Notebook isyan etti. Yardim

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Ekran 8 parcaya bölünüyor ekran çöküyor sonra. Bu nedendir? Bios, ram?

arkabisrem

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Aşırı ısınmadan kaynaklanan bir sorun olabilir!

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Valla isyanlardan hiç anlamam.Hemen zekai'ye götür sen onu :)

Eğer PC düzgün açılıyorsa BIOS'ta problem olacağını sanmıyorum.Sorun ya ekran kartındadır yada ekranda.Bir format at.Düzelmezse teknik servise götür derim.Kolay Gelsin...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Cevaplar icin tesekkür ederim de daha profesyonel bir cevap bekliyorum. Notebook acilmiyor. Neyse. Servise götüreyim kaziklasinlar beni. Garantisi devam ettigi halde garanti disi birakmislardi pigmeler.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Makina Casper mi? ve 8 parça olayı windows yüklenmeden de mi öyle?

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
LG. Windows yüklenmiyor. Windows duruyor ama çökmemis. Siyah ekran acilirken 8 parcaya bölünüyor. Rengarenk. Format atiyorum 1 gün geçmeden ekran cöküyor yine. Bios veya ekran kartindan süpheleniyorum. Bu yoklukta masraf.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
aynı sorun asus notebookta olmuştu sorun lcd panelden kaynaklanıyor bunu anlamak basit elinde monitör varsa laptopa bağla daha sonra tv out tuşuna bas bakalım ekran düzgün çalışacak mı? bunu bi dene sakın fazla kurcalama garanti dışı derler yoksa :D

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Laptopbun içini açman garanti olayını etkilemezse, ekran kartına bir bakmanı öneririm. Problem meydana geldiği sırada göz temasıyla anlayabileceğin bir değişiklik oluyor olabilir. Sonuç olarak ekrandan değil, ekran kartından kaynaklanıyordur. Bios'ta ekran kartıyla ilgili bölümleri kurcalamadıysan yada bu arıza meydana gelmeden bir sürücü güncellemesi yapmadıysan ekran kartı cortlamış olabilir.

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Buna benzer birşey abimin datron notebookta da olmuştu... Ekran kartıyla alakalı bir durum olması lazım... Ya ekran kartın gitti... Yada ekran kartının ram gibim bişeyi var onlar gitti... Servise gönder bence...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Yakında servise götüreceğim. Yeri gelmişken LG Türkiye çalışanlarına sesleniyorum yediğiniz ekmek helal değil!

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Rengarenk olması,bölünmelerin olması biraz ekran kartı sorunu gibi geldi bana.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
aynı sorun asus notebookta olmuştu sorun lcd panelden kaynaklanıyor bunu anlamak basit elinde monitör varsa laptopa bağla daha sonra tv out tuşuna bas bakalım ekran düzgün çalışacak mı? bunu bi dene sakın fazla kurcalama garanti dışı derler yoksa :D

Bunu denemende fayda var tv ye bağla bilg.arkadaşın dediği gibi.Bende kısa zaman önce ekranı kırmıştım.200 tl cik sıkışmış.