Notebook Kırmızı Ekran ve Donma Sorunu! Çözüm? [ÇÖZÜLDÜ]

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Bilgisayarım Kırmızı, Beyaz Ekran Verip Donuyor! Yardım!

Arkadaşlar durduk yere notebook bilgisayarım kırmızı ekran ve beyaz ekran veriyor şu sıralar hiç beyaz olmadı ama fotoğrafta da gördüğünüz gibi bu kırmızı ekran hatasını veriyor sebebini çözmedim. Bu tarz bir hata alan arkadaslar varsa yardımcı olabilirler mi? Nerede yanlışlık yapıyorum?
Bilgisayara yüklenildiğinde yani oyun video izlenildiğiinde de veriyor bu hatayı boşta sadece word de metin yazarkende. İlginiz için teşekkürler :)

Yaptığım uygulamalar;
Fan temizliği
Ram slotlarını temizledim
ramlerin yerlerini değiştirdim
İşlemci macunlarını temizleyip değiştirdim
Harddisk kablosunu söküp taktım
Bluetooth soketini söküp taktım
Wirelees aparatını söküp taktım
Detaylı temizlik yaptım

x4htah.jpg

Bilgisayar Bilgileri;

Casper Nirvana TW9

Anakart Kimliği <DMI>
Anakart Adı Quanta SW9/TW9
Yol Türü Intel QPI
Gerçek Saat 130 MHz
Etkin Saat 130 MHz
QPI Clock 2154 MHz

Bellek Yolu Özellikleri

Yol Türü Dual DDR3 SDRAM
Yol Genişliği 128 Bit
DRAM:FSB oranı 4:1
Gerçek Saat 521 MHz (DDR)
Etkin Saat 1042 MHz
Band Genişliği 16664 MB/s

Takılı RAM'ler

DIMM1: Nanya M2N2G64CB8HC5N-BE
DIMM3: Nanya M2N2G64CB8HC5N-BE

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Sorunu bulana 1 aylık turbobit üyeliği :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Harici bir monitöre bağla . Eğer ordada görüntü kırmızıysa ekran kartı -anakart arızası.
Eğer harici monitörde görüntü düzgünse lcd ekran arızası.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar casper teknik serviste calısan tanıdıgın yanına gittim ve ekran kartı çipinin değişmesi gerektiğini söyledi. Bu da 160 tl dedi bende Anakart'ı değiştirelim dedim onun da fiyatı 260 lira. Mantıklı olan anakartmış gibi geliyor. Hem garantiside olacak 8 gb de ram taktık mı sıfıt laptop gibi olacak. Teşekkürler ilginiz için :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar casper teknik serviste calısan tanıdıgın yanına gittim ve ekran kartı çipinin değişmesi gerektiğini söyledi. Bu da 160 tl dedi bende Anakart'ı değiştirelim dedim onun da fiyatı 260 lira. Mantıklı olan anakartmış gibi geliyor. Hem garantiside olacak 8 gb de ram taktık mı sıfıt laptop gibi olacak. Teşekkürler ilginiz için :)
Kardeşim sorun kesinlikle ekran kartında :) Bendede olmuştu biraz yüklenince çat kırmızı :) Daha önceden görseydim hemen cevap verirdim uğraşmazdın bu kadae :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Kardeşim sorun kesinlikle ekran kartında :) Bendede olmuştu biraz yüklenince çat kırmızı :) Daha önceden görseydim hemen cevap verirdim uğraşmazdın bu kadae :)

Sorunu nasıl aştın peki? Çip mi aldın anakart mı değiştirdin?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ekran kartını değiştirdim :) anakartla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Verdim garantiye yeni ekran kartı taktılar :)

Bana mantıklı gelen anakart değiştirmek sonuçta garanti bitti 3. senesinde bir anakart alırım 2 yıl garantisi olur kafam rahat olur en azından :)

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3

ekran kartı onboard mu?

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
eğer harici ekran kartı arızalı ise anakartı değiştirsende yine harici ekran kartını üzerine takacağın için sorun olmasın sonra

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ekran kartı çipi muhtemelen anakart üstüne gömülü ısıtma yöntemi ile çıkarılcak ve yenisi takılcak bunun yerine komple anakartı değiştir en iyisi sonra başın yanmaz tecrübeyle sabit.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Yenisini alacagım anakartın :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar elimde hard diski olmayan bi tane laptop var 260mb ve donuyu sizce ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anakartını değiştirince sorun çözüldü mü, bir geribildirim yapar mısınız? Benim bilgisayarımda da bugün aynı sorun oluştu, aniden kırmızı oldu ekran, bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp biraz bekleyip tekrar açtığımda düzelmişti ama yine olursa ne yapmam gerektiğini bileyim diye soruyorum. Benim laptopun markası Toshiba ve onlarca toshiba teknik servis listesi var nette, hangisi güvenilirdir, gerçektir?