünya üzerinde rock a farklı ensturmanlar katarak rock kelimesinin başına bişeyler koyanlar bir devrim yarattıklarını sanıyorlar!!

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Rock Grubu olmadığına göre Nu-Metal'de Rock Türü değil ;)

sırf yalakalık olsun diye bize muhalefet yaptığını biliyorum.. Konuyu ciddi şekilde tartışıyoruz.. bırakda öyle kalsın..

daha karşı görüşden bildiri gelmedi.. Gerçi tartışılacak bişeyi yok Rock müzik tarzıdır ve anket cevabıda bunu destekliyo zaten..

Rock müzik bilgisi olan ve özenti değil gerçek anlamda rock müziği seven üyeler ile aynı görüşteyiz (bkz:Trauma, Mekanrock, Murat, Cağlar vs. bunlar şuana kadar yazanlar tabi) ayrıca Anket'in cevabıda yeterli zaten.. Artık cevap konuşsun..

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Rock ayrı Metal ayrı. Rock kendi içinde gruplara ayrılır, Metal kendi içinde gruplara ayrılır. Rap metal ancak rap sözlerinin Metal tarzı müzikle söylenmesidir. Elektro gitar ve sert davul ve bass tonları yani. Slipknot numetal türüne tamamen uymaktadır. Hatta Numetal e Rap ile Rock karışımı diyenler bile var. O zaman adı nu Metal olamaz zaten :D Metal çeşitleri ise;

heavy metal
black metal
thrash metal
power metal
nu metal
doom metal
death metal
progressive metal
speed metal
gothic metal

Edit: Metallica' ya Trash Metal yapmıyor diyenle Slipknot' a Nu Metal yapmıyor diyen benim gözümde aynıdır :) Bunu diyen Metallica' ya pop grubu bile diyebilir :D

ohhooo.biz numetal rock ın alt türüdür diyorken sen çıkıp metal rock değildir diyorsun.ayrıca metallica master of puppets albümünden sonra eski metallica olmamamıştır.black albümle zamana ayak uydurmaya çalışmıştır ve biraz başarılı olmuştur.o albümde müthiç bir parça vardır.nothin else matters diye.şarkı güzeldir fakat metallica yı bitiren şarkıdır.metallica o parçadan sonra pop grubudur gözümde.st angere load a hiç gelmiyorum.yeni albümlerini hala dinlemedim.hani diyorsun ya metal rock tan ayrıdır.metal bir tür değildir.alt gruptur.metal şarkı vardır fakat rock şarkı yoktur.o dediğin rock'n roll dur ki rock bunla başlamıştır.ardın değişimlere uğramıştır ve ana isim rock olarak belirlenmiştir.ama bana kalırsa da bu yeni çıkan türler rock dan ayrılmalı.adını kirletmesin rock ın.hem görürüz ozman başında rock ibaresi bulunmadan dinleniyor mu o müzik türleri

tağsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sana tek bir şey diyorum;
Metallica-Death Magnetic- My Apocalypse (2008)

Eğer buna Trash Metal demezsen senin kulağından şüphe duyarım.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bende senin gözünden şüphe duyuyorum.henüz dinlemediğimi yazdım.bi yorum yapamam.metallica trash yapmadı demiyorum.black albümle bitirdiler diyorum.yeni albüm iyi olabilir.bakıcaz

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oww konuya bak :)

Ankette oyumu kullandım ve hangi seçenek doğru belli oluyor. 2.seçeneğe oy verenlerde kim onlarıda biliyoruz :)

Nu metal rock müziğin alt türüdür.. Bir çok arkadaşımın belirtiği gibi..

Burada tek tek grupları tartışmıyoruz.. Linkin park röportajında "Bizimle ilgili en büyük yanılgı bir rock grubu olduğumuzdur." diyebilir bunu demesi nu metal'in rock müziğin alt türü olmadığını mı belirtir?

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
metal müziğin alt türü demek daha doğru olur bence. ama metalcilerin pekde sevmediği bir türdür ayrıca =]

angry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rapmetal yoktur slipknot nu metal icra eder ve nu metalin koludur

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
nu metal, heavy metal ruhundan uzak amerikan new metal'dir. genç arkadaşlara hoş gelir sonra bakarlar ki alayı fasonmuş hayat heavy/thrash'deymiş :) (en azından bana öyle oldu.)