Notebook Pil Ömrü Hakkında soru ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar şimdi öğrendimki Notebooklarda bazı şeyler pil örünü çabuk bitiriyo Ekran ışığının fazla olması,gereksiz usb takılması vs

peki başlangıçta çalışan programlar arka plandaki hizmetler ve antivirüs programıda pili çabuk bitirir mi ?

Eğer bitirirse ben bu hizmeleri nasıl kapatıcam vistada biçok aşina olmadığım hizmet var ?:helpsmilie:

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bitirir evet, güç ayarlarından gelişmiş dersen, işlemcinin maksimum çalışma hızınıda ayarlayabiliyorsun. Ne kadar düşürürsen o kadar fazla gider pil ömrü. %10-%15 altına düşürme tabi :) Arka planda çalışan uygulamalarda işlemci ve Ram kullandığı için ve bunlar çalışırkende enerji harcadığı için pil ömrüne etkisi oluyor tabi. Hizmet kapatmayı tam hatırlamıyorum, onuda başkası yazar artık :P

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için
Başlat >> çalıştır >> msconfig >> başlatma
kısmından ayarlanabilir.Buradaki uygulamaların işaretlerini kaldırırsanız başlangıçta çalışan uygulamalar açılmaz :wink:
Pili bitiren ögelerden en büyük etkenlerden birisi olmasa da bu uygulama yapılabilir.

Pili bitiren en önemli öge dışardıdan takılan donanımdır.
Usb bellek,harici mouse,hoparlör,webcam vs.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
her şeyi küçük harfle yazmış. ben de şöyle bir baktığımdan göremedim :S

neyse.

öncelikle güç seçeneklerine yeni bir profil ekle. orada bu profilin gelişmiş ayarlarını değiştir var. oraya girip tüm ince ayarları yap. birinci ayak tamamnandı.

sonra Vista'da kullanmak istemediğin hizmetleri kapatmak için de Bilgisayarım'a sağ tıkla. Yönet de. orada hizmetler ve uygulamalar'dan hizmetler menüsüne gir.

orada hizmetlerin adları ve açıklamaları var. oradan açıklamalara bak. kullanmadığını düşündüklerini kapat. o kadar :D :D :D

kolay gelsin bakalım.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
evet kısaltır ama neyi kısaltır önce onu bi anla
bi pil ömrü var diğer sarj süresi var
sarj süresi ekranın parlaklığına, arkaplandaki hizmetlere,açık olan programlara göre değişir ve da kısa sürer
ama pil ömrü dersen bu ayrı
düzgün sarj etmezsen, yarı şarjla pc yi açarsan ömrü biraz kısaltır

orionuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pil ömrü için pili fazla kullanmayacaksın. Bilgisayar elektriğe takılıyken hele uzun süre hiç kullanmayacaksın.

Ben de internetten araştırmıştım; bataryaya fazla ihtiyacı olmayanlar ayda 1 kez bataryayı %30-%40 civarlarında doldurup serin ama nemsiz bir yerde saklamalılarmış.

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sana tavsiyem ev içinde kullanırken pili çıkarıp adaptörden kullanman.Pili kullanmadığın için pil ömrü uzar haliyle.Ekran ışığı,wireless vs. pil harcar ekran parlaklığını kısmak sinir bozucu birşey.Pili söküp kullanmak voltaj ve elektrik gidip-gelmelerde cihaza zarar verir denir(Zararını görmedim daha ).Benim açımdan zararı çalışma sayfasını kaydetmemişsem bilgiler gidiyor.Bir de pil ömrünü uzatan nano teknolji ürünleri var.Pil vitamini etiketleri denilen nano tekloji ürünleri %50 kadar kullanımı uzatıyor.Batmax pil vitamini diye araştırabilirsin istersen.

mutibest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şimdi öğrendimki Notebooklarda bazı şeyler pil örünü çabuk bitiriyo Ekran ışığının fazla olması,gereksiz usb takılması vs

peki başlangıçta çalışan programlar arka plandaki hizmetler ve antivirüs programıda pili çabuk bitirir mi ?

Eğer bitirirse ben bu hizmeleri nasıl kapatıcam vistada biçok aşina olmadığım hizmet var ?:helpsmilie:

pil ömrünü etkilemez fişe takılı değilken 10 - 15 dakika erken biter pil