Not defterinin özellikleri nelerdir???

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar değişik forumlarda not defteriyle yapılan virüsler,(bilgisayarı paylaşıma açanını görmüştüm) ufak programcıklar yapılıyor.mesela çeşitli komutlar yazılıp uzantı değiştirilerek xp nin tek tıklamayla kapanması sağlanabiliyor,yada klasör arka planına bir resim yerleştiriliyor.ben bunun nasıl olduğunu hep merak ettim.yani oraya hangi komutlar yazılıyor,bu komutları nerden bulabilirim yada nasıl yazabilirim.aslında basit bi şey gibi görünüyor not defteri ama başka başka özellikleri var.bilenler varsa yazsın mümkünse.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Not defterinde istediğin her türlü programı yazabilirsin. Ama görsel olraka birşey göremeyeceğin için en sonunda çıkacak şeyde hatalarını göreceğinden fazla kullanışlı değildir. Web sitesi [HTML,xHTML, CSS] tasarlamada da oldukça işe yarıyor :)

Visual Basic , C , C++, delphi ne bileyim çoğu dili kullanarak ufak programcıklar yapabilirsin. Ama komplike bir program yapman imkansız gibi birşey :)

whois

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Not Defteri text editor den başka birşey değildir. Ne yazarsan onu kaydedersin yani bir frontpage veya delphi gibi otomatik kod üretmez. Eğer ufak çaplı bir batch file üreteceksen en iyi yoldur. Yazacağın kod zaten fazla uzun olmuyacağı için kullanabilirsin.

Makineyi kapatma örneğine gelince. Yazdığı kod aslında başka bir programcığı çağırmaktan başka bir şey değildir. Yani Ms-Dos ekranını kullanarak yapacağın şeyleri alt alta satırlar halinde yazıp .bat uzantılı olarak kaydedersen bir batch file oluştırmuş olursun. Yani

shutdown -s -t 10

deyip .bat uzanlı olarak kaydedersen oluşturduğun dosyaya tıkladıktan 10 sn sonra makine kapanacaktır.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ben bu tek tıklamayla kapanmayı karşıdakinin pc sine ulaşmayı biliyorum ama ne yazıkki yazamıyorum zaten iyi bişey değil

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben bu tek tıklamayla kapanmayı karşıdakinin pc sine ulaşmayı biliyorum ama ne yazıkki yazamıyorum zaten iyi bişey değil
pc ye ulaşma değil sadece paylaşıma açıyo makinayı.yaptığın zamanda sağa tıklayıp düzelmiyo ayrıca sistem geri yükleme yapmak lazım.dediğin gibi iyi bi şeyde değil zaten örnek olması bakımından söyledim.

KadirPasa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bat virüsü eskidendi.açtım pc çökmedi ki zaten