Note 2 vs one x plus vs nexus 4 vs padphone 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsynktn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
merhaba arkadaşlar, ip4s kullanıcısıyım telefonumdan da hiç memnun değilim çünkü arama yapmaktan başka hiçbir işime yaramıyor, ekran neti kullanmaya elverişli olmayacak kadar küçük ve de telefonumu kişiselleştiremiyorum, sanki parasını verip almamışım gibi meret..
son yaptığım araştırmalarda bu 4 telefon özellikleri bakımından neredeyse bilgisayara yaklaşmış olduklarını gördüm. bu telefonları kullananlardan özelliklerini iphoneye ye göre ne artıları olacağını vs. tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim. ama lütfen telefonları kullanmış olan arkadaşlar yorumlarını sıkıntılarını yazsın. şimdiden tşkkür ederim

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Aralarından Note 2'yi tavsiye ederim,bilgisayarı aratmaz.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Büyüklük sorun değilse Note 2.
Ya da One X+. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende note2 yi tavsiye ederim gayet hızlı ve kullanısı kolay

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ip 4s 32gb, tr garantili 8 aylık falan telefonum temiz. kaça satılabilir sizce? ayrıca one x plus neden sadece aveada? bilginiz var mı?

benim büyüklükle tek sorunum mesajı çok fazla kullanmam. yolda yürürken sizce sorun olur mu, rahat kullanılabilir mi?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sırasıyla PadPhone 2 -(büyüklük sorun değilse) Note 2 - One X+ - Nexus 4 (16GB hafızası olduğu için ve kamerası kötü olduğu için )

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sırasıyla PadPhone 2 -(büyüklük sorun değilse) Note 2 - One X+ - Nexus 4 (16GB hafızası olduğu için ve kamerası kötü olduğu için )
ben 8 mp lik bir telefonun kamerasının yeterli olacağına inanıyorum, 16 gb hafızayıda yetirebilirim aslında. oyun kurup bekletmek gibi derdim yok oynar silerim hep sıkılırım aynı oyunlardan. nexus 4ün işlemcisi nasıl, hızı, akıcılığı nasıl diğerlerine göre acaba?

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Note 2 süpürür 4.1.2 yle :) daha 5.0 bile gelir key lime pie

non4m3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3 kullanıcısıyım telefonla ilgili olmusz bir tane özelllik var rehberi geç açılıyor :) Cidden sıkıntılı bi durum bu. Bazen 5 sn. beklettiği oluyor. Bunun haricinde hiç bir sıkıntı yok 4.1.2 güncellemesiyle birlikte uçuyor :) DAha fazla RAM ve daha büyük ekran için note 2 de düşünblrsn ama ben şimdi bi telefon alacak olsam düşünmeden nexus 4 alırım. İşlemcisi ve GPU'su daha güçlü. Nexus olması sebebiyle güncelleme sıkıntısı olmayacak. Padfone 2 de mantıklı ama güncelleme sıkıntısı yasatabilir. Ayrıca simdi güncelleme olmasa da olur diyebilirsin ama cidden cok onemli. YEni ozellikler baska telefonlara gelirken senin telefonuna gelmeyince insan üvey evlat gibi hissediyor kendini :) Tavsiyem Nexus 4. 32gb falan bulablirsen onu al direk hafıza sıkıntısı yaşama.

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
tesekkur ederim anlatimin icin. Ayrica bende isterim guncellemeleri, o kadarda degil:) o yuzden android kullanmak istiyorum zaten, telefon alinca android kullanim klavuzu alacagim zaten:p

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben 8 mp lik bir telefonun kamerasının yeterli olacağına inanıyorum, 16 gb hafızayıda yetirebilirim aslında. oyun kurup bekletmek gibi derdim yok oynar silerim hep sıkılırım aynı oyunlardan. nexus 4ün işlemcisi nasıl, hızı, akıcılığı nasıl diğerlerine göre acaba?

Hafıza ve kamera sıkıntın yoksa hem güncelleme, hem performans, hem de tasarım açısından alınabilir bir telefon.Ama performanslı bir telefon aldığında illa ki oyun yükleyip oynarsın.Onun için 1 kez daha düşünmeni tavsiye ederim.Performansı iyi.Snapdragon S4 Pro işlemci ve 2GB RAM'i var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note 2 kullanıcısıyım pil ömrü görüntü kalitesi kamerası herşeyiyle beklentilerini karşılıyacaktır ayrıca internette dolanamıyorum demiştin 5.5 inçlik ekranı ve s pen ile sana bilgisayardaki kadar zevk alacağına eminim.(

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yaptigim arastirmalarda kullanici yorumlarina bakarsak maalesef telefon o performansi stabil olarak veremiyormus. Nexus 4u cikaricagim artik listemden, cunku telefon sadece browseri kullanirken dahi asiri isinmaya basliyormus, isinmanin sonucunda da performans surekli olarak dusuyormus maalesef. Yani oyun oynarken telefon belli bir sure sonra isinmadan kaynakli performans kaybi yasiyor, bu performansi kaybediyormus. Ayrica ses cikisinda cok buyuk fark oldugu soyleniyor, telefonun amerika fiyatlarina bakarsak yine de muhtesem ama tr icin ayni sey soylenemez maalesef. Burada telefona o kadar para verince insan daha fazlasini istiyor. Fotograf goruntulerine de baktim telefonun, abartilacak kadarda kotu degiller o acidan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
note 2 kullanıcısıyım buyuk felan degil gayet basarılı her yonden..

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yaptigim arastirmalarda kullanici yorumlarina bakarsak maalesef telefon o performansi stabil olarak veremiyormus. Nexus 4u cikaricagim artik listemden, cunku telefon sadece browseri kullanirken dahi asiri isinmaya basliyormus, isinmanin sonucunda da performans surekli olarak dusuyormus maalesef. Yani oyun oynarken telefon belli bir sure sonra isinmadan kaynakli performans kaybi yasiyor, bu performansi kaybediyormus. Ayrica ses cikisinda cok buyuk fark oldugu soyleniyor, telefonun amerika fiyatlarina bakarsak yine de muhtesem ama tr icin ayni sey soylenemez maalesef. Burada telefona o kadar para verince insan daha fazlasini istiyor. Fotograf goruntulerine de baktim telefonun, abartilacak kadarda kotu degiller o acidan

Yazdığın bütün eksiler yazılımsal güncellemeler ile düzeltilebilir. Neden mi? Çünkü aynı işlemci, aynı RAM Optimus G'de var ve o sorunsuz. Bu da demek oluyor ki Nexus 4'te de o potansiyel var. Bu kadar sorun çıkmasının ve kullanıcıların şikayetlerinin en büyük sebebi 4.2 sürümünün Google tarafından aceleye getirilmiş olması. Benim düşüncem bu. Ayrıca güncelleme olarak 2 yıllık garantisi var ve yeni Android sürümü tanıtıldıktan sonra aylarca beklememek de artısı. Eğer iPhone kullanırken güncelleme olayını sevdiyseniz Nexus harici Android cihazları çoğu zaman can sıkıcı oluyor.

Ne önerirsin dersen ya Galaxy Note 2 ya da Nexus 4 derim.

Galaxy Note 2 güzel cihaz. Ekranının büyüklüğü sorun olmadığı sürece kullanıcıya birçok kolaylık sağladığı kesin. Donanım olarak oldukça iyi, pili iyi dayanıyor. S-Pen ve ona uygun programlar fark yaratıyor. Samsung yazılım desteği konusunda kendini kanıtlamış bir firma. Güncellemeler geç gelir ancak Samsung yeni çıkardığı cihazlardaki yazılımsal özellikleri önceki cihazlardan esirgemeyen bir firma. Galaxy S2, Galaxy S3 ve Galaxy Note'da bunu gördük.

Nexus 4 için konuşacak olursam donanım olarak güzel bir cihaz. LG Optimus G'den yola çıkarak üretildiği için Optmius G'yi beğenen birçok insan Nexus 4'ü de beğenir diye düşünüyorum. Evet kamerası karanlıkta iyi performans göstermiyor, evet harici hafıza kartı yok ancak LG'nin güzel donanımı, sağlam yapısı, kalitesi ve arkasında Google'ın imzası var. Cihazın içinde de saf Android olduğunu unutmamak gerek. Firmaların cihazlarına doldurdukları yük bindiren bloatware denen uygulamalar yok. Android geliştiricilerinin de en çok yöneldiği cihazlar Nexus cihazları.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Burda note 2 ile nexus 4 seçeneği en uygun 2 seçenek bana göre note 2 büyük mesela mesaj atıcaksın otobüste ayaktasın tutunmanda lazım vs. atamıyorsun zorluyor seni ben s3 de zor yazıom ama normal zamanlarda çok iyi olabilir.Nexus 4 de sürekli güncel kalması sebebiyle tercih edilebilir.Ama multimedia özellikleri zayıf onuda söleyelim.

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yanlis anlamayin nexus 4 harika bir cihaz her ne kadar isindiginda performans dussede telefonun donanimi cokta performans dusuklugunu gostermiyor, kullanicilar isinmadan once ve sonra olarak farklari oldugunu soyluyorlar biraz ama yine de canavar nihayetinde. Benim sorunum telefonun isinmasiyla alakali, performansla degil aslinda. Isinan bir telefon hosuma gitmiyor acikcasi

hsynktn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Note2 en iyi secenek galiba kullanicilara gore ama padphone 2 icin yorum yapan pek olmadi, cihaz bilinmediginden mi acaba? Karsidan bakinca muhtesem gibi degil mi o da?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Doğrudur,senin yerinde olsam PadPhone 2 veya One X+ seçerdim.Note 2 çok büyük geliyor.Ama seçim sana kalmış.

Jake Sully

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burada bir arkadaş Nexus 4 üzerinde oyun tecrübesini paylaşmış. Özellikle performans sorunu yaşanıyor diyenlerin izlemesini tavsiye ediyorum.

[video=youtube;Rrq9Or6-2uw]http://www.youtube.com/watch?v=Rrq9Or6-2uw[/video]

raptap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus en erken martta gelir diyorlar yav :S :S