Not İçin Hocanın Yanına Gitmek

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Hayatım boyunca sadece 1 kere not için hocanın yanına gittim. Onda da arkadaşın ısrarıyla. 63 gerekiyordu. Sınavdan sonra hesapladım 61 geliyor. Dedim bırakmaz heralde. O sırada o arkadaş ısrar etti. Gidelim hocanın yanına diye. İyi,tamam dedim gittik. Neyse girdik hocanın yanına dedim hocam "63 gerekiyo, hesapladım 61 geliyo 1 soru için bırakmayın." Hoca tamam dedi. Açıklandı 67 almışım. Gitmeme bile gerek yokmuş. Zaten arkadaş ısrar etmese gitmezdim.

Bu arkadaş geçende bir ders için hocanın yanına 2 defa gitti. Sınavda 90 puanlık soru vardı. 10 puanda raporlardan (yani raporlar yüzde 10) Arkadaş sormuş; "raporlar yüzde kaç" hoca demiş;"yüzde 10" arkadaş ısrar etmiş "niye 20 değilde 10" hoca; "kusura bakma demiş ben kimsenin hakkını yiyemem sınavda 90 puan vardı. raporlar yüzde 10" arkadaş devam edince hoca "bakacaz tamam" demiş yollamış.

Şimdi benim anlamadığım not için hocanın yanına nasıl gidiyor millet?

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bizim fakültede hocalar bile dersi takmadığı için yüzsüz çok hatta önceki Ünide arkadaşım sınavdan önce gidip hocadan soruları bile alıyordu o kadar yani..

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Lise 1. Sınıfta teşekkür bile alacak durumu olmayan bir arkadaş, hocaları tek tek gezip takdir almıştı :D

Gel gelelim, üniversite yaşına gelmişsin. Geçersen emeğinle geç, kalacaksan da adam gibi kal. Ne işin var hocanın yanında.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Tabi bu işi yüzsüzce yapanlar çoğunlukta. Ama Allah göstermesin, ailenizden birini kaybettiğiniz bir dönemde sınavlara girmek zorunda kalırsanız, o zaman bazı şeylere geniş açıdan bakmak gerektiğini farkedersiniz ;)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ben de 50 beklediğim sınavdan 20 alınca gitmiştim hocayla konuşmaya. Sorulara kendi değil asistanı bakmış.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
ben not için hocanın yanına giden adamın kalması taraftarıyım tabi eğer 2 3 puandan kalmadıysa veya yanlışlık olmadıysa

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
59'u geçiririm ama 58.9'u geçirmem için odama gelmeyin diyor bizim bölüm başkanı :(

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bugün 38 ile kaldığımı öğrendim acı bir durum 2 puan ile kalmak
:-)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bende bu sene ortalamam 84.11 de kaldığı için hayatımda ilk kez sözlü notu için hocanın yanina gittim. Sağolasın ingilizce hocamız notumu yükseltmiş. Ortalamam 84.5 oldu 85 olmasi için fizikcinin de yukseltmesi gerekiyordu. Israr ettim yapmadi aynı sınıfta baska bir arkadaşımın notunu yükseltti. O çocuğun notunu yukseltmese daha iyi olurdu ama yinede cani sağolsun 2. Dönem biraz daha çalışıp takdir alicaz inşallah.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Lise 1. Sınıfta teşekkür bile alacak durumu olmayan bir arkadaş, hocaları tek tek gezip takdir almıştı :D

Gel gelelim, üniversite yaşına gelmişsin. Geçersen emeğinle geç, kalacaksan da adam gibi kal. Ne işin var hocanın yanında.

Katılıyorum ve gülüyorum :D o arkadaşın hayatta hiç kaybetmez :)