Nostaljik Atari Oyunları Steam’e Geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 312196
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Oyun dünyası için bir devrim, o dönemi hatırlayan oyuncular için ise yüzlerde hafif bir gülümseme bırakan klasikler geri dönüyor.

atari-game-oyun-banner.jpg

1970’li ve 1980’li yıllara damgasını vuran Atari oyunları, bu sefer modern oyunculara da hitap edecek.

Atari Vault adıyla yayınlanacak paketin içerisinde Asteroids, Centipede, Missile Command, Tempest ve Warlords gibi unutulmayan klasik Atari oyunları Steam üzerinden satışa sunulacak.

atari-vault.jpg

Bu yılın ilkbahar döneminde Steam’de satışa çıkacak Atari Vault‘un içerisinde toplamda 100 oyun bulunacak. Ayrıca her oyun için Steam üzerinde Liderlik Tablosu da olacak. Böylelikle arkadaşlarınızla skor yoluyla kapışabileceksiniz.

Oyunların modern gamepad ve joysticklerle de uyumlu olacağı belirtiliyor fakat fiyatla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kaynak

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Heyt be ne günlerdi.
Flinststones
Snowbros
Pacman
Alaaddin
Sonic
Pitfight

Başlıca oyunlarım bunlardi. Gelsin gene alır gene oynarım :D Duygulandım.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Dedikleri gibi kol destegi olursa almayi düsünüyorum. Cocuklugumuzun oyunlari ne de olsa :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Emulatörle oynayınca korsandan sayılıyor mu acaba? :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Abandonware ise sayılmaz. Neden bu oyunları eklemişler anlamadım ihtiyacın olan tek şey bir dosbox bir de bestoldgames.com

Yani halka mal olmuş terk edilmiş olarak mı çeviriyoruz. :)
Mesela bir Mario buna dahil midir? Oynamak için Nintendo'ya para ödememiz gerekmez mi?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Herhangi bir emulatöre ihtiyac duymadan kolla oynamak daha zevkli. Xbox kolunu tak oyna, elli türlü ayar yapmana gerek yok.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kol desteği emulatörlerde de var yahu.
Tabi bilmeyen ya da uğraşmayı sevmeyene güzel seçenek olabilir.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Yani halka mal olmuş terk edilmiş olarak mı çeviriyoruz. :)
Mesela bir Mario buna dahil midir? Oynamak için Nintendo'ya para ödememiz gerekmez mi?
Artık destek verilmeyen ve satılmayan oyun demektir. Telif hakkı hâlâ korunuyor ama peşini takip etmiyorlar yani yada oyunu üreten şirket batmış da olabilir. Telif hakkı iddia da edemez zaten şirket battıysa. DMCA da scholarship or research purposes only olarak görüyor. Copyright Act'in 108. maddesine göre suç teşkil etmiyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Abandonware#DMCA. Bir de süre aşımı var tabii eğer eser yayımlandıktan itibaren 70 yıl geçtiyse telif hakkı filan kalmıyor.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ben coktandir emulatör programi kullanmadim hocam, eski kafayim o konuda :D

Ama senin de dedigin gibi ugrasmadan oynamak güzel bir secenek.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Artık destek verilmeyen ve satılmayan oyun demektir. Telif hakkı hâlâ korunuyor ama peşini takip etmiyorlar yani yada oyunu üreten şirket batmış da olabilir. Telif hakkı iddia da edemez zaten şirket battıysa. DMCA da scholarship or research purposes only olarak görüyor. Copyright Act'in 108. maddesine göre suç teşkil etmiyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Abandonware#DMCA. Bir de süre aşımı var tabii eğer eser yayımlandıktan itibaren 70 yıl geçtiyse telif hakkı filan kalmıyor.

Beğendim. :)

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Ben alıcam şahsen genelde oynadığım oyunlardan sıkılınca girerim arada bir dursun kenarda.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
işte aradığım masum günler... sağol steam!

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
bunlar hep para kazanmak için :D yılda 3-5 kez oynadıgım neogeo mame emülatörler varken steama para yaslamak mantıksız.