Notebook paylaşımlı video ram arttırma

BrigadierTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Elimde Radeon R4 dahili grafiğe sahip hp notebook var. 4GB RAM var ve ayrılmış video belleği 128 mb görünüyor. Notebook'un bios'unda video belleğini arttırmak için herhangi bir seçenek bulunmuyor. Kayıt defterinden yapılan işlem de görünürde bir sonuç vermiyor. Şimdi benim sorum şu: Bu 128 mb neye göre belirleniyor. Notebook'un RAM'ini arttırsam ayrılmış video belleği de artar mı? Notebook'a ekran kartı takma şansım zaten yok. Yeni laptop alma şansım da yok. Bu durumda ne yapmam gerekir. RAM artınca ayrılmış video belleği otomatik artar mı? Artması için ekstra bir şey yapmam lazım mı? Yoksa artmaz mı?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Kendi radeon yazılımı üzerinden ayarlanıyor olmalı... marka ve modeli tam yazarsan bakabiliriz...

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Harici ekran kartı takılabiliyor, lakın ekran kartı ve çalıştırma yeri +psu masrafı var bir de her dizüstünde uygun olmuyor diye biliyorum.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Apular ekran kartının belleklerini kendi içinde kullanıyor . Ama arttırırsan ne olur bilmiyorum . Apu işlemcilerde mhz de önemli ama laptop ramleri mhz si çok düşük oluyor genelde .

BrigadierTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Apular ekran kartının belleklerini kendi içinde kullanıyor . Ama arttırırsan ne olur bilmiyorum . Apu işlemcilerde mhz de önemli ama laptop ramleri mhz si çok düşük oluyor genelde .
Şuan takılı olan 4GB RAM 1333 MHz. Bir boş slot daha var. Oraya da bir 8GB'lık bir RAM takmayı düşünüyorum. Yani benim demek istediğim RAM arttırmanın dahili grafiğe faydası var mı?

Harici ekran kartı takılabiliyor, lakın ekran kartı ve çalıştırma yeri +psu masrafı var bir de her dizüstünde uygun olmuyor diye biliyorum.

Şuanlık o kadar masraf edemem. Zaten tam olarak ne demek istediğinizi de anlamadım. :smile:

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Şuan takılı olan 4GB RAM 1333 MHz. Bir boş slot daha var. Oraya da bir 8GB'lık bir RAM takmayı düşünüyorum. Yani benim demek istediğim RAM arttırmanın dahili grafiğe faydası var mı?

Şuanlık o kadar masraf edemem. Zaten tam olarak ne demek istediğinizi de anlamadım. :smile:
Ram arttırmanın grafik belleğine %1 lik bile etkisi olmaz (=
yolda iken yazdım o linkteki adapter parça ile laptoplara harici ekran kartı takılabiliyor tabi ekran kart ayrıca o ekran kartı içinde güç kaynağı şart (=

BrigadierTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Ram arttırmanın grafik belleğine %1 lik bile etkisi olmaz (=
yolda iken yazdım o linkteki adapter parça ile laptoplara harici ekran kartı takılabiliyor tabi ekran kart ayrıca o ekran kartı içinde güç kaynağı şart (=
Ama sonuçta o 128 mb'ı RAM'den sağlıyor. Belki 4 GB RAM az olduğu için en fazla 128 mb kullanabiliyordur. 8 GB RAM daha taksam 12 GB yapsam hiç mi etkisi olmaz grafik belleğine? Ve bazı oyunlar ayrılmış video belleği yerine total video ram istiyor. Bende total video ram 2 GB olarak gözüküyor. Bu ayrılmış video belleğinin 2 GB'a kadar oyanayabileceği anlamına mı geliyor acaba? Örnek olarak: Crysis Requirements Test Crysis 256 mb total video ram istiyor. Bende 2 GB total video ram gözüküyor ve orta ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum. Ayrılmış video belleği ve toplam video belleği arasındaki bağlantıyı bir türlü anlayamadım. Beni bu konuda aydınlatın vallaha kafayı yemek üzereyim :smile:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha da ayrıntılı örnek vermek gerekirse;

Crysis ekran kartı gereksinimleri ve benim ekran kartım: (2 GB Total Video RAM görünüyor bende.)
Ekran Alıntısı1.PNG

Battlefield 3 ekran kartı gereksinimleri ve benim ekran kartım: (Burada da 128 mb Dedicated Video RAM görünüyor bende.)
Ekran Alıntısı2.PNG

Son düzenleme: