• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Soru Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

---Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

Oyunlarım çok kasıyor. Google'ın bile açılması 10 saniye sürüyor. Yani genel olarak diskimin yavaş olduğunu düşünüyorum (Sizce yavaş mı ? ST1000LM035-1RK172 ).
Etkisi olacağını düşündüğüm için SSD almayı düşünüyorum (Etkisi Olur mu ?). Ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Sizden istediğim destek ise ''Anakartıma hangi SSD'ler uyumlu? Anakartım (CPU-Z'ye göre) Torronto 5C2.

Bu kadar kişiyi etiketlemek doğrumu bilmiyorum ama;

SDN SSD kullanıcıları kulübü üyeleri:
formica
EFI Shell
Usain
Hidro Dinamik
CapScroLL
@SonicDash
TheChild
GhosT57
İkeaköftesi
Fakehero
Creative
eoktay
Kaansenn34
Yiğit Can Polat
26¥¥26
ugureryavuz
Enes HCKYL
ConfickerBelasi
AlperShal
SeNNuri2131
BatinY

Son düzenleme:
Etkisi gerçekten çok olur arkadaşın eski laptopuna ram ve ssd takviyesi yaptık fırladı pc.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.hepsiburada.com/sandisk...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.73https://www.trendyol.com/patriot/51...adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.4.5https://www.gittigidiyor.com/bilgis...rd&utm_content=standard&v=1.22.4&id=713731882SSD önerilerim. Anakartına Sata 3 tipi ssdler uygun.
NVME vs uygun değil değilmi? --- Maks kaç mb/s alırım bu anakartla?

Satada kısıtlama var. Pci parça alıp nvme bağlarsan güzel sonuçlar alabilirsin. Ben aliexpressden almıştım.

---Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

Oyunlarım çok kasıyor. Google'ın bile açılması 10 saniye sürüyor. Yani genel olarak diskimin yavaş olduğunu düşünüyorum (Sizce yavaş mı ? ST1000LM035-1RK172 ).
Etkisi olacağını düşündüğüm için SSD almayı düşünüyorum (Etkisi Olur mu ?). Ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Sizden istediğim destek ise ''Anakartıma hangi SSD'ler uyumlu? Anakartım (CPU-Z'ye göre) Torronto 5C2.

Bu kadar kişiyi etiketlemek doğrumu bilmiyorum ama;

SDN SSD kullanıcıları kulübü üyeleri:
formica
EFI Shell
Usain
Hidro Dinamik
CapScroLL
@SonicDash
TheChild
GhosT57
İkeaköftesi
Fakehero
Creative
eoktay
Kaansenn34
Yiğit Can Polat
26¥¥26
ugureryavuz
Enes HCKYL
ConfickerBelasi
AlperShal
SeNNuri2131
BatinY
O anakartta SATA SSD kullanmanız lazım. Patriot Burst ya da WD Green serisi işinizi görür.

550 mb/sn alırsın tahmini. NVME uyumlu değil maalesef.
çok teşekkürler son olarak birşey soracağım hdd olan diskimin okuma yazma hızını nasıl öğrenebilirim?

Satada kısıtlama var. Pci parça alıp nvme bağlarsan güzel sonuçlar alabilirsin. Ben aliexpressden almıştım.
link atabilirmisniz

O anakartta SATA SSD kullanmanız lazım. Patriot Burst ya da WD Green serisi işinizi görür.
teşekkürler

HDD okuma yazma hızını Crystal Dew World ile öğrenebilirsin. Öneri olarak da Adata'nın SDD'lerine bakabilirsin. Abimde sata olanı bende M2 olanı var. İkisinde de bu zamana kadar sorun yaşamadım. Kronik sorunu var diyenleri anlamıyorum. ??

HDD okuma yazma hızını Crystal Dew World ile öğrenebilirsin. Öneri olarak da Adata'nın SDD'lerine bakabilirsin. Abimde sata olanı bende M2 olanı var. İkisinde de bu zamana kadar sorun yaşamadım. Kronik sorunu var diyenleri anlamıyorum. ??
Adata son derece vasat. 2 kişi sorun yaşamadı diye yaşayan binlerce kişiyi görmezden gelemeyiz

Son düzenleme:
1627391746823.png

Sonuçlar tam olarak kaç mb/sn?