Note 3 & Nexus 5 ?

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sizce Note III (N9005) 32GB model telefonumu satıp yerine Nexus 5 32GB almak mantıklı mıdır ? Yani bunu yapmak istememdeki nedeni sanırım anlamışsınızdır; Nexus lar Google'ın tam desteğine sahip; ama Samsung , Nexusla aynı çipsete sahip bu denli güçlü cihazına daha Kitkat 'ı yayımlamaktan bile aciz.Bir yandan Note III 'ü satmaya içim el vermiyor çünkü Nexus'a geçersem Note'un ekran büyüklüğünü aratacağını düşünüyorum.Bence böyle olmamalıydı.Apple'ın yaptığı gibi belirli sayıda cihaz olmalı ve yazılımsal destek eşit sağlanmalıydı ; birçok firma var ve tüketici Android cephesinden bir telefon almadan ne yapacağını şaşırıyor.ROM 'lar çok mu verimli peki? Hayır hiç sanmıyorum.Note III'e henüz sağlam ROM yok :( KNOX ,TOUCHWIZ ne olucak derken ben bunu satmalıyım sanırım :/ Belki de herşeyin donanım değil de yazılım olduğunu hatırladığım zamanlardan biri ...

huseyinacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ce note 3 satmayın. nexus 5 den her zaman daha iyi bir cihaz

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Farklı alandalar. Biri phablet diğeri smart phone.

Yerinde olsam Note 3 ü satmazdım. Ancak kararlıysan Nexus 5 de bayağı sağlam olmuş.

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ben ce note 3 satmayın. nexus 5 den her zaman daha iyi bir cihaz

Evet :( Donanımsal olarak . Aslında performans ve stabilite testi yapıldığında Nexus 5' in önde olacağına eminim.İki cihazın , ekran kalite/boyut ve birtakım özellikleri (SD kart desteği,batarya kapasitesi vs.) dışında pek bir farkı yok.Nexus 5 deki 2GB RAM in Note III deki 3 GB RAM den düşük performans verebileceğini düşünmüyorum hatta aksi mümkün.(Bkz. iPhone 5S in 1 GB ile harikalar yaratabilmesi)
Link 1 :http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=5705
Hayır , demek istediğim iPhone istemiyorum ; sadece tam destek sağlayan Androidli bir telefon istiyorum ve bir kez daha yanlış seçim yaptım.Nexus'un Google 'ın cihazı olduğundan haberim yoktu.
Link 2: https://www.youtube.com/watch?v=eD_8N7GL6K4

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Farklı alandalar. Biri phablet diğeri smart phone.

Yerinde olsam Note 3 ü satmazdım. Ancak kararlıysan Nexus 5 de bayağı sağlam olmuş.

Touchwiz yüzünden satacağım sanırım :( Daha önce hiç Samsung kullanmamıştım ; ben saf Android olduğunu zannediyordum. Üreticilerin modifikasyon yapmasını sindiremiyorum -.- NoteIII'e Kitkat geldiğinde Touchwiz hala orda olacak :/

Edit : Samsung ,NoteIII ailesine bir de N9006'yı katmış , hayırlı olsun :D

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Enteresan bende touchwizi güzel buluyorum. Nexus 5 in arayüzü de pek güzel değil haberin olsun

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Note 3'ten Nexusa geçilir mi kardeşim nabtın sen ya !?

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Enteresan bende touchwizi güzel buluyorum. Nexus 5 in arayüzü de pek güzel değil haberin olsun

Ama Nexus'un arayüzü Google'ın . Değil mi yoksa ? :O :D
Evet, NoteIII deki Touchwiz 'in hiçbir şekilde bug'u ya da kasma sorunu yok ama nedenini anlayamadığım bir yöneliş var Nexus 'a .

Note 3'ten Nexusa geçilir mi kardeşim nabtın sen ya !?

Çok güzel gözüküyor ama yaa :D :(

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Anladığım kadarıyla güncelleme desteği veren,sorunsuz bir android deneyimi yaşamak istiyorsun. Samsung'u seçerek başta hata yapmışsın neyse zararın neresinden dönersen kar. Konuya gelirsek Nexus'a da kapılma derim içi boş bir cihaz bana göre. Sana önerim güncelleme desteği veren firmaları tercih etmen. Bunuda sorunsuz sağlıyan HTC ve Sony'dir. Z1 yada Z Ultra alabilirsin,pişman olmazsın.

huseyinacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
note 3 ün, nexus 5 göre artılarından bazıları,ekran 5.7 inç..ram 3 gb, kalem var ve çok iyi çalışıyor...ses kalitesi ve kamera kalitesi daha iyi artı olarak hafıza kartı taka bilirsin...

senin cihaz heralde snapdrogan 800 model o model de 4 k video olayı da vardı

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Anladığım kadarıyla güncelleme desteği veren,sorunsuz bir android deneyimi yaşamak istiyorsun. Samsung'u seçerek başta hata yapmışsın neyse zararın neresinden dönersen kar. Konuya gelirsek Nexus'a da kapılma derim içi boş bir cihaz bana göre. Sana önerim güncelleme desteği veren firmaları tercih etmen. Bunuda sorunsuz sağlıyan HTC ve Sony'dir. Z1 yada Z Ultra alabilirsin,pişman olmazsın.

Evet , dediğiniz gibi sorunsuz bir Android deneyimi amacım :)
Ancak son dönemde çıkan hiçbir cihazın "içi boş" cihazlar olduğunu düşünmüyorum.Zira sağlam son dönem cihazlarının hepsi Snapdragon-800 kullanmaktadır.LG G2,Google Nexus 5,Sony Xperia Z Serisi (Z Ultra da) ve benim cihazım olan Note 3 de bu çipseti kullanıyor.Bu durumda bu cihazların tümünün aynı performansı vereceğini öne sürmenin hiç de yanlış olmaması gerekiyor ama bu durum bence böyle değil;üretici firmaların modifikasyonlarıyla Android deneyimi değişiyor.(Note III'de 3GB RAM olmasına rağmen :( )

note 3 ün, nexus 5 göre artılarından bazıları,ekran 5.7 inç..ram 3 gb, kalem var ve çok iyi çalışıyor...ses kalitesi ve kamera kalitesi daha iyi artı olarak hafıza kartı taka bilirsin...

senin cihaz heralde snapdrogan 800 model o model de 4 k video olayı da vardı

3 GB Ram 'i artı özellik olarak görmüyorum.Nexus 5'in görüntü kalitesi Note III 'den daha iyidir ;

Nexus 5 : True HD IPS+ capacitive touchscreen, 16M colors ,1080 x 1920 pixels, 4.95 inches (~445 ppi pixel density)
Note III : Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors,1080 x 1920 pixels, 5.7 inches (~386 ppi pixel density)
Ama Samsung 'un donanımına LG ye bakarak daha çok güveniyorum nedense .

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
sizce note iii (n9005) 32gb model telefonumu satıp yerine nexus 5 32gb almak mantıklı mıdır ? Yani bunu yapmak istememdeki nedeni sanırım anlamışsınızdır; nexus lar google'ın tam desteğine sahip; ama samsung , nexusla aynı çipsete sahip bu denli güçlü cihazına daha kitkat 'ı yayımlamaktan bile aciz.bir yandan note iii 'ü satmaya içim el vermiyor çünkü nexus'a geçersem note'un ekran büyüklüğünü aratacağını düşünüyorum.bence böyle olmamalıydı.apple'ın yaptığı gibi belirli sayıda cihaz olmalı ve yazılımsal destek eşit sağlanmalıydı ; birçok firma var ve tüketici android cephesinden bir telefon almadan ne yapacağını şaşırıyor.rom 'lar çok mu verimli peki? Hayır hiç sanmıyorum.note iii'e henüz sağlam rom yok :( knox ,touchwiz ne olucak derken ben bunu satmalıyım sanırım :/ belki de herşeyin donanım değil de yazılım olduğunu hatırladığım zamanlardan biri ...
saçmalama note 3 satilip nexus 5 alinirmi kafanmi iyi :) rom zamanla çogalir çikar note 3 daha yeni cihaz... Nexusdan sikilirsin boş hiç bir ek fonksiyon yok arayüz bakimindan...

nexusdan sonra en iyi güncelleme veren firma samsungdur (s3 ün aldıgı güncelleme sayısını bilmiyorsun galiba) daha sonra Sony,Sonra Htc,Sonrada Lg dir.... NExus içi boş cihaz orda sana katılıyorum....

Touchwiz Görünüş olarak estetik güzel duruyor ama performansta bitik...

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ve sanırım satmıyorum cihazımı sebebi de bu oldu :D :
http://samsung-updates.com/android-kitkat-4-4-2-released-for-galaxy-note-3-sm-n9005/
Polonya için Kitkat 4.4.2 yayımlandı ; umarım birkaç güne gelir güncelleme.
(Doğrusu, Nexus'u sırf Android 4.4 için istiyormuşum ; ama bakalım Samsung da Touchwiz ine neler eklemiş -.- )

Edit 1:CyanogenMod11 'in Note III için Custom Rom geliştiricisine mesaj gönderdim 4.4.2 güncellemesinin Note'a gelmesiyle ilgili ve ayrıca bu Official Stock Rom'u değiştirip yerine güzel bir Rom yapabilir mi diye sordum (daha çok erken biliyorum ahaha :D ) ama sanırım beni hiç sallamadı :(

Edit 2:Touchwizli Rom lardan hoşlanmadığını;uğraşmayı bile denemeyeceğini söyledi :(

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ve sanırım satmıyorum cihazımı sebebi de bu oldu :D :
http://samsung-updates.com/android-kitkat-4-4-2-released-for-galaxy-note-3-sm-n9005/
Polonya için Kitkat 4.4.2 yayımlandı ; umarım birkaç güne gelir güncelleme.
(Doğrusu, Nexus'u sırf Android 4.4 için istiyormuşum ; ama bakalım Samsung da Touchwiz ine neler eklemiş -.- )

Edit 1:CyanogenMod11 'in Note III için Custom Rom geliştiricisine mesaj gönderdim 4.4.2 güncellemesinin Note'a gelmesiyle ilgili ve ayrıca bu Official Stock Rom'u değiştirip yerine güzel bir Rom yapabilir mi diye sordum (daha çok erken biliyorum ahaha :D ) ama sanırım beni hiç sallamadı :(

Edit 2:Touchwizli Rom lardan hoşlanmadığını;uğraşmayı bile denemeyeceğini söyledi :(

Touchwiz'e bir şeyler eklense ne olur sürekli donuyor:D ama satmamanız daha iyi olmuş Note 3 daha iyi bir cihaz her ne kadar aynı kategoride olmasalarda

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Touchwiz'e bir şeyler eklense ne olur sürekli donuyor:D ama satmamanız daha iyi olmuş Note 3 daha iyi bir cihaz her ne kadar aynı kategoride olmasalarda

Stock Rom 'a kıyasla CyanogenMod11 Custom Rom ne kadar iyidir hala bilemiyorum.Sanırım şu an resmi omayan bu Rom'u yükliyicem :) Ben, Note III'e gelicek 4.4.2 güncellemesinin cihazı aynı Nexus daki gibi yapacağını düşünmüştüm ama inanırmısınız estetik ve arayüz açısından hiçbir şey değişmemiş."About" kısmında 4.4.2 yazısından başka birkaç ufak şey . :(
https://www.youtube.com/watch?v=W0QcggQ5bAs

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Nexus 6 çıkana kadar kullan çıkınca da Nexus 6 al bence :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note 3'e Android 4.4 çıkmıyor diye nexus'a mı geçilir? Ne saçma mantık? Android 4.4 olmuş 4.3 olmuş seni bu kadar nesi etkiliyor. Üstelik Android 4.4 performans anlamında bir güncelleme de değil. chromecast senkronizasyonuna dayalı bir güncelleme daha çok.
Geçmek istediğin Nexus 5 içi boş bir telefon ayrıca. Samsung arayüzü aynı zamanda android'de olmayan işlevler katıyor. Kalem özellikleri, başın konumuna bağlı sayfa kaydırma işlevi, Sen ekrana baktığın sürece açık kalan ekran, air command, multi window ve daha nicesi. Bunların hiçbiri boş nexus'da gelmiyor. Çakma programlarla sen kendin bulabildiklerini yükleyebiliyorsun.

Yani Nexus cihazlar daha çok android'e uygulama geliştirenlere yönelik bir telefon. Telefonda sık rom değiştirenlerin telefonu. Kısaca "geek" telefonu. O yüzden içi boş. O yüzden ilk güncellemeler ona geliyor.

İnternette Teknoseyir diye bir site var LG Nexus 4 ile LG Optimus G'yi karşılaştırıyorlar. Yani aynı sisteme sahip nexus bir cihazla, nexus olmayan bir cihazı karşılaştırıyorlar. Orada ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elinde note 3 gibi bir cihaz varken yapmayi düşündüğün şey pek mantıklı gelmedi bana. Nexus un sadece stabilite ve güncelleme destegi olacaktir arti özellik olarak. Note 3 ise kamera ses kalitesi note ve s pen özellikleri gibi bjr cok alanda daha ustun nexus a. Bence satma.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Elinde note 3 gibi bir cihaz varken yapmayi düşündüğün şey pek mantıklı gelmedi bana. Nexus un sadece stabilite ve güncelleme destegi olacaktir arti özellik olarak. Note 3 ise kamera ses kalitesi note ve s pen özellikleri gibi bjr cok alanda daha ustun nexus a. Bence satma.

Aynen.
Zaten note 3 de yeterince stabil.
Güncellemeleri de alıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note 3 'ün üzerine telefon tanımam...Mükemmel Performansı var...Nexus 5 kıyaslanması bile hata olur...

strawberycake16

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar :) Ama ben üç dört saat içerisinde cihazın ilanını yayınlayacağım.Stabilite, şarj ya da görüntü kalitesi değil sebebi . Şu ana kadar kullandıklarım arasında en performanslı telefondu ya da phabletti diyelim.Bunu satabilirsem eğer , sattıktan sonra bir süre telefon almayı düşünmüyorum.Hem telefon firmalarını takip amaçlı ; hem de artık her sezonda içleri yenilenen fakat aslında pek yeniliği bulunmayan cihazlardan bıktım ; teknolojinin seyri üç dört yıl sonra nasıl olacak merak ediyorum. Note III 'de film izlemeyi özleyeceğim ama :/