NTLDR Eksik

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Yanlışlıkla Asus A3e markalı laptop'un boot dosyalarını sildik ve bu hatayı veriyor. Xp cdisini takınca çalışmıyor. ancak kendi cdsini (recovery) takınca cden çalışıyor biosdan ayar yaptım yine xp cdsini başlangıçta seçtiremedim. Bu pc ye format atmadan içindeki verilere hiç bir zarar gelmeden kurtarma şansımız var mı? Nasıl

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çözüm 1 - Bios hatasının giderilmesi

1.
Bilgisayarınızın açılışında DEL (Bazı anakart modellerinde F2, F10, F11 tuşları olabilir) tuşuna basıp bios ayarlarına girin. Anakart ayalarını Fabrika ayarlarına geri döndürmek için genellikle Load Bios Default Setup seçeneği bulunur. Bu seçenek seçilip Y (evet) seçeneği seçilir. Daha sonra F10 tuşu ve ardından Y (Evet) seçeneği seçilerek bios ayarları kaydedilir.
2.
Eğer sorununuz giderilmezse anakart bios'unu güncellemeniz gerekmektedir.

Çözüm 2 - Eğer düzenli çalışan bir sistemde bu hatayı alıyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

1. Windows XP kurulum CD'sini CD/DVD sürücünüze yerleştirin ve sistemi yeniden başlatın.
2. CD'den önyükleme için bir tuşa basın mesajını gördüğünüzde herhangi bir tuşa basın.
3. Dosya yüklemesi tamamlandığında kurtarma konsoluna giriş için R (repair) tuşuna basın.
4. Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz? sorusu geldiğinde “1” yazıp Enter tuşuna basın.
5. Yönetici şifresi istendiğinde “Administrator” şifresini bu bölüme yazın. Genellikle bu bölümdeki şifre boş bırakılarak Enter tuşuna basılır.
6. Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı belirdiğinde copy d:\i386\ntldr c:\ ardından copy d:\i386\ntdetect.com c:\ (d:\ yerine cd-rom sürücüsünün harfi olmalıdır. Tanımladığı sürücüye göre seçimi kendiniz belirtin e:\, f:\, g:\ vb.) yazın ve “Enter” tuşuna basın. Her komuttan sonra Bir dosya kopyalandı. mesajı çıkacaktır.
7. Exit yazıp Enter tuşuna basın ve Windows CD-Rom’unu CD sürücünüzden çıkarın.
8. Exit yazarak “Enter” tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.

Çözüm 3 - Bu işlemlerden sonra sistem yinede açılmazsa Boot.ini dosyası hasar görmüş olabilir. Düzeltmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

1. Windows XP kurulum CD'sini CD/DVD sürücünüze yerleştirin ve sistemi yeniden başlatın.
2. CD'den önyükleme için bir tuşa basın mesajını gördüğünüzde herhangi bir tuşa basın.
3. Dosya yüklemesi tamamlandığında kurtarma konsoluna giriş için R (repair) tuşuna basın.
4. Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz? sorusu geldiğinde “1” yazıp Enter tuşuna basın.
5. Yönetici şifresi istendiğinde “Administrator” şifresini bu bölüme yazın. Genellikle bu bölümdeki şifre boş bırakılarak Enter tuşuna basılır.
6. Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı belirdiğinde bootcfg /rebuild komutunu yazıp Enter tuşuna basın.
7. Exit yazarak “Enter” tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.

Alıntı

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
sorun 1 xp cdisni görmüyor. bios sıfırlamayı denedim olmuyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
sorun 1 xp cdisni görmüyor. bios sıfırlamayı denedim olmuyor.

kullandığınız xp cd si orjinal mi? bende teknik servis olarak çalışırken bazı laptoplarda benzer sorunlarla karşılaşmıştım.Ve kopya cd ile boot edememiştim.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
cd korsan ve biosdan boot olma özelliği olmayabilir.

biostan cd boot olacak şekilde ayarlanmamış olabilir.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bana da oldu win 7 kurduktan sonra ikincic işletim sistemi olan xp ye girmeye çalıştığımda bu hata mesajını verdi

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu hata eğer kendi kendine hiçbirşey yapmadan yani başka bir bölüme başka bir işletim sistemi kurmadıysan olacak bir arıza değil diskinden ntldr dosyası uçmuş bu uçtuysa daha farklı dosyalarınında uçma ihtimali çok yüksek forumda aratırsan bulursun flash bellekten çalışan slax diye bir linux sürümü var laptop'unu bu işletim sistemiyle başlat önemli dosyalarını yedekle ve format at yanlız format atarken hızlı format değilde yavaş format atmanı öneririm kolay gelsin

lekemrah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin
  2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin
  3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin
  4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R)
  5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin
  6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın.
  7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise
copy e:\i386\ntldr c:\ (entera bas)
copy e:\i386\ntdetect.com c:\ (entera bas)
8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.
9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
çözüm: maalesef format dostum.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Çok basit başka bir bilgisayardan NTLDR dosyasını alacaksın herhangi bir cd'den çalışan bir linux dağıtımı ile işletim sisteminin olduğu bölüme kopyalayacaksın. Banada çok oluyor hep bu yöntemle çözüyorum.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok basit başka bir bilgisayardan NTLDR dosyasını alacaksın herhangi bir cd'den çalışan bir linux dağıtımı ile işletim sisteminin olduğu bölüme kopyalayacaksın. Banada çok oluyor hep bu yöntemle çözüyorum.

İyide o dosya durduk yere niye kayboluyo hiç bişey yapmadım sadece başka bi bölüme başka işletim sistemi kurdum

Hadi o dosyayı bulduk başka bi dosya daha isterse onlarda kaybolmuşsa

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
zootechnist kesinlikle sana katılıyorum dediğin gibi bir problem olabilir. Bazı laptoplar orjinal cden başka cd yi kabul etmiyorlar. En baştaki mesajdada söylediğim gibi boot yapmıyor yani cd yi ilk başta okumuyor

1 cd de problem yok
2 bios dan ayarlandı.

Hirens boot ve erd commander yi denedim açılışta hiç birini görmüyordu. Orjinal recovery cd si ile verileri silme tehlikesi olduğu için o cdyide kullanamadım.

Laptop un hddsini çıkarıp başka bir pc ye takıp hddyi 2. olarak gösterip içindeki bilgileri aldım daha sonra format zaten

Herkese yardımları için teşekkürler.