Nükleer Füzyon Yaptı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102

ABD'de 17 yaşında bir lise son sınıf öğrencisi, evinin bodrumuna kurduğu laboratuvarda nükleer füzyon gerçekleştirdi.
Michigan eyaletinin Rochester Hills kentindeki lise son sınıf öğrencisi Thiago Olson, iki yılı aşkın bir süre araştırarak, evinin bodrumunda küçük ölçekli bir nükleer füzyon yarattı.

Hidrojenin bir şekli olan "deuterium gazı"nı vakum bölümüne enjekte ettikten sonra 40 bin volt elektriği eski bir mamogram makinesinden yapılan füzyon odasına yükleyerek, nükleer füzyonu gerçekleştiren Olson, bunun için 1000 saati aşkın araştırma ve çalışma yaptı.

İlk füzyonu Eylül'de yaptığını ve küçük yoğun enerji topları oluşturduğunu anlatan Thiago Olson, Siemens Vakfı'nın düzenlediği ulusal araştırma yarışmasının bu yılki yarı finalisti...

Arkadaşları tarafından "çılgın profesör" olarak çağrılan Olson, Mart ve Mayıs aylarında Detroit ve New Mexico'da düzenlenecek iki uluslararası bilim fuarına da katılmayı planlıyor.

Nükleer silahlarda ve elektrik santrallerinde kullanılan, atom çekirdeğinin parçalanmasıyla enerji elde edilen nükleer füzyon yöntemine alternatif olarak düşünülen nükleer füzyon (çekirdek kaynaşması), güneşin içinde olup bitenlerin meydana gelişi sırasındaki yolu izlemeyi amaçlıyor.

1 kilo füzyon yakıtıyla 10 milyon litre petrole eşdeğer enerji üretilebiliyor.

Kaynak: TRT

FEDERAL60

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah korumuş adam ülkemizde olsaydı şimdi hapis ceza ile yargılanıyordu . Türkün kafası çalıyor ama imkan verilmiyor örneğin soyafasülyesinden yapılan akaryakıtı şimdi devlet yasakladı niye akaryakıt satışları ve vergiler düşüyor bilmiyorum inşallah bu düşünceler değişir

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
FEDERAL60 dedi ki:
Allah korumuş adam ülkemizde olsaydı şimdi hapis ceza ile yargılanıyordu . Türkün kafası çalıyor ama imkan verilmiyor örneğin soyafasülyesinden yapılan akaryakıtı şimdi devlet yasakladı niye akaryakıt satışları ve vergiler düşüyor bilmiyorum inşallah bu düşünceler değişir
inşallah ;) bizim devlet yasaklamaya alışmış birkere araştırmadan yasaklıyor.. eyy seyyy sakın bakanım şöle bir sey çıkmıs... yasaklayın gitsin :P

Walleq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nükleer füzyon bildiğim kadarı ile nükleer bozulmadan daha zor gerçekleşen bir olay, bravo doğrusu. Ayrıca bu arkadaş Türkiye'de olsaydı bu tip işlerle uğraşmazdı. Neden çünkü biz Nükleer Enerjiye karşıyız. Bir anlamadım gitti neden karşı olduğumuzu.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Nükleer Enerji hem yararımıza Hemde zararımıza. Bu yüzden Çok Dikkatli İncelenip Uygulanması gerekir. Yoksa ALLAH c.c. korusun Doğuracağı Kötü Sonuçları tahmin bile etmek istemeyiz. 2-3 Önce Japonyada Deprem oldu. Nükleer santral O esnada kendini otomatik kapattı.Ancak İçerde bulunan Düşük radyasyonlu variller ortalığa devrildiği için Radyasyon sızması başlamış. bu yüzden Türkiyede Çok İyi bir yapılandırılma Sürecine İhtiyaç var... Şuan bu ülkedeki Hasta İnsanlar ne çektiyse Çernobilden Çekti...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bunda pek şaşıracak bir şey yok. Bütün Amerikalılar, hatta gördüğünüz gibi Amerikalı veletler bile süper dahi ordinasyus profesör.

Amerika bakalım böyle şeylerle daha ne kadar prim yapacak.
Haberi izlemek isterdim acaba haberde neler gösterdiler.
Sanki füsyon herkesin bodrumda iki damla suyla yapabileceği bir iş gibi anlatılmış. Geçenlerde bir arada labarotuvarda 10 milyon santigrad derece sıcaklığa ulaşıldığını okumuştum. (Bir kaç yıl önce) İsterseniz siz de yapabilirsiniz ne var ki bunda? Japonyayı yerle bir eden atom bombasından bile 40 kat daha çok enerji açığa çıkaran füsyonu biz de düdüklü tenceremizde yapabiliriz!!

Belki de bazı çalışmalar yapmış olabilir bu çocuk, baştan küçümsemiyorum. Ama bu bir taktik. Herşeye hemence inanmamamız gerekir!

Walleq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
10 milyon C derece yüksek bir değer olabilir ama yinede imkansız değil. Bugüne kadar gerçekleştirilen buluşların birçoğunun bodrum katlarında, garajlarda gerçekleştirildiğini biliyorsundur mutlaka. Şu an kullandığımız ve benim bu yazıları yazabildiğim teknoloji harikası, bir garaj da üretilmişti ilk olarak.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
17 yaşındaki çocuğun yaptığına bakın. Evladım sen git bilgisayarında oyun oyna yahu

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Walleq dedi ki:
10 milyon C derece yüksek bir değer olabilir ama yinede imkansız değil. Bugüne kadar gerçekleştirilen buluşların birçoğunun bodrum katlarında, garajlarda gerçekleştirildiğini biliyorsundur mutlaka. Şu an kullandığımız ve benim bu yazıları yazabildiğim teknoloji harikası, bir garaj da üretilmişti ilk olarak.

Arkadaşım sen beni anladım sanırım. Füsyondan bahsediyoruz, bir televizyon ya da bilgisayardan değil. Sobanın çıkardığı ısıyla kıyas edilir mi 10 milyon C ? Çok yanlış şeyleri kıyaslıyorsun. Nerede tutabilirsin bu sıcaklığı? Uygulayabileceğin basınç ne kadar? Füsyonun ortaya çıkaracağı enerji atom bombasından en az 40 kat daha güçlü. Nereye gitti bu enerji? Sadece "füyon yaptı" demekle olacak iş değil bu. Ben her zaman söylüyorum, varsa delilin, koy ortaya görelim.