Note 2 mi xperia z mi?

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kişiseldir bazıları canlı ve parlak renkleri sever ben gerçekçi renkleri severim ve Htc Süper Lcd ekranıyla bunu başarıyor.
Katılıyorum bu sözüne hocam. Birazda alacak kişiye bakıyor bu iş ikisinide eline alıp bakmalı hangisi hoşuna gidiyorsa onu almalı iki telefonunda yapamayacağını şey yoktur birisi 2 snye açmış diğeri 1 snye geçikmiş pek takılmamak lazım 2 3 sn ile kimse ölmez.

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
video içinse xperia tercih etmek daha mantıklı olur çünkü ekran full hd ama note 2 de ekranın geniş olması da bi avantaj (video için). Oyun içinse yine aynı şeyler geçerli ama geniş ekranda daha iyi oyun oynanacağı da bi gerçek

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Samsung XPeria Z ' yi silip süpürür diyorsun. Hangi özelliği ile ? Yalandan 8 Çekirdek Hikayesi ile mi ? Yoksa Amoled ekranı ile mi ?

Samsungdan çok iyi bir şey beklememelisin. Bombayı Htc patlatacak.

M7 çok iyi zaten,Exynos işlemciler çok iyidir.

Z konusu iyi S4 daha iyi olur demiştim,beklenilen özelliklerle gelirse.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
"Xperia Z ezer ." abi neresi ezer bi düzgün yorum yapın ya. Eğer suyla ilgiliysen görüntü kalitesi ve kamera istiyorsan Xperia Z iyidir. Performans olarak pek bi farkları yok. Xperia Z 5inç ekranda dokunmatik tuşlara yer vereceği için benim için bi eksi. Ayrıca arayüz olarak da Samsung hem yeni bir Android kullanıcısının hem de bu işlerle çok ilgilenen birisini tatmin eder. Xperia Z'nin su geçirmemesi için kulaklık girişi filan kapalı bana zor gelir açması benim tercihim Note 2. Fakat Note 3 ve S4'ü beklemekte hayır var.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Katılıyorum.

İşlemci,ram'leri aynı.Batarya olarak Note 2 daha iyi.Exynos işlemciler daha iyidir.

Xperia Z'nin iyi yanları kamerası,full hd ekranı birde su geçirmez olması.Ancak bataryası yetersiz.

Sony sadece full hd ekran ve su geçirmez özelliği ekledi.Htc M7 Z'den daha iyidir.

Sonuç olarak S4'te tanıtılınca karar verilebilir.
Pardon'da M7 nin Z den farkı ne acaba onu sorayım ? Konulara subjektif değil objektif bakalım donanım olarak Note 2 (Mali olabilir adreno 320 ayarında),Xperia Z , Nexus 4 , HTC M7 aynı değil mi ya da ben mi bir şeyleri kaçırıyorum ?*
Ekran olarak size katılıyorum TFT tabanlı ekranlarda Parlaklığı en yüksek seviyeye çekince siyah temada grileşme gözüküyor.
*Üslup olarak hata yaptıysam mazur görün lütfen. :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Pardon'da M7 nin Z den farkı ne acaba onu sorayım ? Konulara subjektif değil objektif bakalım donanım olarak Note 2 (Mali olabilir adreno 320 ayarında),Xperia Z , Nexus 4 , HTC M7 aynı değil mi ya da ben mi bir şeyleri kaçırıyorum ?*

*Üslup olarak hata yaptıysam mazur görün lütfen. :)

Nerdeyse aynı sayılır.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Hocam şimdi yanlışın şu sen amatör bir kişi olarak test ediyorsun. O zaman Başkasının eline geçsin XPeria Z o test etsin de öyle görelim. Shiftdeletedekiler aynı şartlarda aynı koşullarda yapmışlar. Ne malum senin telefon onlar ile aynı şartta , yapmayın yahu. Birde performansı yakın diyorsun tamam ama CPU da bariz fark var. Mali400 Adreno ve PowerMP serilerinin yanında sönük kalıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Daha Mecaz-ı Mürsel ne demek onu bilmiyorsun :) Alakası yok o konuyla . Sen bilip bilmeden gereksiz yorumlar atma kafa karıştırmayın. Bir bilginiz var ise paylaşın bilip bilmeden milletin aklını çelmeyin.
Üniversiteye gidiyorum 2 bölüm okuyorum Bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar programcılıgı 1. sınıftayım Türk dili dersi görüyorum istiyorsanda belgede print screen atabilirim asıl sen bilmiyorsun mecaz i mürselin ne demek oldugunu seviyen düşük oldugu için bişey demıyorum arkadaşım :) Okudugun tanıma biraz daha dikkatli anlayarak oku örnekleri incele ;)

ek olarak ; Böyle tartışmalar her zaman forumu 1 ileri seviyeye daha götürür. gerçekten kaliteli tartışmalar yaptık arkadaşlarımızla Önemli olan fikirlerimizi saygı çerçevesinde beyan etmek, Bütün tartışan arkadaşlarıma teşekkür ederim en azından küfür eden olmadı :) Seviyorum bu forumu :) her zaman fikirlerime karşı çıkacak katılmayacak kişileri sevmişimdir zaten

Çanakkale_SDN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam note 2 çıkalı baya oldu xperia z daha ileriye dönük bi cihaz ama ikiside işini görür hangisi sana uygun gelirse onu almanı öneririm bnce znin bataryası yetersiz degil ama sen bilirsin

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
şarj söz konusu ise note 2 diğer herşey için sony.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Üniversiteye gidiyorum 2 bölüm okuyorum Bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar programcılıgı 1. sınıftayım Türk dili dersi görüyorum istiyorsanda belgede print screen atabilirim asıl sen bilmiyorsun mecaz i mürselin ne demek oldugunu seviyen düşük oldugu için bişey demıyorum arkadaşım :) Okudugun tanıma biraz daha dikkatli anlayarak oku örnekleri incele ;)

ek olarak ; Böyle tartışmalar her zaman forumu 1 ileri seviyeye daha götürür. gerçekten kaliteli tartışmalar yaptık arkadaşlarımızla Önemli olan fikirlerimizi saygı çerçevesinde beyan etmek, Bütün tartışan arkadaşlarıma teşekkür ederim en azından küfür eden olmadı :) Seviyorum bu forumu :) her zaman fikirlerime karşı çıkacak katılmayacak kişileri sevmişimdir zaten

Mecaz - ı mürseli göster o zaman bana o cümlede. Seviyem düşük ha , güldürme beni :) Ben bildiğim için dedim zaten neyin derdini yapıyorsun ki ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bende bir deneme yaptım.
5cfDWB6.png

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
XPERİAZ full hd oldugu için çok fazla pil tüketimi olacak hiç bi önemi yok 2330 mah bataryanın ( ÇÖPE AT )

1.5 ghz işlemcisi var note 2 nin 1.6 ghz ( ÇÖPE AT )

grafik performansları tıpa tıp aynı Adreno gpu

Xperiaz 32 gb a destekliyor Full hd video çeksem 10 videoda biter ( ÇÖPE AT )

Sonuç : lumıa 920 kullanıyorum bana göre 1 ghz lik telefonda hızlıdır. her yeni bi ürün çıktıgında diğerini kötüüyorsunuz . kötülediğiniz üründe 1600 tl uyuz oluyorum böyle şeylere. xperia z + çıkar bu seferde xperia z + ezer dersiniz türk mantıgı işte

Saçma bir karşılaştırma olmuş, sadece saat hızlarına bakarak karşılaştırmak yanlış. Yeni nesil işlemciler vs. eskilerine göre daha az güç harcıyor bu yüzden yetersiz olacağını düşünmüyorum, ha Note 2 elbette daha fazla o ayrı. 32 GB Full HD ile 10 videoda biter demişsiniz, hayrola film mi çekiyorsunuz da 3 GB olacak ? :) Ayrıca sizin " ÇÖPE AT " dediğiniz telefon da 1600 TL. ( hatta daha fazla ) , Türk mantığı işte. :)

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyun önemli diyorsan bence samsungu biraz daha araştır.

[video=youtube;UfyuB0FLr3E]http://www.youtube.com/watch?v=UfyuB0FLr3E[/video]

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
oyun önemli diyorsan bence samsungu biraz daha araştır.

[video=youtube;UfyuB0FLr3E]http://www.youtube.com/watch?v=UfyuB0FLr3E[/video]

samsung çok fena frame atlıyor :) oyun konusunda malesef hiç biri şu anda iphone 5 deki akıcılığı yakalayamıyor :)

rowgotus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 2 kullaniyorum.tartismasiz en iyi telefon donma kasma yok ve gerçekten hayatinizdan pc ipad vs cikartiyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Gerçekten çok zor bir sorun. Öncelikle her iki cihaz için iyi bir deneme sürüşü yapmak gerekli. :)

alperen54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ikisinden birini kesin olarak alacağım . s4 ü bekliyorum çıkınca bunlar ucuzlar diye düşünüyorum :D ama xperia z daha şık göründü. batarya konusunda haklısınız işlemcidede . ama 100 mhz ne kadar fark edecekki . uzayamı çıkıyoruz :D :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sony şunu 3000mah etse ne olurdu 30 gram daha fazla :D ne güzel olurdu :D tadından yenmezdi :D

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Connections adlı arkadaşın bilgileri eksik maalesef ki. Şunu anlayamadı bir türlü Full Hd ekrana rağmen işlemci puanları çok iyi Z ' de. Note 2 nin çözünürlüğü düşük.

Ama anlatamıyoruz.X Peria Z benim bklediğim gibi çıkmadı açıkçası İPhone 5 hala favorim.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Saçma bir karşılaştırma olmuş, sadece saat hızlarına bakarak karşılaştırmak yanlış. Yeni nesil işlemciler vs. eskilerine göre daha az güç harcıyor bu yüzden yetersiz olacağını düşünmüyorum, ha Note 2 elbette daha fazla o ayrı. 32 GB Full HD ile 10 videoda biter demişsiniz, hayrola film mi çekiyorsunuz da 3 GB olacak ? :) Ayrıca sizin " ÇÖPE AT " dediğiniz telefon da 1600 TL. ( hatta daha fazla ) , Türk mantığı işte. :)
Çöpe at derken 50tl lik 3310 u bile çöpe atmam ben o anlamda demedim. Konuyu keşke daha iyi anlasaydın. En yukarda arkadaşımızın birisi XPERİA Z ezer geçer demiş bende dedim ki madem eziyor neden Note 2 nin performansı 3-4 testte geçiyor Xperia z de 6 testte geçıyor en iyi işlemciye sahipse note 2 ye 1 test 1 puan bile bırakmaması lazım, ayrıca yanlış düşünüyorsunuz note 2 daha hızlı kesinlikle neden diyecek olursan evet saat hızı 1.6 ghz 1.5ghz ye göre diceksinki ama eski nesin note 2 yeni nesil xperia z => yeni nesil işlemciler enerji pil tasarrufu güç tüketimini azaltıyorlar başka hiçbi + sı yok güç tüketiminden sonra çekirdek sat hızı önemli buda note 2 de var aten note 2 nin güç tüketimine ihtiyacı yok 3100 mah bataryası var ama xperia z nin snapdragona ihtiyacı var :) 2300 mah ile

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bencede s4 le xperia Z karşılaştır note 3 çıksa Samsung S Serisi Yerine Note Serisini Tercih Ederim Özellik Bakımından Note Serisi Önde Hep

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kafayı mı yediniz?
Kim hangi sebeplerle neyi alır elbette tartışılmaz, ancak XPERIA Z'nin Note2'den daha başarılı, daha güçlü, daha yetenekli olduğunuda tartışmaya gerek yok sanırım.

Saat çarpanına bakıp, çöpe at. Ne güzel dünya. :)

Sende hocam fan gibi konuşmuşsun plastik sevdası hala devam ediyor,bütün telefonların üretimi böyledir.

Sanki Ceo'sunuz aynen öyle konuşuyorsunuz.İşlemcisi,gpu,ekran aynı yıllardır olan donanımlar.

S4 anlatılan özelliklerle gelirse,büyük ihtimal öyle olacak zaten Xperia Z yalan olur.

Sony söylesene işlemci vs. hangisini kendisi üretiyor? Ortalıktan toplamıyor mu? Zaten satış sıralamasında adı bile olmayan bir marka.Fanlık yapacağınıza araştırın öyle bir şeyler yazın.

FAnlık yapmayın diyenin yazdığı şeylere bakın. :)
İşlemciyi ortalıktan topluyormuş. :D
İşlemciyi kendin üretince ne oluyor, bir tane mantıklı cümle söyleyebilir misin bu soruya cevap olarak?

Bir cep telefonu üreticisi, işlemciyi kendisi üretirse ne olur?
Ben size söyleyeyim, maliyet avantajı olur başka bir cacık olmaz.:)
Kendinizden geçiyorsunuz bazı şeyleri savunacağım derken, bir de karşınızdaki insanlara komik komik ithamlarda bulunuyorsunuz.

Bütün telefonların üretimi böyledir?
Ne XPERIA S, ne iPhone 4/4S/5, ne One X; hiç biri dandik çöpten çıkma plastik gibi durmuyor elinde, bir tek S2/S3 böyle duruyor. Gel gör ki bütün telefonların üretimi böyledir oluyor. :)

Kardeşim severseniz sevin Samsung'unuzu, giden iş makinasını da alın, buzdolabını da alın, ama Allah aşkına anlamsız anlamsız şeyler yazmayın savunacağım diye.

Şimdi bu dediğimie de Oxford vardı da gitmedik mi gibi duygu sömürüsüyle cevap gelmesin de, daha Qualcomm, Exynos yazamadan adam kalkmış kime göre neye göre gibi anlamsız laflar ediyor. Yahu işlemcinin bana göre iyisi, sana göre iyisi nedir? Böyle komik bir söylem mi olur?

Qualcomm Krait şu an en yeni ve en iyi mobil CPU mimarisi.
Adreno320 de Mali400'den iyi, Adreno225 yazmıyor orada. Sağda solda okuduğunuz "S3'te oyun şağane" laflarından çıkıp nerelere gelmişssiniz. :)
Ekran olarak siz bayılıyorsunuz da, bütün Dünya Samsung şu aptal pentile ekranları bıraksın diye dua ediyor, gün sayıyor. Bence S3'ün ekranı en iyisi gibi bir laf ediyorsunuz sonra.
Yok efendim yeni işlemcilerin sadece ekonomi modu varmış Note2'nin ihityacı olmadığından basıyormuş V12 gibi mübarek.
Bir telefonda en çok pil harcayan kalemler ekran ve titreşim motoru. Note2'nin ekranı çok büyük olduğu için büyük pile ihtiyacı var. İşlemcisi S3'ten 200mHz daha hızlı diye değil. F1 motoru ya, aslan besliyorsan ne yediğine bakmayacaksın ebediyatı yapıyorsunuz.:) Bence öyle. :D

Ohooo.. Bence lafının bir sınırı var. Ben bunu beğenirim, bunu tercih ederim başka; bence bu en iyisi demek başka.
O zaman bence BMC, hadi bakalım? S3'te 2 çay taşıyabiliyorsunuz, Note2'de 3 çay, BMC ile demlik taşırsınız bin tane. Oldu mu? Bence oldu? :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kafayı mı yediniz?
Kim hangi sebeplerle neyi alır elbette tartışılmaz, ancak XPERIA Z'nin Note2'den daha başarılı, daha güçlü, daha yetenekli olduğunuda tartışmaya gerek yok sanırım.

İşlemciyi kendin üretince ne oluyor, bir tane mantıklı cümle söyleyebilir misin bu soruya cevap olarak?

Kendinizden geçiyorsunuz bazı şeyleri savunacağım derken, bir de karşınızdaki insanlara komik komik ithamlarda bulunuyorsunuz.

Ne XPERIA S, ne iPhone 4/4S/5, ne One X; hiç biri dandik çöpten çıkma plastik gibi durmuyor elinde, bir tek S2/S3 böyle duruyor. Gel gör ki bütün telefonların üretimi böyledir oluyor. :)

Kardeşim severseniz sevin Samsung'unuzu, giden iş makinasını da alın, buzdolabını da alın, ama Allah aşkına anlamsız anlamsız şeyler yazmayın savunacağım diye.

Şimdi bu dediğimie de Oxford vardı da gitmedik mi gibi duygu sömürüsüyle cevap gelmesin de, daha Qualcomm, Exynos yazamadan adam kalkmış kime göre neye göre gibi anlamsız laflar ediyor. Yahu işlemcinin bana göre iyisi, sana göre iyisi nedir? Böyle komik bir söylem mi olur?

Adreno320 de Mali400'den iyi, Adreno225 yazmıyor orada. Sağda solda okuduğunuz "S3'te oyun şağane" laflarından çıkıp nerelere gelmişssiniz. :)
Ekran olarak siz bayılıyorsunuz da, bütün Dünya Samsung şu aptal pentile ekranları bıraksın diye dua ediyor, gün sayıyor. Bence S3'ün ekranı en iyisi gibi bir laf ediyorsunuz sonra.
Yok efendim yeni işlemcilerin sadece ekonomi modu varmış Note2'nin ihityacı olmadığından basıyormuş V12 gibi mübarek.
Bir telefonda en çok pil harcayan kalemler ekran ve titreşim motoru. Note2'nin ekranı çok büyük olduğu için büyük pile ihtiyacı var. İşlemcisi S3'ten 200mHz daha hızlı diye değil. F1 motoru ya, aslan besliyorsan ne yediğine bakmayacaksın ebediyatı yapıyorsunuz.:) Bence öyle. :D

Ohooo.. Bence lafının bir sınırı var. Ben bunu beğenirim, bunu tercih ederim başka; bence bu en iyisi demek başka.
O zaman bence BMC, hadi bakalım? S3'te 2 çay taşıyabiliyorsunuz, Note2'de 3 çay, BMC ile demlik taşırsınız bin tane. Oldu mu? Bence oldu? :)

Ben Xperia Z ile Note 2'yi kıyaslamadım,S4'ün beklenilen özelliklerle gelirse daha olacağını söyledim.

Xperia Z'ninde fazla yenilikler ile gelmediğini söyleyim,işlemci,gpu,tasarım aynı demiştim.

Kaç satır laf anlatmışsın.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Güldürdün beni sağol :)

Daha yaptığın saçma sapan yorumlara bakmıyorsun ve benim bilgi mi tartışıyorsun gördüğün 2 saat Türk Dili dersi ile :)

Bana oradaki Mecaz-ı Mürseli göster.
Diğer konuya gelirsek Note 2 ' yi savunmanın manası yok. Size şunu anlatamadık Full Hd ekranda bu tür skor almak kolay değil. Note 2 ' nin çözünürlüğü daha düşük ve iyi performans veriyor fakat şunu artık anla :

GPU olarak Not 2 XPeria Z ile baş edemez.Ha diyeceksin diğerlerinde daha iyi tamam iyi ama yukarıda yazdığımı tekrar oku ayrıca skorlarda çok aman aman fark yok küçük rakamlar. Sen Gpu ya bak fark ne onu gör. Fanlık değil bu sadece alacakların kafasını karıştırıyorsunuz bilip bilmeden yorum yapmayın.

Note 2 ekran olarak Gpu olarak XPeria Z nin gerisinde. Diğer kısımlarda bariz bir fark yok. Adreno 320 ve S4 Pro daha gelişmiş bir çipset. Sadece Full Hd olduğu için yetmiyor işlemci telefona.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Güldürdün beni sağol :)

Daha yaptığın saçma sapan yorumlara bakmıyorsun ve benim bilgi mi tartışıyorsun gördüğün 2 saat Türk Dili dersi ile :)

Bana oradaki Mecaz-ı Mürseli göster.
Diğer konuya gelirsek Note 2 ' yi savunmanın manası yok. Size şunu anlatamadık Full Hd ekranda bu tür skor almak kolay değil. Note 2 ' nin çözünürlüğü daha düşük ve iyi performans veriyor fakat şunu artık anla :

GPU olarak Not 2 XPeria Z ile baş edemez.Ha diyeceksin diğerlerinde daha iyi tamam iyi ama yukarıda yazdığımı tekrar oku ayrıca skorlarda çok aman aman fark yok küçük rakamlar. Sen Gpu ya bak fark ne onu gör. Fanlık değil bu sadece alacakların kafasını karıştırıyorsunuz bilip bilmeden yorum yapmayın.

Note 2 ekran olarak Gpu olarak XPeria Z nin gerisinde. Diğer kısımlarda bariz bir fark yok. Adreno 320 ve S4 Pro daha gelişmiş bir çipset. Sadece Full Hd olduğu için yetmiyor işlemci telefona.
1) Xperia z nin Gpu performansı note 2 den daha iyi değil ( tıpa tıp aynılar ) adreno 320- mali

2) Xperia z yi gpu performansını artıran adreno 320 grafik birimi değil FULL HD ekran ve PPİ sayısının note 2 den fazla oluşu

3) S4 puro daha gelişmiş diye birşey yok note 2 nin grafik ve cpu birimi 1 senelik nerdeyse senin dediğin Snapdragon s4 pro daha yeni çıkmasına rağmen testlerde çok yakın skorlar alıyorlar demekki 1 senelik cpu 2 aylık cpuyla baş edebiliyor

4) ben xperia z yi kötülemiyorum ki çok güzel şahane bi telefon sadece note 2 yle hiç bi fark yok cpu bunu demek istiyorum her yeni çıkan iyidir diye birşey yok takmıssınız en yeni en iyidir gözle görülür bir fark yok sen bana diyebilirmisin xperia z note 2 den daha hızlı açılıyor daha hızlı giriyor diyemessin

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1) Xperia z nin Gpu performansı note 2 den daha iyi değil ( tıpa tıp aynılar ) adreno 320- mali

2) Xperia z yi gpu performansını artıran adreno 320 grafik birimi değil FULL HD ekran ve PPİ sayısının note 2 den fazla oluşu

3) S4 puro daha gelişmiş diye birşey yok note 2 nin grafik ve cpu birimi 1 senelik nerdeyse senin dediğin Snapdragon s4 pro daha yeni çıkmasına rağmen testlerde çok yakın skorlar alıyorlar demekki 1 senelik cpu 2 aylık cpuyla baş edebiliyor

4) ben xperia z yi kötülemiyorum ki çok güzel şahane bi telefon sadece note 2 yle hiç bi fark yok cpu bunu demek istiyorum her yeni çıkan iyidir diye birşey yok takmıssınız en yeni en iyidir gözle görülür bir fark yok sen bana diyebilirmisin xperia z note 2 den daha hızlı açılıyor daha hızlı giriyor diyemessin

Sana bir şey söyliyeyim sen hiçbir şey bilmiyorsun...

Gpu'yu madem PPİ VE FULL HD EKRAN arttırdı neden Nexus 4 Gpu da Note 2 ye fark atıyor ? Aynı çözünürlükteler.

Snapdragon S4 Pro kesinlikle daha gelişmiş ve yeni nesil bir işlemcidir. Testlerde bu belli zaten konuşmaya lüzum yok.

Tıpa tıp aynı ha :) Ya hakikaten bilmeden konuşuyorsun... Bak teste Note 2:17,6 FPS XPERİA Z:29,1 FPS. :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kafayı mı yediniz?

Şu oluyor arkadaşım Bir firmanın kendi ürününü üretmesi kendi ana kartını üretmesi en makbul olanıdır. Neden casperlarda 3gb ekan kartı 630m 16gb ram 1900 liraya satılıyor da Asusun 8 gb ramli Asus anakartlı 1 gb ekran kartlı bilgisayarı 1900 fark burada işte casper veya başka bir marka dışarıdan malzeme / hamallık yaptıgı için 3gb ekran kartı bile koysa performansını veremıyor . Bunu kime sorarsan sor.

Casperın 3 gb lik 630m 16gb ram hamallık yaparak aldıgı anakart pu gpu mu

Asus 1 gb 630m 6 gb ram kendi ürettiği ana kart cpu gpu yu seçecek olsan eminim sende ASUSU seçerdin.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
FullHD ekran, grafik performansını artırmaz. Elmayla armut karışmasın.
FullHD ekran demek, daha zorlu ekran tanımlaması demektir.

İki GPU, biri 720p dğeri 1080p ekranda aynı frame'leri veriyorlarsa, 1080p ekran ile çalışan GPU çok daha güçlü demektir.

Testleri doğru düzgün yorumlamak lazım.. Tabii o da bir şey bimeden yorumlamaya kalkınca pek başarıılı olmuyor. Hayır 1 senelik CPU'nun 2 aylık CPU ile baş ettiği yok diyeceğim ama, kalkıp sentetik benchmarkları gösterecek, teey tey :)
Bir de bu şahıs yarın bilgisayar "mühendisi" diye mezun olacak... ah benim talihsiz ülkem.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Nese ya alıntılamayın beni çok yorum yazdım buraya diceklerimi dedim katılmıyorsan kendi bildigini yaparsın kimse benim fikrimi benimsemek zorunda değil. herkes kendi bildigini yapsın.