Note 2 mi xperia z mi?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu oluyor arkadaşım Bir firmanın kendi ürününü üretmesi kendi ana kartını üretmesi en makbul olanıdır. Neden casperlarda 3gb ekan kartı 630m 16gb ram 1900 liraya satılıyor da Asusun 8 gb ramli Asus anakartlı 1 gb ekran kartlı bilgisayarı 1900 fark burada işte casper veya başka bir marka dışarıdan malzeme / hamallık yaptıgı için 3gb ekran kartı bile koysa performansını veremıyor . Bunu kime sorarsan sor.

Casperın 3 gb lik 630m 16gb ram hamallık yaparak aldıgı anakart pu gpu mu

Asus 1 gb 630m 6 gb ram kendi ürettiği ana kart cpu gpu yu seçecek olsan eminim sende ASUSU seçerdin.

Maliyetten başka hiç bir şey yazamadığının farkında mısın?
Dışarıdan malzeme/hamallık.. Vay anam vay... Tabirlere gel.
3GB ekran kartı bile koysa performansı veremiyor.
İyi de neden? bak güzel kardeşim, madem mühendissin, bunu otur matematiğiyle anlat.
Neden Casper 3GB ekran kartı kullansa bile 1GB ekran kartına sahip Asus'la aynı grafik performansını veremiyor. BUnu bana lütfen açıklar mısın? (Hamallık yaptığı için deme, açıkla)

Ne anlattığınla, ne yazdığınla ilgili en ufak bir fikrin yok, keşke bunun azıcık farkında olsan..
Asus el sürmeyeceğim laptopların başında geliyor, onu da yazayım, hiç alakası yok ya, neyse. :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
FullHD ekran, grafik performansını artırmaz. Elmayla armut karışmasın.
FullHD ekran demek, daha zorlu ekran tanımlaması demektir.

İki GPU, biri 720p dğeri 1080p ekranda aynı frame'leri veriyorlarsa, 1080p ekran ile çalışan GPU çok daha güçlü demektir.

Testleri doğru düzgün yorumlamak lazım.. Tabii o da bir şey bimeden yorumlamaya kalkınca pek başarıılı olmuyor. Hayır 1 senelik CPU'nun 2 aylık CPU ile baş ettiği yok diyeceğim ama, kalkıp sentetik benchmarkları gösterecek, teey tey :)
Bir de bu şahıs yarın bilgisayar "mühendisi" diye mezun olacak... ah benim talihsiz ülkem.
Gpu görüntü kalitesini artırmıyormu %0 mı dıyorsun bence sen hiç birşey bilmiyorsun lafı n bir tarafını değil her tarafına bakarsan Adreno 205 e full hd ekran koysan ne olur bunun cevabını ver bana

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gpu görüntü kalitesini artırmıyormu %0 mı dıyorsun bence sen hiç birşey bilmiyorsun lafı n bir tarafını değil her tarafına bakarsan Adreno 205 e full hd ekran koysan ne olur bunun cevabını ver bana

Arkadaş sen nasıl bilgisayar mühendisi olacaksın ? İnanmıyorum yahu..
Madem haksızsın kabul et bari Telefondan anlamıyorsun ki kabul edesin zaten.Cahillik yapmayın yahu.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=322625]Connections[/MENTION] yeter artık uzatıp durma saçma sapan bir yorumun yüzünden konu nerelere geldi. yok aslında lokman mıydı yoksa shiftdelete mi bak kafam çok karıştı.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Türkçe konuş lütfen.
GPU görüntü kalitesini artırmaz. Ekran sahip olduğu teknoloji ile belirli bir görüntü kapasitesi sunar, GPU da bunu işlemek için çalışır.
Benim yazdığım şeyin görüntü kalitesiyle alakası yok. Yazdığın hatalı bilgiyi düzeltiyorum.

Adrone 205'e 720p verirsen 30frame verir
Adreno 205'e 1080p verirsen 10frame verir.. gibi.. Senin yazdığın şeyin yanlış olduğunu söylüyorum o kadar. Adreno'ya ne koyarsam ne olurun cevabını ver ne demek?
Tekrar etmek gerekirse, hayır, 1080p ekran performansını artırmaz. Aksine, 720p için üretilmiş bir ekosisteme 1080p verdirtmeye çalışırsan performansı düşer.

Yahu bilmiyorsanız, geçmiş deneyimlerinizden yola çıkan.
NFS oynarken, ekran kartınızın desteklemediği çözünürlüklere çıkınca ne oluyordu? Yavaşlıyordu di mi? Takılıyordu falan? Demek ki, yüksek çözünürlük vermek DAHA ZOR bir iş.
Yani, XPERIA Z'nin GPU'su, Note2'nin GPU'sundan daha zor bir iş yapıyor.
Yani? Aynı frame'i veriyorlarsa, XPERIA Z'nin GPU'su daha başarılıdır.
Anlatabildim mi?

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
FullHD ekran, grafik performansını artırmaz. Elmayla armut karışmasın.
FullHD ekran demek, daha zorlu ekran tanımlaması demektir.

İki GPU, biri 720p dğeri 1080p ekranda aynı frame'leri veriyorlarsa, 1080p ekran ile çalışan GPU çok daha güçlü demektir.

Testleri doğru düzgün yorumlamak lazım.. Tabii o da bir şey bimeden yorumlamaya kalkınca pek başarıılı olmuyor. Hayır 1 senelik CPU'nun 2 aylık CPU ile baş ettiği yok diyeceğim ama, kalkıp sentetik benchmarkları gösterecek, teey tey :)
Bir de bu şahıs yarın bilgisayar "mühendisi" diye mezun olacak... ah benim talihsiz ülkem.

Bunu ben saatlerdir anlatmaya çalışıyorum ama beceremedim boşa laf boşa kürek..

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Olasılık teorisi
Dil programlama
Fizik
matematik algoritma
tarih
beden eğitimi
Bilgisayar mühendisliğine giriş => gördüğüm dersler arasında ban telefonla ilgili birşey söylersen ben bu ay ödenecek harç parasını ödemeyip okulumu bırakıcam

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Olasılık teorisi
Dil programlama
Fizik
matematik algoritma
tarih
beden eğitimi
Bilgisayar mühendisliğine giriş => gördüğüm dersler arasında ban telefonla ilgili birşey söylersen ben bu ay ödenecek harç parasını ödemeyip okulumu bırakıcam

ahauhuaha lütfen bırak. Nolur. Ben ülkemi seviyorum ve bu kapasitede insanların mühendislik diplomasıyla gezmesini istemiyorum!
Bana telefonla ilgili bir şey söylersen ne demek ya? Bir saattir söylüyoruz işte. :)

Nasıl bir inanç var bende anlamadım orasını. Devam edecem ben valla.
Evet güzel kardeşim. Bana bunu anlatma falan ile gelme. Okuldaki hocalarından biri olup olmadığımı bilmiyorsun ;) O yüzden, akılla, mantıkla oturup açıkla. Bekliyorum :)

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
cevap verirmisin soruma ?

Adreno 205 e Full Hd koyamazsın öyle bir olay yok . Gpu görüntü kalitesini arttırmaz benim anlatmak istediğim şu ki bak Adreno Maliden daha iyi çalışıyor ve Gpu olarak yani (ekran kartı gibi) düşün daha iyi sonuçlar alıyor.

Mali 400 e Full Hd kran kartı koy bak oluyor mu ? Neden Samsung Mali600 ü kullanmayı düşünüyor ? Hiç düşündün mü ? Mali 400 Full Hd ' ye gitmez.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
teşekkür ederim yorumlarınız için tartışma tartışmadan çıktıgı için soruna cevap vermek istemıyorum ilk önce uslubunu düzelt sonra benden açıklama iste. Ders çalışmam gerekiyor . iyi forumlar

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Türkçe konuş lütfen.
GPU görüntü kalitesini artırmaz. Ekran sahip olduğu teknoloji ile belirli bir görüntü kapasitesi sunar, GPU da bunu işlemek için çalışır.
Benim yazdığım şeyin görüntü kalitesiyle alakası yok. Yazdığın hatalı bilgiyi düzeltiyorum.

Adrone 205'e 720p verirsen 30frame verir
Adreno 205'e 1080p verirsen 10frame verir.. gibi.. Senin yazdığın şeyin yanlış olduğunu söylüyorum o kadar. Adreno'ya ne koyarsam ne olurun cevabını ver ne demek?
Tekrar etmek gerekirse, hayır, 1080p ekran performansını artırmaz. Aksine, 720p için üretilmiş bir ekosisteme 1080p verdirtmeye çalışırsan performansı düşer.

Yahu bilmiyorsanız, geçmiş deneyimlerinizden yola çıkan.
NFS oynarken, ekran kartınızın desteklemediği çözünürlüklere çıkınca ne oluyordu? Yavaşlıyordu di mi? Takılıyordu falan? Demek ki, yüksek çözünürlük vermek DAHA ZOR bir iş.
Yani, XPERIA Z'nin GPU'su, Note2'nin GPU'sundan daha zor bir iş yapıyor.
Yani? Aynı frame'i veriyorlarsa, XPERIA Z'nin GPU'su daha başarılıdır.
Anlatabildim mi?

Aynı Frame ' yi vermeyi bırak 2 katına çıkıyor 1080 P Çözünürlükte.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;c2vLvMuA99w]http://www.youtube.com/watch?v=c2vLvMuA99w[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sayılara pek aldanmamak lazım. Özellikle samsung bu konuda hileli davranıyor. örnek olarak 8 çekirdek işlemci ve performansına bakabilirsin

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ederim yorumlarınız için tartışma tartışmadan çıktıgı için soruna cevap vermek istemıyorum ilk önce uslubunu düzelt sonra benden açıklama iste. Ders çalışmam gerekiyor . iyi forumlar

Ya bırak bu işleri bıraak. Bu anlamamazlıkla ne kadar ders çalışırsan çalış bir anlamı yok üzgünüm.

Mecaz-ı Mürsele iyi çalış ha :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[video=youtube;c2vLvMuA99w]http://www.youtube.com/watch?v=c2vLvMuA99w[/video]

Cuk oturdu. :)

WorldC4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Note 2 neden dersen oncelikle takilma diye bisey bilmiyorsun artik ve sana bi tavsiye verim
s4 bekle ben yaptim bi hata 2 ay once aldim note 2 yi simdi s4 cikacak diye pismanim bekle s4 al hem daha yenilikler gelir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
note 2 alacaktım ablam xperia z lerde iyi onlara da bak dedi. internet yorumlara bakayım bi dedim bakmaz olaydım aklım öyle bi karıştı kiii :S

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İkisi arasında seçim yapmak gerçekten çok zor S4'görmeden karar verme derim,keza Htc One var off,off işin zor kardeş. :)

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Şimdi Note 2 ve Xperia Z arasında bir seçim dersek ihtiyacımı,isteklerimi ne karşılar diye düşünmelisin. Kısaca şöyle bir geçelim.

Çok büyük bir ekran ,bir kalem daha fazla pil süresi istiyorsan seçimin note 2 olmalıdır.

Ama daha iyi bir ekran,daha iyi bir kasa,su geçirmezlik,daha iyi bir kamera,kısaca multimedya ile daha yakınsan Xperia Z olacaktır.

İşlemci GPU konusuna gelirsek normal şartlar altında S4 Pro daha iyi bir işlemci ve GPU ya sahip ama Xperia Z'nin Full HD ekran kullanması işlemci performansı ile GPU performansını neredeyse eşit performansa getirir kanısındayım.

Bunlardan sonra bana kalırsa şahsen ben Xperia Z seçerdim.Hem daha yeni bir telefon hemde multimedya özellikleri daha fazla olması,tasarımı gerçekten çok iyi burada kimsenin söz edebileceğini zannetmiyorum,su geçirmez olması da bir artıdır.

Bir diğer konu yani arkadaşların konuyu başka yere çekmesinden dolayı oluşan HTC One ve S4 biraz daha bekleyip evet bunlar alınabilir.
Ama hangisi tercih edilebilir ? Çoğu kişi şimdiden Xperia Z yi çöp demeye başladı ki yanılıyorlar. Evet işlemcisi eskimiş oldu ama oyun oynamayan bir kullanıcı için ne kadar gerekli olabilir ?
Bu konuda ise kısaca performans isteyenler S4 ya da HTC one seçecektir Tasarım,su geçirmez gibi özellikler için Xperia Z seçecektir.Multimedya da ise aralarında pek fark yok.