Note 5 mi Z5 mi

alone_wolf89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaslar yakin zamanda telefon alacagim ama kararsizim note 5 sony z5 veya oneri telefonunuz var mi?benim icin onemli olan parmak izi okuyucu.kamera ve hiz tavsiyelerinizi bekliyorum

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
S.a arkadaslar yakin zamanda telefon alacagim ama kararsizim note 5 sony z5 veya oneri telefonunuz var mi?benim icin onemli olan parmak izi okuyucu.kamera ve hiz tavsiyelerinizi bekliyorum

merhabalar;

Beklentileriniz hiz, kamera, parmak izi okuyucusu... Bu bekklentilerinize gore iki urunu kiyaslayalim:

1- hiz: sony xperia z5 snapdragon 810 islemcisini ve 3 gb ram kullaniyor. Samsung note 5 exynos 7420 islemcisini ve 4 gb ram kullaniyor.

oncelikle samsung un fazladan 1gb ram avantaji var buda size daha iyi bir multitasking deneyimi imkani verir. Islemci tarafinda ise note 5 in islemcisi suan android akilli telefonlar icindeki en iyi islemci. Hem performans olarak hemde isi sonuclarina gore snapdragon 810 dan daha iyi.

2- kamera: sony, z5 ile oncekli modellerine gore daha iyi bir performans sunmakta. buna fiyat segmentinde basarili bir kamera diyebiliriz ama daha iyisi var oda samsung s6 ailesi, samsung note 5, lg v10, lg g4. Suan en iyi kamerasi olan urunler bunlar. Sony xperia z5 ile hala bu modelleri gecemedi. Ayrica kamera konusunda deginmek istedigim birsey daha var. Kamerayi sadece fotograf olarak degerlendirmeyin video cekiminde de note 5 in gerisinde cunku sony diger modellerinde oldugu gibi z5 te de ois (optik imaj sabitleyici) bulunmuyor. Buda video cekimlerinizdeki titresimlerden dolayi cekimlerinizi kotu etkiliyor. sonuc olarak kamera konusunda note 5 in daha basarili oldugunu goruyoruz.

3- parmak izi okuyucu: bu kriterde parmak izi okuyucu performanslari birbirine yakin. Yani biri cok hizli okuyor biri cok yavas demek mumkun degil. O nedenlede burada tercih size kalmis ikisininde performanslari cok yakin.

Genel bir toplama baktigimizda sizin beklentilerinizi goz onune aldigimizda samsung note 5 in daha basarili oldugunu goruyoruz. Benim kanaatim tercihinizi note 5 ten yana kullanmaniz yonundedir.

alone_wolf89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabiniz icin tesekkur ederim samsungta beni tek endiselendiren 3 veya 6 ay sonra kasmalarin baslamasini soylemeleri boyle bir durum olabilir mi? Siz hangi telefonu kullaniyorsunuz

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Cevabiniz icin tesekkur ederim samsungta beni tek endiselendiren 3 veya 6 ay sonra kasmalarin baslamasini soylemeleri boyle bir durum olabilir mi? Siz hangi telefonu kullaniyorsunuz

Samsung un eski modellerinde s3,s4,note,note2 gibi modellerinde cihazin zamanla yavasladigini biliyoruz. Bunu bende tecrube ettim fakat samsung note 4 den beri bu sorunu yenmis durumda. Samsung note 5 i uzun sure inceledim suanda arkadasim kullaniyor oldukca memnun. Bende bir suredir note 4 kullaniyorum. memnunum. Zamanla yavaslama kasma donma sorunlari yasamadim. yani isin puf noktasi birazda şu. Android biraz dikkatki kullnilmasi gereken bir sistem. Oyle Allah ne verdiyae dalarsaniz urune en babasi da olsa urun siser. Cunku android yuksek onbellekle cakisan bir sistem. Ios gibi 1 gb ram ile herseyi yapabilen bir sistem degil. O nedenle bikincli kullanmak gerekiyor. Ios da onbellekleme az oldugu icin belli bir miktar yuklenmeden sonra ram azligindan dolayida digerlerini kapatiyor zaten o nedenle stabilite bozulmuyor. Sistem olarak ios daha stabil ama android bana daha uygun. Ve android cihazlar daha uygun fiyata daha iyi kamera ekran batarya performansi sunuyor.

alone_wolf89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 5 almayi dusundugum telefon ama dedigim gibi kasma vs. Noktasi da endiseliyim yoksa guzel cihaz peki parmak izi okumasi nasil yani yine duz mu tutmak gerekiyor yoksa her acidan da kabul ediyor mu

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Note 5 almayi dusundugum telefon ama dedigim gibi kasma vs. Noktasi da endiseliyim yoksa guzel cihaz peki parmak izi okumasi nasil yani yine duz mu tutmak gerekiyor yoksa her acidan da kabul ediyor mu

Parmak izi okuyucu pek kullanan biri degilim. Note 5 i incelerken hassasiyetine baktim note 4 e gore oldukca ileri seviyede ama farkli acilarda iphone kadar basarili degil. iphone ozellikle 6s de bunu cok iyi bu noktaya geldi. Oldukca basarili buluyorum ama hiz ve kamera avantaji daha Onemli gibi.

alone_wolf89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resim cekildikten sonra resmi acarken bekleme oluyor mu ?note 5 disinda onerebilecegin telefon var mi? I phone da siri ozelligi guzel

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Resim cekildikten sonra resmi acarken bekleme oluyor mu ?note 5 disinda onerebilecegin telefon var mi? I phone da siri ozelligi guzel

hayir inceledeigim sure boyunca boyle birseyle karsilasmadim.

Note 5 disinda. Eger ben oyun oynamicam benim icin kamera onemli diyorsan lg v10 oneririm gercekten cok iyi bir kamera deneyimi var.

Bak 2500 bandinda soyle ifade ediyim Android grubunda:

oyun cok oynamam ekran ve kamera benim icin onemli ana kamerayla cok foto cekerim veya selfi tutkunuyum diyorsan lg v10 al.

Uzun sure guncelleme alsin, arayuzu stabil akici calissin dersen sony xperia z5 al

Hem ekrani guzel olsun, hem kamerasi guzel olsun, hem islemcisi iyi olsun oyun oynarim diyorsan samsung note 5 al.

Iphone dusunuyorsanda soyle ifade ediyim; suan iphone 6 kullanicisi olsan hic degistirme derim. 6 dan 6s e gecinde dunyalar senin olmuyor. Ama yeni alicaksan ki durum oyle iphone 6s den asagisini alma.

gordugun gibi hicbiri 4/4 luk urun degil. O nedenle beklentin hangi yondeyse ona yonel. Urunlerin uretim amaclari vardir. Mesela lg v10 kalkipta sen gordun mu en hizli telefon veya en iyi oyun performansi diye reklam yapildigini.? cunku snapdragon 808 bu fiyattaki rakiplerine gore oyunda biraz geri kaliyor firmada bunun bilincinde. ama adamda one iki kamera koymus biri 120 derece acili biri 80 derece galiba. Bu rakiplerine gore cok onde bisey. Iste sana urunlerin iyi oldugu yonleri yazdim ordan kendine uygun tasarimi hosuna gideni sen sec. Zaten 2500 lira bandindaki urunlerin hepsi guzel sen sadece saba hitap edeni seccen...

alone_wolf89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla üstat işte bende sıkıntı orada başlıyor.Sony kamerası kötü diyorlar otomatik modda ve 810 olduğu için ısınıyor.Note 5 kasma sorunu var diyorlar.Lg v10 bana göre güzel telefon değil.İ phone 6 da burkulma sorunu var diyorlar.LG g4 te parmak izi olsa hiç düşünmem alırdım