Soru Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

xGuardian1903x

Asistan
Reaksiyon puanı
146
---Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

Oyunlarım çok kasıyor. Google'ın bile açılması 10 saniye sürüyor. Yani genel olarak diskimin yavaş olduğunu düşünüyorum (Sizce yavaş mı ? ST1000LM035-1RK172 ).
Etkisi olacağını düşündüğüm için SSD almayı düşünüyorum (Etkisi Olur mu ?). Ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Sizden istediğim destek ise ''Anakartıma hangi SSD'ler uyumlu? Anakartım (CPU-Z'ye göre) Torronto 5C2.

Bu kadar kişiyi etiketlemek doğrumu bilmiyorum ama;

SDN SSD kullanıcıları kulübü üyeleri:
@formica
@EFI Shell
@Usain
@Uchiha Sasuke
@CapScroLL
@SonicDash
@TheChild
@Alparslan57
@wsdguhkwh dhjhwg
@Fakehero
@Creative
@eoktay
@Kaansenn34
@Yiğit Can Polat
@26¥¥26
@ugureryavuz
@Enes HCKYL
@ConfickerBelasi
@Alper S
@SeNNuri2131
@BatinY

Son düzenleme:

ardayvl

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Etkisi gerçekten çok olur arkadaşın eski laptopuna ram ve ssd takviyesi yaptık fırladı pc.
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD önerilerim. Anakartına Sata 3 tipi ssdler uygun.

xGuardian1903x

Asistan
Reaksiyon puanı
146
Etkisi gerçekten çok olur arkadaşın eski laptopuna ram ve ssd takviyesi yaptık fırladı pc.

SSD önerilerim. Anakartına Sata 3 tipi ssdler uygun.
NVME vs uygun değil değilmi? --- Maks kaç mb/s alırım bu anakartla?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Satada kısıtlama var. Pci parça alıp nvme bağlarsan güzel sonuçlar alabilirsin. Ben aliexpressden almıştım.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
---Notebook'uma Uyumlu SSD'i Nasıl bulurum?

Oyunlarım çok kasıyor. Google'ın bile açılması 10 saniye sürüyor. Yani genel olarak diskimin yavaş olduğunu düşünüyorum (Sizce yavaş mı ? ST1000LM035-1RK172 ).
Etkisi olacağını düşündüğüm için SSD almayı düşünüyorum (Etkisi Olur mu ?). Ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Sizden istediğim destek ise ''Anakartıma hangi SSD'ler uyumlu? Anakartım (CPU-Z'ye göre) Torronto 5C2.

Bu kadar kişiyi etiketlemek doğrumu bilmiyorum ama;

SDN SSD kullanıcıları kulübü üyeleri:
@formica
@EFI Shell
@Usain
@Uchiha Sasuke
@CapScroLL
@SonicDash
@TheChild
@Alparslan57
@wsdguhkwh dhjhwg
@Fakehero
@Creative
@eoktay
@Kaansenn34
@Yiğit Can Polat
@26¥¥26
@ugureryavuz
@Enes HCKYL
@ConfickerBelasi
@Alper S
@SeNNuri2131
@BatinY
O anakartta SATA SSD kullanmanız lazım. Patriot Burst ya da WD Green serisi işinizi görür.

xGuardian1903x

Asistan
Reaksiyon puanı
146
550 mb/sn alırsın tahmini. NVME uyumlu değil maalesef.
çok teşekkürler son olarak birşey soracağım hdd olan diskimin okuma yazma hızını nasıl öğrenebilirim?

Satada kısıtlama var. Pci parça alıp nvme bağlarsan güzel sonuçlar alabilirsin. Ben aliexpressden almıştım.
link atabilirmisniz

O anakartta SATA SSD kullanmanız lazım. Patriot Burst ya da WD Green serisi işinizi görür.
teşekkürler

Ceon

Asistan
Reaksiyon puanı
324
HDD okuma yazma hızını Crystal Dew World ile öğrenebilirsin. Öneri olarak da Adata'nın SDD'lerine bakabilirsin. Abimde sata olanı bende M2 olanı var. İkisinde de bu zamana kadar sorun yaşamadım. Kronik sorunu var diyenleri anlamıyorum. ??

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
HDD okuma yazma hızını Crystal Dew World ile öğrenebilirsin. Öneri olarak da Adata'nın SDD'lerine bakabilirsin. Abimde sata olanı bende M2 olanı var. İkisinde de bu zamana kadar sorun yaşamadım. Kronik sorunu var diyenleri anlamıyorum. ??
Adata son derece vasat. 2 kişi sorun yaşamadı diye yaşayan binlerce kişiyi görmezden gelemeyiz

Son düzenleme:

xGuardian1903x

Asistan
Reaksiyon puanı
146
1627391746823.png

Sonuçlar tam olarak kaç mb/sn?

ardayvl

Asistan
Reaksiyon puanı
67
anakartımda hem hdd hem ssd yi aynı anda takabilecek slotum varmı yani hdd yi hiç çıkarmadan direk slot varsa ssd takayım
Onu tam bilmiyorum açıp kontrol et bence. HDD 3.5 inçse dönüştürücü alman gerekir diye biliyorum. Ama büyük ihtimal 2.5 inçtir.