Note 8 oreo güncellemesi sonrası hatalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gurcam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gurcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba. iki gündür sitelerde araştırıyorum ve hatta samsung members aracılığı ile bildirimde yaptım ancak benim gözlemlediğim bir iki sorun var.
Öncelikle telefonum orjinal ve rootlu değildir. SM-N950F modelidir. Uzun süredir beklediğimiz güncelleme geldi diye sevindim ve cumartesi akşam yükledim ve bıraktım. Pazar sabah kalkıp baktığımda resimde de göreceğiniz sabah 9:44 olması gerekirken hava durumu widget'inde saat 7:44 güncelleme 8:39 görünüyor. Samsung members'a yazdım ve gelen cevap karşısında şok mu oldum desem yoksa 10 sene önce kullandığımız ilk android telefon mu elimdeymiş gibi hissettim desem bilemedim. Memebers' tan gelen yanıt aynen şu " telefonunuzun ayarlar menüsüne girin saati otomatikten çıkarıp gmt +1 yapın ( yani farklı bir ülke seçin demek istiyor ) ve saati elle ayarlayın öyle kullanın" Şaka gibi; böylesi bir amiral gemisi alıyoruz ve telefon saati kendi ayarlıyamıyor mu? Bir senedir güncelleme üstünde çalışıyoruz diye bekletilen biz Samsung kullanıcıları böyle bir hatayla yüz yüze kaldık. Yada ben kaldım. İkinci sıkıntıda yine güncelleme ile gelen numaralı bildirim ( uygulamaların ). Bunu görünce gerçekten çok mutlu olmuştum. Çünkü gmail' de gelen yeni mailleri popup olarak göstermiyordu. O nedendir gerçekten anlaşılır gibi değil. Gmail uygulaması ios' da gösteriyordu, kendi platformu olan androidde göstermiyordu. Neyse konuyu dağıtmıyayım bunu görünce sevindim. Ancak resimde de göreceğiniz gibi bir tane instagram bildirimi olmasına rağmen 24 tane varmış gibi gösteriyor. Gmail' de 18 tane olmasına karşılık 44 gösteriyor.

Buraya yazmam acaba ben bu sorunları sadece kendi cihazım da mı yaşıyorum, yoksa başkalarında da varmı? Bunu öğrenmek istiyorum.
Screenshot_20180325-094435_Samsung Experience Home.jpg

Plamekrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Widget'taki saat hatasının Oreo ile alakalı olmadığını söylemem gerek. Telefon otomatik saat ile olması gerektiği gibi ayarlama yapıyor ancak Widget verilerini başka yerden alıyor sanırım.

Bazı Android 7 veya 6 kullanan cihazlarda da aynısı oldu. Geçen sene saatler değiştiği dönende de aynısı olmuştu. Yani aslında bu güncelleme yada Android'teki değil Widget'teki bir hatadan kaynaklanıyor. ( Türkiye'ye uyum sağlamıyor )

Ancak Samsun'un yaptığı açıklama tam olarak dalga geçer gibi olmuş. Bildirim sayılarıyla ilgili hatayı bir kaç yerde daha gördüm ve umarım düzeltilir.

gurcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Üstat bence tamamen oreodan. çünkü eşimde 7.1 yüklü s7 edge var onunki gayet normal. bir saat hata olsa tamam üstüne üstelik 2 saat fark var. Saatler 2 saat geri alınmadıki. Neyse umarım çözüm ulaştırmaları 1 yıl sürmez.

Plamekrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Üstat bence tamamen oreodan. çünkü eşimde 7.1 yüklü s7 edge var onunki gayet normal. bir saat hata olsa tamam üstüne üstelik 2 saat fark var. Saatler 2 saat geri alınmadıki. Neyse umarım çözüm ulaştırmaları 1 yıl sürmez.
Bende de S7 Edge var benimki de normal, ancak geçen sene annemin Android 6 yüklü J7'sinde de aynı sorun olmuştu.
Ayrıca dün forumda gezerken Android 7 kullanan J7 Pro sahibi bir arkadaş da bu sorunu yazmıştı. Oreo güncellemesinin tamamen saatlerle oynanan zamana denk geldiğini düşünüyorum ama belki de sizin dediğiniz gibidir. Eğer öyleyse umarım yakın zaman da düzeltirler.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Bende bu uygulamayı yükledim. Uygulama ikonu bu şekilde görünüyor.
8556973df10ba9bc083c7f1f9cb9bf61.jpg

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
@gurcam bu arada aynı widget'te bende de aynı hata mevcut. Saat 2 saat geride. O widget'ı kaldırıp saat widget'lerinden birini seçtim onlarda doğru gösterdi. Sanırım hava durumu olan widget'larda hata oluşmuş.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
bende de note8 var (dubaiden alındı) ve oreo güncellemesini yapmadım.
hava durumu widget'i saati yanlış göretiyor yani o problem oreo güncellemesi ile ilgili değil.

gurcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@gurcam bu arada aynı widget'te bende de aynı hata mevcut. Saat 2 saat geride. O widget'ı kaldırıp saat widget'lerinden birini seçtim onlarda doğru gösterdi. Sanırım hava durumu olan widget'larda hata oluşmuş.
dün akşam galaxy apps' den takvim ve reminder güncellemesi geldi. indirdim ve widget saat hatası düzeldi. Ne alaka bilemedim ama şuan düzgün. Bir tek bildirim sayıları tutmuyor şimdilik. Onun haricinde sıkıntısız ve hızlı olarak çalışıyor. Pil performansında ciddi bir değişiklik göremedim. Benim kullanım alışkanlığımla yaklaşık 37 - 40 saat gidiyor. ( tabii kızım eline geçirirse bu süre 24 saat ancak :) )

cixman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yalnız değilsin kardeşim söylediklerinde tamamen haklısın ne yaptiysam saat olayını çōzemedim bende. hele ki bildirim sayıları kesinlikle tutmaz sacma sapan bişi 25 yazar ama daha önce bakmissindir en çok da bluetootla müzik dinlerken bildirim sesi geldiğinde müziğin içine etmesi sinir ediyor bazen müzik çalarken bildirim arka planda müzik eşliğinde çaliyor bazende müziğin sesini kısıp bildirim geliyor bazende bildirim eşliğinde müzik uygulaması çöküyor güncellemenin çok bi etkisi olmadı insallah tez vakitte bu sıkıntılari giderirler bizde rahat ederiz :)
b7d0fe77a67b4abd34815f9f6c0ac591.jpg

gurcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bende dün sabah düzeldi diye sevinmiştim. Ama akşam üstüne kadarmış. Yine aynı terani.