NortonGhost ile pc Karıştı acil yardım

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar norton ghost nasıl bir programmış karıştırayım dedim ben onu karıştıramadan o benim pc yi alt üst etti pc açılırken boot cd ile tam olarak ne yaptığımı bilmiyorum.Yalnız pc de tüm sürücüler karışmış hepsinde c: ve d: sürücülerindeki dosyalar var kafam falan almadı g:f:h: sürücülerim gitmiş kendisi bölmüş bişeyler yapmış :) ama g:f:h: sürücülerimde programlarım önemli bilgilerim vardı bunu nasıl düzeltebilirim.Sistem geri yükleme yapıyorum ama sürücüler düzelmiyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeşim ben bilmiyorumda hiç olmadı yani ama recovery my files diye bir program var adı üstünde recovery my files(benim dosyalarımı geri döndür gibi birşey)o programı nasıl kullanman gerektiğini bilmiyorum ama sen onu yükle kullanmasını da öğren dosyalarını geri getirir silinen dosyalarını bile.
http://www.recovermyfiles.com/
Sitesi bu ordavar download falan yükle sen dene olmassa bilmiyorum valla sorununu.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben silmedim hdd yi klonlamış ama nasıl geri düzeltirim yani nortonghost ile eski hale aldırma gibi bir imkanım varmı acaba?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
O program zaten senin sildiğin değil bütün silinen dosyaları geri getirebiliyor nasıl kullanıldığını bilmiyorum ama sen dene onu.Araştır nasıl kullanılıyor dene?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Recovery programları önceden silinen ve üzerine yeni,den dosya yazılmamış dosyaları kurtarabilir. GHOST attıysan harddiskine yeniden dosyalar yazmışsın demektir, ancak kalanları kurtarabilirsin...

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
kalnları kurtarabilirsin derken hangi dosyalar.Yani kaybolan programlarım silinmiş mi?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
muhtemelen C üzerine yeniden yazmışsın dosyaları, C'deki dosyalarının bir kısmı silinmiş olabilir, diğer harddisk bölümlerine birşey kaydetmedi isen oradaki verileni büyük çoğunlukla kurtarabilirsin.

Programı bulursan "Complete Format Recover" seçeneğini kullanırsan en temiz şekilde çıkarabilirsin dosyalarını,
+ harddiskinin büyüklüğüne göre çokj uzun sürebilecek bir olaydır, ben 500 GB veriyi kurtarmak yeniden yazmak vs için yaklaışık 25 saat verdim.

Gece taramaya başlatır yatarsın sabaha tarama biter, sonra kaydedersin
1z21vsg.jpg

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben olayı biraz daha açayım nortonghost ile izlediğim yol local>dics>to disc seçenekleri ile yaptım bilgisayarımda toplam 280 GB HDD vardı bunlar C:\ D:\ sürücüleri 80 gb diğeride 200 GB Sata HDD idi oda E:\ F:\ G:\ H:\ olaraktı yani toplamda 6 parça idi nortonghost ile karıştırdıktan sonra satayı 2 ye ayırmış (normalde 4 e bölünüktü) ve onlarada c ile d sürücülerini klonlamış yani sata HDD deki tüm programlarım bilgilerim yok özellikle G:\ sürücüsünde idi yani toplamda pc de c-d-e-f-g-h- sürücüleri vardı c ile d normal hdd e-f-g-h ise sata idi şimdi ise pc de c-d-e-f var c ve d sistem yüklemiş e ve f ye de d sürücülerini yüklemiş yani ikişertane

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi yeni yazılan veriler yani klonlananlar, harddiskteki önceki verilerin üzerine yazılmıştır ve malesef üzerine veri yazılan verileri çıkaramazsın, geri kalan kısımda ne varsa program onları sana gösterir zaten, bunları buldum, bunları çıkarabilirim diye...

Hatta program hangi veriyi ne kadar sağlıklı kurtarabileceğini de gösteriyor, çok iyi, kısman kurtarılabilir vs diye dereceleri var, deneyip bakman lazım ne kadarını bulabiliyor diye...

UYARI: Bu programı kullanacaksan, C'deki verilerini, kurtarıyosan C'den başka bir diske yada CD DVD gibi başka bir yere yazmalısın.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
program buy online diyor yani full değil acaba bir sorun olurmu ki? Birde exe leri kurataramıyor heralde rar bmp v.b var ama exe uzantısını göremedim