Numara taşıma mesajı hala gelmedi.

finrod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ben eski bir Vodafone çalışanıyım ven binden fazla numara taşıma işlemi yaptım . Numara taşımada şöyle bir durum var normalde BTK'nın belirlediği numara taşıma süresi 3-6 gün arasındadır. bazı operatörler ya da bazı çalışanlar müşteriyi ikna edebilmek adına 1 gün 2 gün gibi hikayeler anlatabiliyor. Şimdiye kadar taşıdığım numaraların yüzde 80'i 3. gün aktif oldu yüzde 5'in altında bir dilimde 6. gün. ama şöyle bir problem var gelen evraklarda müşterinin kimliği çok önemli eğer kimlik okunaksız ise ya da işlemi yapan kişi kimlik fotokopisinden işlem yapıyor ise genelde işlemleri uzuyor çünkü Vodafone numara taşımada bir müşterinin evraklarını aldığında numara taşıma işleminin başlayabilmesi için hemen taratılarak Vodafone sistemine girilmesi gerekmektedir. Ancak kötü bir fotokopi karşı tarafa tarama esnasında okunaksız olarak gidebiliyor ve bu da işlemlerin uzamasına sebebiyet veren bir sürü zincirleme olaya neden oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
numara taşıma mesajı geldi ama yeni avea hattı cihazda aktif olmuyor neden olabilir?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende turkcellden aveyaya gecmek istedim lakin evraklarınız ulasmadıgı için işleminiz durdurulmustur dedi bu nedir yaa...!!:sneaky2:

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bendede aynısı olmuştu evraklarınız ulaşmadığı için işlem yapamıyoruz dediler.bende size güvenip kimlik fotokopimi verdim , bu ne saçmalıktır dedim. 3 gün sonra taşıdılar.isterlerse oluyormuş demek :) sende ara at fırçanı müşteri hizmetlerine.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Bende bir kaç kez taşıdım numaramı. Son taşımamda mesaj gelmedi, taki son güne kadar. Ertesi gün taşıma tamamlanmıştı.

akensar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Numara taşıma süreci tüm operatörlerde 2-6 gün arasındadır. Gecikme oluyorsa bu başvuru yaptığınız bayinin çalışma hızıyla alakalıdır. Ben tüm operatörleri gezdim aşağı yukarı hepsinde de süreç bu şekilde işliyor. Birgün Avea ya geçmek için büyük bir avm içindeki bayiye gidip başvuruları yaptım. Başvurudan 4 gün sonra AVM de başka bir mağazadan alış veriş yaptıktan sonra aklıma yeni telefonlara bakmak geldi ve 4 gün önce başvuru yaptığım avea bayisinede uğradım, teşhirdeki telefonları inceledikten sonra kasada ki çalışana bir telefonun taahhütle verilip verilmeyeceğini soracaktım, önümde 1 kişi vardı işlem yaptırıyordu. O anda masanın üzerindeki kimlik fotokopisi dikkatimi çekti, benim kimlik fotokopimdi. Şaşırdım ve hemen sordum bu niye burada geziyor dedim. Sizin mi diye sordular. Bizde hangi evrağın arasından düştüğünü bulamadık sizi bekliyorduk dediler. 3 adet başvurunun kimlik fotokopileri aradan düşmüş , hangisi hangisinden düşmüş bilemedikleri için bekletmişler. Genelde kimlik fotokopisini alıp boş evrağa imza attırıp sonra bilgileri giriyorduk bu yüzden hangi evrak sizin bilemedik dediler. Yani 4 gün evrağım orada beklemiş. Tesadüfen uğramasaydım 1 ayda beklerdi. Müşteri hizmetlerine sizi şikayet edeceğim dediğimde çok korktular. Evraklarımı alıp imha ettim. Başvurmuyorum dedim. Müşteri hizmetlerine de şikayet ettim. Vodafone dan Aveaya geçecektim vazgeçip Turkcell e geçtim. Müşteri hizmetleri yetkilileri defalarca arayıp özür dilediler , çok ilgilendiler, 3 ay sonra Avea ya geçtim ama başka bayiden müracaat ettim. Zaten o bayininde tüm elemanları değişmiş. Operatörle alakası yok yani tamamen bayi çalışanlarının ciddiyeti ile ilgili. Avea gerçekten çok iyi, müşteri hizmetlerine mail atıyorsun ertesi gün hemen dönüp sorununu çözüyorlar. Ama yanlış bayiye düşünce operatörden soğuyabiliyorsun.

ezopnursan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BTK'ya göre yasal süre maksimum 6 gün ancak gecikmenin sebebi işlem yapan bayilerin evrakları geç yollaması veya hiç işlem yapmaması numara taşıma işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini www.kolaynt.com linkinden kontrol edebilirsiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
martın 3 de hattımı avedan vodafona taşımak istedim bugün 9 mart ne masaj var ne haber

Alperen Atalay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne cok firca atma heveslisiniz. 6 gun demislerse 6 gundede tasinabilir. heyecan yapmayin
eski mesaja cevap yazdığım için öncelikle forumdan özür dilerim
Mesaja gelince Avea dan Vodafone a geçiş yapmıştım 5 günde geçer dediler ve 1 hafta geçti gittim bayiye evrakları göndermemişler 1 hafta daha geçti gittim bu sefer değişiklik onaylanmamış bende direk fırça attım olmadığına dair mesaj bile gelmiyor diye saçmalıyorlar

T

turgay abalı

SDN Okuru
İyi aksamlar ben martın 3 de aldım turkcell hatı ama aveaya geçtim haziranın 3 de geçer dediler halen gelmedi yardımcı olur musunuz iyi aksamlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende 3.07.2015 tarihinde numara taşıma işlemine başvurdum ama şuan 9.07.2015 ne mesaj var nede simkartı verdiler simkartı 4 gün sonra basılcak dediler şimdide sallıyorlar ana bayiden halletmediğime PİŞMANIM.

turkcell hep hızlı diyen arkadaş nerde :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
6 gün oldu aveaya geçiş yapamadım hiçbir mesaj almadım

Robinson Crusoe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
6 gün içerisinde onay mesajı gelmediyse bir sorun var demektir başvuru yaptığınız bayiye gidin.

S

SN Okuru

SDN Okuru
Turkcellden vodafone geçtim ama bugün 6.gün mesaj gelmedi neden bilgisi olan var mi